След 65 години: Идентифицираха дете, намерено мъртво в кашон

Разследването в САЩ продължава
9 дек 2022 10:36, Нели Христова
9
След 65 години: Идентифицираха дете, намерено мъртво в кашон
Снимка: Twitter

С 65 години закъснение полицията в САЩ успя да идентифицира дете, намерено мъртво в кашон, предаде Франс прес.

На 25 февруари 1957 г. трупът на момченце със следи от много удари е открито, увито в одеяло, в кашон в гориста зона на Филаделфия. Детето изглеждало и недохранено, разказа на пресконференция началникът на полицията във Филаделфия Даниел Аутлоу, предаде БТА.

Заключението на патолога било, че жертвата е между 4 и 6 годинки, но никой не се е заинтересувал от починалото дете, а разследването не позволило идентификацията му. Накрая тялото е било погребано, а на надгробния камък пишело: "Неизвестно дете от Америка".

През 2019 г. обаче полицията ексхумирала трупа, взет бил материал за ДНК анализ, резултатите от тестовете са били качени в бази данни, анализирани от експерти и така се стигнало до биологичната майка на момчето. Открити са документи, удостоверяващи, че детето е родено през 1953 г. Нови анализи позволили да се открие и самоличността на бащата и денят на раждане на детето, което накрая било идентифицирано като Джоузеф Огъстъс Зарели, роден на 13 февруари 1953 г.

Полицията не съобщи самоличността на родителите, но заяви, че детето има известен брой братя и сестри, които са все още живи. Води се разследване за убийство и полицията все още има нужда от помощта на обществеността, за да приключи с историята на това дете, поясни полицейската комисарка Даниел Аутлоу.

В края на октомври беше решена друга мистерия в страната. Федералната полиция и правосъдието обявиха, че са идентифицирали жена, която е била намерена убита, с отрязани ръце, на плаж на източното крайбрежие на САЩ през 1974 г. и чийто убиец не е бил открит. Жената бе идентифицирана като Рут Мари Тери, родена в Тенеси, на 37 години към момента на убийството.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Уъъ преди 2 месеца
У Расийа има по-добра технология от ДНК анализа и по-добре милиция, технологията за разкриване на престъпление се казва, кнсте каквото напише следователя, това е!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При нас предимно се самоубиват в гърба. Я с нож, я с пистолет.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 3 Аз се смаях, когато прочетох някъде, че на снимките, правени от Космоса чрез спътници, могат да бъдат разчетени дори регистрационните номера на автомобилите.Но държавите обикновено не си правели една на друга подобни услуги. Ако това е истина, тогава какво излиза? Някъде съществуват документирани кадри на каква кола са били качени тези девойки и може да се провери чий е бил този автомобил. Значи някои, които не са замесени, знаят истината и си траят. Човек се чуди какво да мисли.
5
0
 
7
 
! Отговори
Студени досиета преди 2 месеца
Това става възможно, защото вместо случаите да се закрият окончателно по давност, се извършва изваждане и разследване на тъй наречените ,,студени досиета". Новите методи на изследване, като например ДНК, разкриват нови подробности и понякога се стига до окончателно разрешаване на случая.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тия с добра скорост работят. След 65 години... Това по-скоро е реклама на базата данни с днк.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Белнейски кога ? Или там има и депутати замесени ?
2
1
 
14
 
! Отговори
Пипат яко и имаЕфект преди 2 месеца
Но някои много усърдно се опитват да им пречат, като организират грандиозни протести заради рецидивист-наркоман, починал по време на арест. Ако полицията е с вързани ръце и вечно я ругаят, тя не може да си върши работата. Нека да помислят върху това и нашите законотворци.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така се работи против престъпността. Чакаме информация за случая с отвлеченото и оцелялото дете Сашко