Психологията най-желана в СУ, в УНСС - Финанси и счетоводство

Документи за прием в Алма матер са подали 7148 младежи
10 юли 2019 10:28,
46
Психологията най-желана в СУ, в УНСС - Финанси и счетоводство
Снимка: pixabay.com

Психологията остава най-желаната специалност в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. На второ място се нарежда “Софтуерно инженерство”, а в топ 3 влиза и “Право”.

Следващите най-желани специалности са “Фармация”, “Комуникационен мениджмънт”, “Компютърни науки”, “Английска филология”, “Предучилищна и начална училищна педагогика”, “Журналистика” и “Медицина”, пише "24 часа".

Документи за прием в Алма матер са подали 7148 младежи при около 5050 свободни места държавен прием. Първото класиране бе обявено във вторник, съобщиха от висшето училище. Приетите трябва да се запишат от 10 до 12 юли или да подадат заявление за второ класиране.

Вторият шанс за кандидати ще е на 16 юли, а записването ще е от 17 до 19 юли.

На 23 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено от 24 до 26 юли, включително.

Записването е в отдел “Студенти” на факултета, в който кандидатите са приети. Те трябва да си носят студентската книжка, оригинал и копие на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и др.

Най-желаната специалност в Университета за национално и световно стопанство е “Финанси, счетоводство и контрол”, съобщиха от висшето училище. Следват “Икономика и бизнес” и “Икономика на инфраструктурата”. Веднага след тях се нарежда “Право”.

“Всички места по плановия прием на студенти в УНСС са запълнени на първото класиране с резерви”, съобщиха още от университета. Резултатите са обявени в сайта, като висшето училище е пратило и SMS до кандидатите.

Срокът за записване в УНСС е от 10 до 13 юли. Второто класиране ще е на 16 юли.

