Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок

Цветина Петрова посочи, че така ще се запазят човешки животи
29 ное 2020 10:27, Ния Христова
76
Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок
Снимка: БГНЕС

"Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи". Така коментира предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование пред Нова ТВ.

Петрова не отрича, че в някои училища има проблеми с техниката, но също така смята, че родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.
Още по темата
 
"Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи", добави Цветина.
 
Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата интернет връзка на някои места. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 
 
Цветина обясни още, че от групата ще продължат да настояват училищата да останат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, колко гневни хора?! Що не се разгневихте, когато ви определиха за ресурс?! Сега ще преглътнете и това жабе, и като жаби ще ви варят на бавен огън, докато изпукате.
72
7
 
5
 
! Отговори
бърз психоанализ преди 3 години
НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ОНЛЙАН ОБУЧЕНИЕТО Е ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ .Май Вашите чавета са от тия дето си търсят само повод да не внимават и после учителите виновни. В прочем, децата се учат от родителите си чрез пример, което ми подсказва, че сте от тия хора, на които все накой им е виновен за нещо. Сори за психоанализа ама замисляйте се - думите Ви Ви разкриват :)
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще слушаме само откачените панирани родители, най-вече учители, на бюджетна хранилка, които не ги бърка да висят вкъщи по диваните?За тях има избор - да им минават техните деца ако щат и до края на училището си на ДО. Оставете нормалните хора и децата им с нормално обучение. Стига сте се водили само по болните мозъци на параноиците! Те винаги ще искат да живеят под креватите си, стига да има кой да ги храни! Не оставяйте децата ни осакатени откъм образование и социални контакти!
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ОНЛЙАН ОБУЧЕНИЕТО Е ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ .
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това не правят, колкото и просто да ви изглежда на вас. След като се оплакваме, значи има за какво. Но сит на гладен не вярва.
68
5
 
6
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 61:"Както спомена колега, математика не се преподава онлайн."Една обикновена бяла дъска + маркер + камери (за ученик и учител) са достатъчни за онлайн синхронно обучение!Учителят си води урока, обяснява, пише по дъската пред камерата.Ученикът гледа, слуша, задава въпроси, пише в тетрадката.Не виждам нужда от интерактивна дъска, за да се учи математика...или каквото и да е друго. Разбира се, че дава много повече, но! В извънредна ситуация и при временни мерки няма нужда да се глезим!
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добре е просто да се обяви нулева учебна година, онлайн обучението не е много полезно децата така ще почнат да имат проблеми с очите.
66
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 62Ти нормален ли си? Ела и изкарай един ден удома, наблюдавай как протича онлайн обучението и пак ще си говорим. То е много лесно само да дуднеш без да си видял за какво става въпрос. Какъв звероукротител, какви пет лева. Детето ми е на 16, справя се само със собствената си личност и бавачки не са му нужни. Виждам, че полага достатъчно усилия, но ако някой си мисли, че всичко зависи само от това се лъже.
65
0
 
2
 
! Отговори
Петър Тодоров преди 3 години
До 56 и 58 В кой клас са децата Ви?
64
11
 
21
 
! Отговори
Anonimen 555 преди 3 години
Дистанционното обучение е пародия.Законен начин учителите да продължат да си вземат заплатите а дали ученицата нещо са научили,никой не го интересува.*** народ лесно се манипулира.Някой болен мозък реши ,че трябва да контролира живота на хората и и сътвориха covid 19.Прости,бедни и обезверени хора много лесно се манипулират.Световна конспирация от която за жалост най-потърпевши са децата.Затворени в къщи изолирани от света.Та нали точно в ученическите години се формира мирогледа на всеки човек
63
6
 
10
 
! Отговори
Г. Р. О. Б. преди 3 години
Така се подготвят бъдещи последователи на псевдомутрата.
62
14
 
16
 
! Отговори
Прави са преди 3 години
При онлайн обучението децата (които са амбицирани и искат да учат) получават знания и умания, които ще са им далеч по-полезни в живота. За тъпанарите (които и в клас и онлайн са си само статисти или понякога по-скоро пречат на другите), резултатът е един и същ, но онлайн поне по-лесно вързват тройката, ако родителите им имат малко мозък. Проблемът при онлайн е за техните родители, които са свикнали да си търсат виновни звероукротители, вместо да се поинтересуват от битието на наследството си.
61
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както спомена колега, математика не се преподава онлайн. Синът ми от пълен отличник за 10 клас, вече има две четворки, от както са онлайн. Той самият е притеснен, а заради вируса не можем о да ползваме допълнително платени уроци. Може и да не ви се вярва, но все още има младежи на които им е важно да учат.Говоря за математическа гимназия.
60
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно нулева година и всички във ваканция до 15 септември 2021 г.
59
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам от кого зависи, но след като не са готови, не искам някой да отбива номера. Или преподават както трябва навсякъде, или нулева година и всички удома. Но не и втора година някой да експериментира на гърба на детето ми. Аз нямам проблем да си го гледам удома, имам проблем с това да ме лъжат, че това е супер обучение. Не е!
58
5
 
17
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Учителите на децата ми ползват интерактивна дъска и графичен таблет. Ние също закупихме 2 броя графични таблети за децата ми. Справят се много добре.
57
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GB0 - Просто някои родители искат децата им да са обгрижвани и гледани като забавачницата .Каквито родителите такива и децата ,крушата не ражда сливи.
56
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм много доволна от обучението на децата ми. Имат създадени класни стаи в тиймс, госпожите качват и проверяват редовно материала и дават обратна връзка, всички деца са с включени камери, не закъсняват за часовете, пък и мое имаме поглед какво се случва. Явно си зависи от директорите как са подготвили служителите си за електронно обучение.
55
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е вярно!Дистанционното обучение е пълна трагедия, пълна. Обяснете ми как се преподава математика без интерактивна дъска? Децата не учели, децата били такива, децата..., децата. Хайде стига, какво да кажем за учителите? Никоя медия няма да посмее да покаже реално как протича това обучение. Ще ви залеят с хиляди клипове, от които ще ви се дореве. И не ми обяснявайте как някъде не е така. Мен това не ме грее, при моето дете е трагедия. Виждам го с очите си всеки ден.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Thinkpad - Не ревете за средства защото 80 процента от пикльовците до четвърти клас разнасят и чаткат по цял ден модерни телефони и пускат музика ,разговори от които да ти настръхне косата ,ще си свиете брънките и като искате децата ви да учат ще им купите каквото трябва за обучението им .