Баща и син германци са убили сънародника си в село Соколово

И тримата са с постоянно местожителство в България
20
Баща и син германци са убили сънародника си в село Соколово
Снимка: БГНЕС

Двама германски граждани са разкрити като извършители на убийството на свой сънародник в балчишкото село Соколово. За тежкото престъпление съобщи административният ръководител на Варненската апелативна прокуратура Владимир Чавдаров, цитиран от БТА.

Още по темата
За случая е уведомено посолството на Германия в София.

Жертвата е 59-годишен мъж. Уличените са баща /59 г./ и син /23 г./. На двамата днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с користна цел, каза апелативният прокурор. По думите му, първоначално досъдебното производство е започнало за отвличане с цел откуп.

Съпругата на изчезналия мъж е получила съобщението за искания откуп от 100 000 лева и тя е сигнализирала органите на реда. Областната дирекция на МВР-Добрич със съдействието на ГДБОП и ДАНС са предприели незабавни действия по издирването на мъжа, като в резултат е разкрито убийството. Имаме всички данни да смятаме, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп е всъщност за прикриване на убийството, заяви Владимир Чавдаров.

На въпрос дали жертвата и извършителите на престъплението живеят в балчишкото село Соколово, държавният обвинител отговори утвърдително, като посочи, че всичките имат постоянно местожителство.

В момента активно се събират доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки в самото деяние. На този етап смятаме, че единият е извършител, а другият - помагач. Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и други експертизи, като се изследва мотивът за убийството, поясни прокурорът.

Бащата и синът днес ще бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за вземане на мярка "задържане под стража", каза Чавдаров.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕ ТЕ ХАРЕСАХ преди 1 месец
До Анонимен - Може ли да сте толкова ниско интелектуални? Явно... за жалост...Българино ти най - умния от твоето семейство...дето всичко знаеш и всичко можеш....гледай си живота, и не се коси за нечия смърт! Нали не е в твоят дом... Истински български гражданин да ви попише, и по етнос и по всичко, че Вие сте дълбоки само в коментари, ако е да сте активни в истинския живот - сте кръгла нула!!! Хайде дърпайте..., че живота ви зове...
17
0
 
0
 
! Отговори
Шутко преди 1 месец
Теа треа са много прости щом не са могли да направят разлика между техния ,,шнапс'' и българската ракия.На един сърбин му дадох една глътка от домашнярката,и щеше да умре.А един чех на морето пиеше само на екс водки и ***,и като удари една чаша от пластмасовите със домашна,и щеше да умре.Баща ми се притесни много сериозно като видя че на оня жена му се разрева от страх.
16
0
 
8
 
! Отговори
Fil преди 1 месец
Германците скриха шапките на команчите в команчско село. Германците са перфекционисти във всяка работа, а скъсат ли синджира - нямат равни! Друго си е дядото та е Югенд, ССовец или обикновен войн на вермахта. Съжалявам че обвинявах команчите за това дело, но нищо, следващият път е тяхна топка. Сега сериозно - поклон пред полицаите!
15
2
 
20
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Германски пенсионери за тия тук е рая :)))
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ракийката в повечко им е дошла
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еййй и триете, триете, триете но не можете да изтриете истината. Съдбата ще ви го върне и то доста болезнено. Каквото съм предричал винаги се е случвало
12
3
 
9
 
! Отговори
КравЪдойЪ преди 1 месец
Вай, бу кесикпишка, алманбудала, сюгюн бей гитти завалла - казано на чист за мене анаватански язик.!.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германистанци... Простти и евтини...........Нашите "Наглите" искаха милиони, не убиваха никого, не пращаха пръстени, а пръсти..........
10
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали убийците са от онези граждани на Дойчланда, дето са с ориенталски произход и са познати с дейности като наркотици, проституция и правене на дюнери? Или да попитам другояче - убитият е бил русокос, а убийците му не са, нали така?
9
35
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Нормално е и е добре за Европа и за планетата Земя, когато немците изчезват, пък дори и един по един!
8
4
 
14
 
! Отговори
Просто преди 1 месец
Европейците са предвидими.
7
3
 
31
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Познах,че откупа е фиктивен.Радвам се,че бг разследващи са топ. Просто да не са потърпевшите българи.
6
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те ако са били с висок социален статус, да не мислите, че ще дойдат в България да живеят. Отиват най-вече в Испания, Гърция, Швейцария...
5
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама за кои германци говорим? За Ханс и Кунц или за Хасан и Калъч?
4
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Измежду всяко стадо има черна овца. Дано повече не се повтарят тези случаи.
3
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как са викали на убития.."Ахтунг,Ахтунг" или "Дур ба,Дур ба"?
2
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно, бях сигурна, че са били местните ескимоси.
1
7
 
34
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
Тука е ЖУУНГЛА КУТО ЖУУНГЛА Е ТУКА.ХОРАТА ИДВАТ И СЕ ПРИСПОСОБЯВАТ КЪМ ЖУУНГЛАТА.