Ректор: В ТУ няма увеличение на таксите за студентите

Кандидатстването и сесиите за студентите са дистанционни
26 май 2020 13:47, Анисия Иванова
9
Ректор: В ТУ няма увеличение на таксите за студентите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Няма увеличение на таксите за студентите при нас, те остават на старите нива. Това заяви проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София, в предаването “Смарт час” по Bloomberg TV Bulgaria.

Кралов коментира отражението на коронавирусната пандемия върху дейността на университета. Той отбеляза, че за пръв път ТУ е провел отдалечена форма на кандидатстудентски изпити, като всички те са преминали успешно.

По думите на ректора това не е единственият формат за изпитите, като предстои основен кандидатстудентски изпит, който ще бъде присъствен. “Има възможност за кандидатстване с оценки от дипломи и матури, дава се възможност на всеки да се изяви по най-добрия начин”, добави гостът.

"Отзивите от предварителните кандидатстудентски изпити са повече от положителни”, каза още той.

Кралов отбеляза, че при организацията на присъствените изпити са предприети всички изисквани противоепидемични мерки. “На първо място от значение са животът и здравето на всички”, заяви ректорът.

По отношение на промените при кандидатстването той обясни, че единствено е добавена възможността кандидат-студентите да предоставят дипломите си за средно образование при записването, а не преди самия изпит. “Всички останали условия ще бъдат такива, каквито бяха обявени предварително”, каза Кралов.

Той добави, че изпитната сесия за настоящите студенти също е организирана в дистанционна и присъствена форма.

Целият разговор във видеото.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
С МАСКА БЕЗ МАСКА преди 1 месец
В България образованието е фиктивно
Само на хартия
Разни ромове завършват 12 клас с отличие, а не могат да си напишат името
90% от учителките са соц лелки и не смеят да посягат на дЯцата, а дЯцата са малки мутри и чалга пеперудки умалени подобия на родителите си. Едва 1 на 10 от тия дЯца става човек. Държавата върви към закриване. Повесеместна корупция, мутро-политически идеали, АЙ-ТИ-ТА тук-таме помисли ли се и те за нова класа, но уви, 80% от тях са долнии провинциалисти по манталитет...
8
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Провеждането на предварителните кандидат-студентски изпити дистанционно беше пълна пародия. И всички го знаят. Същото е в сила и за другите изпити на студентите - няма как да са изпити, ако не са присъствени.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, всеки умен човек знае, че всъщност тези без висшо образование като зидаромазачите и гумаджиите са каймака на обществото .... хахаха не знам колко трябва да е ненаясно със света човек, за да пише глупости като коментиращите тук. Тази смехория за "инженерните" дипломи на НБУ ги разправяй на някой друг - НБУ никога не е имал право да произвежда инженерни кадри, той произвежда основно калитковци
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
все тая, важното е, че без диплома можеш да вземаш по-висока заплата, това са ми набюденията, няма значение дали си учил...
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаш ли връзки, а само гола диплома - си за никъде ! .....
После жалко за инвестираните време, нерви и пари в дипломи !!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Инженер преди 1 месец
Кралов е едно от най-добрите неща, които са се случвали на ТУ-София.
Човека е много добър и читав. Да е жив и здрав!
3
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Нека не се заблуждаваме ,става дума само и единствено за пари.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък библиотекар ако знаете как се става, даже и без да знаете ВУЗа къде е. Лошото е, че после такива хора покриват критериите за назначение на ръководна държавна длъжност и... всички виждаме за какво иде реч.
1
3
 
7
 
! Отговори
Знаете ли, че преди 1 месец
в България може да станеш(по-скоро завършиш) инженер, без да учиш математика, по време на следването ! Как ?!
Завършваш примерно българска филология - бакалавър и се записваш за магистърска степен телекомуникации в НБУ и си готов 'инженер".