Киев: Без спиране на огъня, докато руските войски не се изтеглят

Изявлението отразява все по-уверената позиция на Украйна
19 май 2022 13:00, Елка Василева
104
Киев: Без спиране на огъня, докато руските войски не се изтеглят
Снимка: архив, БГНЕС

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че страната му няма да приеме каквото и да било прекратяване на огъня, докато всички руски войски не се изтеглят, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Днешното изявление на Михайло Подоляк, който взе участие в няколко кръга разговори с Русия, отразява все по-уверената позиция на Украйна, след като тя на практика спря руската офанзива, отбелязва АП.

"Не ни предлагайте прекратяване на огъня - това е невъзможно без пълно оттегляне на руските военни", написа Подоляк в "Туитър". Визирайки мирно споразумение за Източна Украйна от 2015 г., което беше договорено с посредничеството на Франция и Германия и подписано в беларуската столица Минск, Подоляк добави: "Украйна не е заинтересована от нов "Минск" и подновяване на войната след няколко години".

Няколко официални представители на властта в Украйна наскоро направиха подобни изявления. Подоляк не уточни какво би представлявало "пълно оттегляне". "Докато Русия не стане готова напълно да освободи окупираните територии, нашият преговарящ екип ще са оръжията, санкциите и парите", добави той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
41
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не знам защо продължавате да ни го цитирате този, след като се оказа, че той е никой. Даже не се води официален съветник. Нещо като нашето Паси. Пещерен русофоб.
30
19
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 36 преди 1 година
Естествено, че Путин се оcpa той си мислеше, че Украинците ще го приветстват с китки и танци и никой няма да се бие срещу него. Ако си мислеше, че ще тръгнат на война нямаше да разправя с месеци че ще ги напада. Виж картата на Украйна, по Днепър от Беларуската граница са 70км. Ако искаше да е изненадваща атака щеше още по зима да пусне 2000 войника по Днепър да вземат Киев и в същото време да бомбандира 2-3 различни локации в Украйна и да пусне инвазия от изток. А той пробва показно за сплашване
29
7
 
26
 
! Отговори
Зелено човче преди 1 година
Руските пазиха мирното население сега тези ще си ги утрепат. Наркоманска работа.
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е сигурно каквото и да стане ще има политически катаклизъм в украйна защото масово ги оставихте на произвола на съдбата висшето командване е дезертирало а простолюдието се бие за живота си това гледам аз в украинските канали
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е той разправяше, че и Мариупол няма да падне, пък сега "евакуират" азовците в Сибир - предполагам заради климата!
26
0
 
9
 
! Отговори
Бай...до 24 преди 1 година
Ти да не си писател- фантаст?! Шебек!
25
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имайте съчуствие към дъртите русофили, ако даваме за Украйна те си мислят, че няма да останат пари за пенсии. Ще има другари, опасенията ви са глуповати, но ви съчустваме.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин яко оака пейзажа с тая нескопосана инвазия. Вместо да струпаш армия и да си развяваш патлака 3 месеца по границата трябваше да действа бързо за да не дава шанс да се окопитят опонентите. Той 3 месеца врякаше през границата с Украйна и на Беларуската толкова, че Американците познаха с точност до 2ч момента на инвазията и предупредиха всички 2 седмици по-рано. Това ако е Блиц Крийг, аз съм Ракета на Спейс Екс.
23
23
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Никакво прекратяване на огъня.Бой по окупатора докато не го наритате обратно в Блатото.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй животинче Шишимарин е същото като Путин на 48г., само че Сибирстанчето е едва на 21г. С кво ги хранят в Рашка, застарели с по 20 години на всеки отгоре му сложи.
21
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите не искат да си признаят, че Русия загуби войната 1 седмица след началото и. От тогава до сега всичко, което можеше да се оака за Русия се оака здраво! Загубиха тегника и войници за милиарди, инфлацията им е почти 20% за 2 месеца и половина и за да я овладеят, както и рублата, вдигнаха лихвите до непосилни нива 15% за ипотеки и 19% за потребителски кредити, 14% за инвестиционни кредити! Това не е реалистично да се поддържа дългосрочно. Не само че санкциите "ловят" Русия а я мачкат!
20
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжията чужди,санкциите чужди,парите също чужди.Украински са само хората,които отиват да воюват за чужди интереси.
19
25
 
8
 
! Отговори
трети виц преди 1 година
Мравките изяли трупа на мечката стръвница до кости.
18
2
 
11
 
! Отговори
однако преди 1 година
18, написаното от Джон Миършаймър веднага трябва да се актуализира. Към Украйна да се добавят Финландия и Швеция.
17
42
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пред капитулация. Безмислено е да продължават войната и да дават повече жертви. Най-правилното е да се изтеглят от Донбас и Крим и да преговарят за отмяна на санкциите и размера на репарациите които трябва да плати Русия.
16
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не трябва да признаят че са победени просто да се върнат в родината си и възстановят щетите ,грабежите и убийствата
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зозо, медиите публикуват претоплени новини, а ти ни съобщаваш за "ново" руско оръжие "Пересвет" модел 2018 г.
14
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да бодеш с пръчка очите на руснаците е рецепта за катастрофа. Именно затова неутрална Украйна е решение на проблема. Това би било решението още в самото начало, при възникването на проблема. Аз не знам обаче как може да се постигне това в сегашния момент, защото неутрална Украйна би означавало победа за Русия, а и за Украйна това също би било победа. Проблемът обаче е в това, че неутрална Украйна е голямо нещастие за САЩ,защото те не допускат каквато и да било победа на Русия"-Джон Миършаймър
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, да вземат руснаците да спрат с тия "евакуации" вече и да признаят, че са победени. Иначе нЕма спиране на огъня! Уф, що се правят, че нещо зависи от тях? Важното е кога Путин и Бай дън ще седнат на масата.
12
10
 
33
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
"все по-уверената позиция на Украйна" е всъщност на САЩ