Все едно валят камъни: Огромна градушка удари ОАЕ

Очаква се значително понижение на температурите
Обновена: 12 фев 2024 13:55 | 12 фев 2024 13:55, Нели Христова
8
Все едно валят камъни: Огромна градушка удари ОАЕ
Снимка: Twitter

Може да се каже, че в ОАЕ валят камъни. Жителите на Емирствата се събудиха от интензивни градушки и гръмотевични бури през уикенда. Проливните дъждове продължиха през цялата нощ. Очаква се значително понижение на температурите в цялата страна.

Снимки в социалните медии и видеоклипове, публикувани от Националния център по метеорология (NCM) на ОАЕ, показват градушка в Ал Айн, регион Ал Уотба, Бани Яс в Абу Даби и други части на страната. Улици в Дар Ал Зейн са покрити с градушка, някои големи колкото топки за голф.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват колко страшно е положението.

Властите в цялата страна издадоха сигнали, призоваващи жителите да останат на закрито и да се въздържат от излизане, особено в морските райони.

Системата за намаляване на скоростта е активирана до 120 км/ч на пътя Мохамед Бин Рашид в Абу Даби - Дубай.

Полицията в Абу Даби и Дубай призова шофьорите да бъдат внимателни по време на дъждовно време, като ги посъветва да излизат само когато е необходимо. Шофьорите трябва да избягват зони, предразположени към наводнения, да се отклоняват от електрически линии и дървета и да спазват ограниченията на скоростта, като същевременно поддържат безопасно разстояние от другите превозни средства. Освен това те трябва да избягват внезапно спиране и да забавят при завиване, за да предотвратят поднасяне.

Според прогнозата на Националния център по метеорология на ОАЕ (NCM), нестабилното време, което започна в неделя (11 февруари) ще продължи. Очаква се облачността да се задържи през целия ден, придружена от конвективна облачност, водеща до валежи с различна интензивност, светкавици и гръмотевици на отделни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
Градушката достигала размерите на топка за голф, а какви са размерите на топка за голф?
7
1
 
0
 
! Отговори
ЧИНГИС ХАН преди 2 месеца
Малко им е.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко им е. 50 години само лапат и цапат. Мързеливи манали.
5
7
 
9
 
! Отговори
Е? преди 2 месеца
После нямало контрол на времето /метеорология/?! B пустинята вали ,а в райска Европа суша?! Сега козяците ще ме оплюят че съм путинист и плоскоземец , ама това са фактите.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не е по силен от природата, нея пари не я вълнуват. В ОАЕ нали всичко е най, ето сега и градушките им ще са най. Човечеството още не е разбрало, че човека не е най висшата сила. Богатите се самозабравят и сами ще се унищожат.
3
2
 
10
 
! Отговори
Глупи преди 2 месеца
Бог ги наказва за опитите им да се правят на Господ и да си правят сами дъжд. Сушата в северното полукълбо и климатичните промени са точно заради тия тарамбуки и климатичните им експерименти да си правят сами сняг и дъжд като ръсят облаците с химикали.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано десеторно да удати евреите.
1
4
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
Очаква се значително изтриване на всякакви б0kлyци по света идните месеци и години! ОАЕ е едно от големите сметища!