През новата учебна година в УНСС ще бъдат приети 3140 първокурсници държавна поръчка, в редовна и дистанционна форма на обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Инженерството ще се замести от роботи и компютри.Ценят се ХОРА с комуникативни умения и аналитични способности"Чудно кой ли ще ги измисля тия роботи и компютри? И кой ще ги произвежда? И после кой ли ще ги настройва и поддържа? Ааа, да... Сигурно филолозите и хората с комуникативни умения ще свършат тая всичката работа... :))) Те знаят и могат по-добре! Да!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НиколоАко имаш подобни знания и подход, можеш лесно да манипулираш хората, около теб за да постигнеш собствените си цели :)-Ще манипулираш един-двама, третият такъв тукат щи сложи, че ше забравиш и манипулациите, та и таблицата за умножение. Не леж на тая. Има хора по рождение с устойчивост на манипулации.
34
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой не иска да си напряга мозъка и да учи нещо сложно и тежко, като инженерство например Инженерството ще се замести от роботи и компютри. Ценят се ХОРА с комуникативни умения и аналитични способности, но това пък не се учи. Или го имаш, или само се мъчиш.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Николо:"Нормално! Всеки иска да знае, как работи човешкия ум! Ако имаш подобни знания и подход, можеш лесно да манипулираш хората, около теб за да постигнеш собствените си цели "И за това данъкоплатеца трябва да плаща ?! Ами като искаш да постигнеш целите си - ПЛАЩАЙ ама всичко! Обществото иска да се постигнат целите но на държавата
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Записват психология само за да афишират безполезна диплома за вишУ.
31
0
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
СУ продължава да е най-безперспективният университет. Специалностите, които си заслужават да бъдат завършени, там, са по-малко от пет. Тези специалности крепят що-годе и реномето на този университет. Всички останали се пълнят от всевъзможни индивиди, с целта да кажат на техните, че са студенти.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм *** човек - инженер , завършил миналия век с 35 години трудов стаж за това питам: как точно най търсената в СУ специалност психология се реализира на трудовия пазар? Къде ще работят тия специалисти и какво?
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35и кога точно е изтекла тази обява ?*** тръгнал да ми се хвали с работа за 1600 лв дето само той я миждаларе у лево ние да не ядем доматите с колците ? или каквоне виждаме другите обяви ?или каквозаплати от 2000 лв за 4 чеса НЯМАдори за програмистиа тук ми разправяш за 1600 начално и имало и бакшишиа глобите дето ще ти ръсят по цял дена поредния *** като не си плати от къде мислиш че ги вземат тези парида не говорим българина колко обича да оставя бакшиш
28
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 4 години
Човешки ресурси в сегашния си вид е една напълно измислена специалност и ненужна специалност. Преди време някакви ( HR) учили незнайно какво седнаха да ми попълват екипа с инженери и техници ! Направо ги изгоних.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Погледнах обявата и тя е от 1300 до 1600 но само в 1 от сладкарницитена другите макс-а е 1300 и на всички пише пълен работен денкъде са тези 4 часа ?"Не блестиш с ум и това е видно. Говориш само за едното, изключваш другото. Ти си мислиш, че обявата тебе ще чака, ти да я отвориш. Ами изтекла е сигурно вече обявата. Близко е до ума. Ходи питай на място. Може да те харесат.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Погледнах обявата и тя е от 1300 до 1600 но само в 1 от сладкарницитена другите макс-а е 1300 и на всички пише пълен работен денкъде са тези 4 часа ?къде пише какво точно е пълен работен ден ?да не би да са 12 часа на ден по 6 дни в седмицатаи глоби за всичко
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е, Човешки ресурси си има реализация. Във всяка голяма фирма има такъв отдел. Не знам за България и какво е заплащането."Някъде в написаното да видя да е казано, че няма реализация?Има. Но просто казвам, че всеки търси лесното. Да може да прави фасони и да работи с пръстче, като го размахва и ползва за показалка... "Ти... там... А ти... там!".
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си любимка на шефа може и да се реализираш... То такива любимки без образование даже изместват кадърните "момченца с висше образование"... Питайте моя шеф - това са негови думи - "Не ми трябват момченца с висше, искам млади момичета!"И това ни е родния бизнес, родните работодатели... масово !
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психология (щото там може така, ама може и иначе) и Човешки ресурси и Политология и Философия и Алабала...Е, Човешки ресурси си има реализация. Във всяка голяма фирма има такъв отдел. Не знам за България и какво е заплащането.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И имай предвид, че аз лично и от двете места съм супер доволен от качеството на обслужване... Както от бирарията, така и от сладкарницата!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Айде айдесега погнахме да изкарваме че сервитьорка на смени на по 4 часа вадила по 5 000 на месецайде моля ти секъде е тази работа и аз да почна на 3-4-5 такиви места и да си вадя па 10-15 000"---Никой не е казал 5000 лв. Но иначе веднага ти казвам къде. Поне 2 места ти казвам:Бирария Халбите и Сладкарница Неделя!4 часа смяна, според обявата в Джобса е 1600 лева.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отиди в някой стpиптийз бар в София, знаеш ли колко хора ми разказват, че за да дойде танцьорка по голи гърди да ти танцува в скута за 5 минути, иска 20 кинта.
19
4
 
3
 
! Отговори
Св преди 4 години
Айде стига с тия фрезисти на ЦПУ и машиностроене. Работих няколко години и като фрезист на МРМ с ЦПУ (щях да остана и без пръст) и като проектант в последствие, щото се сетиха, че съм и инженер. Има пари, ама и много работа, и тежка, и гадна. Всеки гледа да му е лесно и който има възможност, да се оправя. И аз работя коренно различно сега и много по - платено. И аз бих учил психо, като се върна назад във времето. Изкуствения интелект няма да може да работи само това - лечението на душата.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам едно момиче в Германия, чиста германка, завършила психология. Намерила си работа по специалността и един ден разбрала, че заплатата й е по-ниска от тази на портиера. Други на свободна практика взимат накакви ненормални пари от порядъка на 100 евро на час, не знам как става и кой им се връзва. В България такава специалност едва ли си струва. Психолозите даже не са психиатри, те завършват медицина и само специализират.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Айде айдесега погнахме да изкарваме че сервитьорка на смени на по 4 часа вадила по 5 000 на месецайде моля ти секъде е тази работа и аз да почна на 3-4-5 такиви места и да си вадя па 10-15 000