Най-охраняваното събитие – матурата, падна се тема 24

Учениците ще залягат над листата по 3 модула
19 май 2017 08:37,
34

В 8 часа днес започва зрелостният изпит по български език и литература за дванадесетокласниците. От 30 възможни теми за писане се падна № 24.

Изпитът ще бъде разделен на 3 модула. По време на първия и втория не може да се излиза от стаята, а в третия това може да стане след 90-ата минута, но тогава ученикът трябва да предаде своята работа.

"Ще имаме 102-ма ученици на изпит, които не са от нашето училище. Във всяка класна стая ще има камери, които са свързани с МОН. Учениците това го знаят и няма да преписват", сподели за Bulgaria ON AIR директорът на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Той е на мнение, че забраната за излизане ще даде резултат, защото учениците получават отговорите, отивайки до тоалетна, където са извън обхвата на камерите. По думите на директора учениците са свикнали с камерите, вече не им обръщат никакво внимание и няма да изпитват притеснение от тях по време на изпита.

В 10 часа започва и матурата по български език за седмокласниците. За тези от 51-во СОУ Асен Александров е убеден, че знаят достатъчно и ще се представят добре. "Надяваме се тази година оценките да са още по-добри от предишното външно оценяване", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-охраняваното събитие - Матурите" не бих казал. Аз лично бях на моята матура днес и половината зрелостници си вадеха резервине смартфони и то на есето без абсолютно нищо да стане! Кво стана? Нали трябваше да има някъкви мобилни заглушители във всяко училище? И то кво толко де,нали накрая пак всички ще сме във Фантастико на касата
28
1
 
2
 
! Отговори
Idje v преди 6 години
Pasi Boje bg policai pone!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До абсурдистанПрав сте, дали се преписва или не на един изпит въобще не е важно, важното е бира, чалга и здраве да се лее, че да е пълно щастието!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нищо не е!Днес моят внук има бал?! в детската градина.Ако искайте вярвайте!Та ще се изтъпани с папийонка и костюм!Майтап голям,кахъри много,пари бол!
25
3
 
13
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Е,сега с тея камери ще оправим "държавата" - Кой преписва -това ли е най-важното?Важното е децата да са Здрави,Щастливи ,Родолюбиви и Добри ! Какъв ресурс физически и материален се хвърля в следенето - то медии ,то камери,то квестори - абсурдистанска идиопатия
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еййй побъркаха децата тези ..................., камери, даскали ми вземете барети, картечници и танкове поне бе ***
23
1
 
16
 
! Отговори
Ел преди 6 години
Заради тези "матури" и празници хиляди други ученици ще учат от 19 до 29 май само 2 /два/дни и то ще е едно учене!Безобразие!
22
0
 
13
 
! Отговори
Ал. преди 6 години
До Анонимен Много неприятно - с Гео Милев и литературноинтерпретативното съчинение върху поемата "Септември", просто, няма как да се справят. Не че Йовков или Вапцаров са по-прочетени и разбрани, /не казвам как са преподавани/, но тук, катастрофата е пълна.Обобщенията, внушенията, философският прочит на народната психология, постигнати от Милев, са недостъпни за неподготвени хора.Даже, мисля си, че и без камери, те не могат да препишат - не знаят откъде!!! Преписването иска знания...!
21
0
 
19
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Успех на бъдещите продавач комсултанти
20
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
Вместо да следят с камери учениците, да престанат да променят системата и да ги учат така, че да нямат нужда да преписват! ѝ камерите да заложат по пътищата, където ще стряскат *** и ще пълнят бюджета!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На моята матур и аз си мечтаех за "Септември", дано да е това.. за мен е единственото изучавано смислено произведение, върху което наистина можеш да размишляваш и има различни гледни точки, а не предварително да са те научили "какво е искал да каже авторът."
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще ги охраняват,я ! нали трябва да излезнат от училище умни и способни хора, с по 4 езика и компютърни умения,за да могат да ги вземат на работа като готвачи и камериери. без образование - накъде?
17
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До Анонименза нищо :) ще се разбере :)
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНОНИМЕНБлагодаря!
15
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Според мен поемата "Септември" от Гео Милев .... предполагам ще видим
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да ми каже коя е тема номер 24?
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матурите се охраняват по-добре от границите ни :) Представете си :) Егати обърканата държава :)
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година отново всички ще се юрнат да учат икономика и право щото е по-лесно и не иска мислене.. а само да помниш като записващо устройство. После икономистите ще станат магазинери , а юристите мародери измамници ще изнудват хората по телефона за пари.
11
8
 
13
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 6 години
Какво се е паднало на тия млади ... "ЕнтелЕгентИ" ?!?! ЖИВОТ , СМИСЪЛ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ТВОРЧЕСКИ ПЪТ НА ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ТВОРЕЦ И ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ................. ФИКИ СТОРАРО ?!?! .................. Само като ги гледам с тия ромски оркестърчета , кючеци и полуголи тоалети по баловете и ми става ясно , че точно ФИКИ СТОРАРО или баща му са идеалния избор за матура на тия "умници" !!!!! :) ;) :) ....
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 777Вероятно не можете да осъзнаете, че камерите в клас записват не само децата, а и учителите...Колко пъти повтаряхте трети клас?