Как да учим с лекота? Показват ни в Дни на "Неформалното образование"

Събитието ще е между 3-и и 5-и ноември в музея "Земята и хората"
30 окт 2018 14:52, Петя Славова
3
Как да учим с лекота? Показват ни в Дни на "Неформалното образование"
Снимка: pexels.com

Образованието – такова, каквото не познаваме добре, но което показва истинските възможности за учене и развитие обединява над 30 институции и организации от различни сектори. Инициативата е "Неформалното образование" и може да проследим темите между 3-и и 5-и ноември.

Събитието включва три паралелни събития, които ще ситуарит програмата в  СУ "Свети Климент Охридски"  към Факултета по педагогика, в музея "Земята и хората" и ще бъде представено новото академично издание "Антология неформално образование".

В музея "Земята и хората" в трите дни ще има събития, посветени на семейството (4 ноември), на училището (5 ноември) и на младите хора (6 ноември).

От 10:00 до 18:00 часа в първия ден там ще бъдат разположени тематични щандове, в които желаещи могат да участват в работилници и ателиета, както и да се насладят на разнообразни пърформънси и демонстрации в музея. Организаторите обещават и интерактивни занимания за децата и техните родители.

Сред богата палитра от информационни и обучителни сесии за треньори, ментори на неформални образователни програми ще се озовем на 5 ноември. От 9:30 ч. в Нова конферентна зала на Софийския университет започва и пленарната сесия на конференцията, в която гост-лектори са проф. Алън Роджърс и проф. Майкъл Осбърн (Великобритания), проф. Рене Кларихс (Холандия) и проф. Силвия Николаева (България).

От 17:30 часа в нова конферентна зала на Ректората ще бъде представена и новоизлязлата "Антология Неформално образование“. В своите над 850 страници изданието обединява исторически извори, оригинални и вече публикувани текстове на над 60 български и чуждестранни автори - изследователи, водещи практици, докторанти, общественици.

6-ти ноември е младежкият ден на Дните на неформалното образование в музея. Негови домакини са младежки и бизнес организации, които развиват свои оригинални обучителни и квалификационни дейности.

В програмата на конференцията за деня включени мобилни учебни визити за запознаване с 11 иновативни образователни практики в град София.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
A преди 1 година
До Докато:
За лошото образование в б-я е виновен преди всичко лошият "матрял". И 3000 лв. да направят заплатите на учителите - резултат няма да има. На тези големи заплати ще се нарядят мижитурки и хитри връзкари и пак ще бъде същото.
2
0
 
1
 
! Отговори
First преди 1 година
Hahaha...otivaite pri sultanka i zornica v trudovoto ministerstvo...te ste vi nauchat...s otkriti pokazni uroci po benete....hahahaha....
1
0
 
4
 
! Отговори
Докато: преди 1 година
Докато се учи с комунистически учебници и средната нетна работна заплата за учител е от 500-600 лв няма как да се учи в България. Само функционално неграмотни вампири ще ви обучават децата! И не се чудете после защо образованието и въобще държавата потъва! Защото чалга-мутро-комунистическия феномен в България съсипва държавата и всичко в нея!