Филм разкри: Пилешкото може да е опасно за здравето

Те често са източник на опасни бактерии
Обновена: 3 яну 2022 13:46 | 3 яну 2022 13:46, Александър Попов
60
Филм разкри: Пилешкото може да е опасно за здравето
Снимка: БГНЕС

Документален филм разобличи тъмните тайни на промишленото производство на пилешко месо във Великобритания.

Морланд Сандърс е провел тайно журналистическо разследване и установил какви вреди нанася това производство на човешкото здраве, съобщи „Дейли Мейл”.

Той обясни, че пилетата, които се продават в супермаркетите, често са източник на опасни бактерии, въпреки че в магазините ни уверяват, че са напълно безопасни за здравето ни.

Клиентите знаят, че върху някои продукти в супермаркетите на етикета е отпечатано лого – червен трактор. Това е сертификат за качество на хранителните стоки или поне така ни уверяват, разказва журналистът.

Това лого обикновено се поставя върху органичните и пресни продукти, продавани в супермаркетите. Сертификатът също е гаранция за това, в процеса на производства са изпълнени всички изисквания за правилното отглеждане на животни.

Независимо от това, при направена проверка на щанда за пилешко месо в супермаркети с лого с червен трактор, стана ясно, че 80% от тези продукти съдържат фекалии.

Направеният анализ потвърди, че в почти половината от взетите за проверка образци се съдържат устойчиви на антибиотици бактерии.

Микробиологът и специалист по опазване на околната среда д-р Лайза Ейвъри от института „Джеймс Хътън” обясни, че ако бъде изядено пилешко месо с такива бактерии, ще възникне „потенциална опасност”. Работата е там, че „човек може да получи инфекция, която да доведе до усложнения и ще се нуждае от антибиотици за лечението ѝ”. А в този случай антибиотиците няма да имат нужния ефект.

В момента това е една от най-сериозните заплахи за човешкото здраве, твърди д-р Ейвъри. „В крайна сметка може да изпаднем в ситуация, при която антибиотиците вече няма да действат и тогава дори обикновени инфекциозни заболявания може да бъдат нелечими”, обясни тя.

Препоръки, които е добре да се спазват при готвене на пилешко месо

На първо място пилешкото не се мие. Не трябва да се допуска месото да се допира до нещо друго, освен тенджерата или тигана, в който се готви. Когато сте пипали такова месо, трябва непременно да измиете след това ръцете си.

Когато извадите пилешкото месо от опаковката, веднага го поставете в съда за готвене, а след това измийте ръцете си. И докато не го направите, не докосвайте никаква повърхност, съветва д-р Ейвъри.

Ако се спазват написаните на опаковката инструкции, това също води до намаляване на опасността от заразяване с бактерии.


60
Още по темата: пилешко месо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
По принцип има голяма вероятност да е истина, а в българската действителност още по-голяма. Това, че ги тъпчат с гадости и на мъжете им растат ци ци... Ще трябва да свиквате или вегани или насекоми, това е бъдещето, смешно и тъжно за някои, но бъдеще. След зелената сделка на ООН, предстой, въглеродният отпечатък от животновъдството е голям.
45
0
 
4
 
! Отговори
ГОЧО преди 10 месеца
А защо пропускате да кажете за телешкото, свинското, пуешкото, рибата от закритите басейни,и т.н.!!?? Тези животни се хранят абсолютно по същият начин и със същите отрови! А някои хора се страхуват от ваксините и вирусите, не се замислят какво ядът, пият и дишат!
44
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 10 месеца
Давай печени кокошки да ги унижавам щом са опасни :)))
43
1
 
10
 
! Отговори
ф преди 10 месеца
Яжте овче месо. Полезно е. Повярвайте.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да защото Русия от три години насам е най-големия износител на пилешко месо, докато до преди 5 -6 години го внасяше! Същото и със зърнения износ от 4 години Русия е на големия износител, като до преди 5 - 6 години внасяха същото! Пропагандната машина работи на пълни обороти, за качеството на пилешкото не е необходимо да дискутираме! Аз ям пилешко само когато имам бактериални проблеми!
41
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Малий все едно пипаш отрова. Ами тогава що ще го готвите бе?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пилешкото отдавна не е това,което беше.Преди 70години пилетата на 60 дни са тежали близо 1кг,днес чрез "стимули" са 4кг.А в Бг продават ужасни ***-вносни бутчета пукат като пиратки във фурната. Химиите с които ги тъпчат са особено вредни за подрастващите деца.Да се откажем да ядем месо не е опция,но аз лично ям минимално.
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Храната стана отрова. До там я докара развития пазар
38
3
 
10
 
! Отговори
msm преди 10 месеца
Ако статии, като тази не са тест за нивото на интелект на четящите, то те са доказателство за неграмотността на пишещите (копи/пействащи те)!
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пилешкото на Градус може и наистина да е опасно за здравето. Я на какво заприличаха Борисов, крадлев и габровският любовник
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безвредна соя докарана с Е-та до вкус на месо може? Нали.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бъдещето е ясно изкуствено месо генно модефицирано в епроветка иначе населението няма как да се изхрани.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В българия се продава месо като наркотиците кои си иска и няма никакъв контрол.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проблема не е в българските ферми никои не иска да фалира магазините не е това целта целта е че нерагламентирани производители произвеждат месо с неясен произход някакви месарници и магазинчета продават месо внос и казват че е българско дюнерджииници по пазари и тържища същата работа месо тъпкано с хормони и антибиотици аз съм виждал с очите си човек които трови кокошките като попаднеш на такъв психопат да ти е честито.
32
0
 
3
 
! Отговори
Жорж преди 10 месеца
Амииии, не думай....
31
4
 
4
 
! Отговори
един преди 10 месеца
До ДЕС Пич, съвсем нормално е цикълът при момичетата да започне на 12 години
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Химията много напредна вия останахте на заден план химията прави чудеса но и може да убива наи уязвими са простите хора.
29
0
 
15
 
! Отговори
Щом има преди 10 месеца
сертификат, нЕма проблем!!! Нали сега е модерно всичко да е сертифицирано, стоки, хора!!! И на много хора не им прави впечатление, че сертификат ги приравнява на стока! Даже са доволни!
28
4
 
8
 
! Отговори
Шеф Фъкофф преди 10 месеца
Това да не е някаква канадска рецепта привнесена от мъдрия Зиро Петков? Тоя е толкова кух че може да яде пилетата с перушина и доматите с колците. И после се ококорва като другия дембил.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От слушане на акълни и интилигентни хора 30 години затпва стигнахме до тука следващата пандемия ще е страшна само интилигентните хора могат да не разберът тези търговците си гледат само джоба дори не знаят за какво става на въпрос още 1,6 милиона ще изчезнат от българия следващото десетилетие.