Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември

Янка Такева: Средната заплата на педагогическия персонал е 1774 лв.
31 яну 2021 17:45, Анисия Иванова
99
Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември. Всеки директор може да покани родителите и да ги призове за това децата им да влязат оттогава в час. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала чрез извънкласни и извънучилищни форми. Много директори са готови да направят това”. Това заяви председателят на Синдиката на българските учители – Янка Такева.

Още по темата

"Ще има удължаване на учебната година. Това е изключително важно. То ще бъде за децата и учениците, които имат затруднения при усвояването на материала. Според мен такова удължаване трябва да има за всички от 1-ви до 4-ти клас, защото така облекчаваме родителите да бъдат спокойни за 2 седмици през лятото”, каза още тя пред Нова тв.

По думите й има недостиг на учители в страната. „Той обаче, е като безработицата - трябва да се поддържа, за да може да има интерес и търсене на работни места. Около 1000 учители се търсят всяка година в системата и всяка година тя се комплектова с необходимия недостиг. Така че той може би е полезен”, коментира Такева.

„С увеличението на заплатите от 1 януари 2021 г. средната заплата на педагогическия персонал е 1774 лв., а на непедагогическия - 943 лв. В условията на пандемията не оставихме нито един човек на борсата", посочи тя.

Относно това защо някои учителите не искат да се ваксинират на този етап, Такева коментира, че от една страна, част от тях са по-педантични, а от друга - информационната кампания относто ваксинацията е закъсняла.

„Аз ще се ваксинирам”, категорична бе Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
Хххг преди 3 години
На 74 години това можа да измъдри жената.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу! 10. 09. е петък, децата ще имат цели 3 учебни дена повече да си наваксат пропуските.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа неее, на море сме
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гостДа, така е, ако си завършил биология или история.....я виж колко учители се търсят за детските градини, по чужд език или по информатика и математика....
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22 години стаж, ПКС, магистърска степен, зоплото-1160 лева....от къде се дзеха тези 1774?
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тази година оправиха, за другата се закахърили. Некадърници.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя настоящата тази учебна година не е започвала и завършила, но те обсъждат следващата. Какъвто е министъра, такова е и образованието. Според него вируси има само в коридорите, но не и в класните стаи. Може да се консултира с генералите от НОЩ и Бойко Борисов. Те са специалистите по вирусите и ги трепят. Първите с ваксини, а вторият лично ги бие един по един.
81
0
 
3
 
! Отговори
Не е смешно ама... преди 3 години
Сакскобурготите след 1000 години генетична селекция успяха да създадат съвършената фекалия, която успя да олайневи всичко дето можа ... и после защо вица с църковната свещ за Симеон 2!
80
3
 
15
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Такева,не говори глупости за да заблуждаваш хората които не са на ти с тази материя...училище...Директорка на училище взема 1500лв какви бисери ръсиш...средна 1770...Глупости на търкалета и после хората добиват грешна представа....Много хора не сте си на местата...
79
1
 
4
 
! Отговори
Значииии... преди 3 години
Забелязал съм,че медииното нищоговорене за наистина сериозните проблеми е огромно,както и мълчанието за неща направени по времето на кабинета на Сакскобургското"рядко ***"и Тройната коалиция що се отнася до публичното образование!Ама Филчев по едно време с този фразеологизъм много го закопа"рядко ***"-едновременно рядко за намиране да не кажа единствено по рода си,на всичко отгоре диариино-тоест много се е н.а.***.л и самобравил па и на всичко отгоре да не стъпваш в него , че цапа!
78
3
 
9
 
! Отговори
гост преди 3 години
До 6Права е Такиева! Има много търсещи работа учители, но за да започнеш работа в училище или ДГ трябва да имаш вуйчо владика! Значи нямаш ли познат директор, в община, в РУО- ЗАБРАВИ!!!
77
1
 
3
 
! Отговори
Янкеее преди 3 години
Не само, че е задигнал нашите чернови, не само че е дал подкуп тия СТЕМ проекти да са при него, ами той така ми отказва модернизация и се гаври с паметта на Красимир Данов. Така че ако обичате да не се обаждам, че скандала ще бъде изключително жесток!
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо отменете ваканцията.... Как досега се справяха децата при положение, че имаха по 2 седмици грипни ваканции... да не говорим за нашето поколение, което редуваше грипна с дървена ваканция почти цяла зима ...
75
0
 
7
 
! Отговори
Големият проблем: преди 3 години
Бездържавието и нациста са създали условия за много неприятни ситуации. Ситуации чиито последствия са много по-тежки отколкото си мислите. Откакто се е върнал тук той директно и индиректно отнема социални, граждански, човешки права и имаме цитата на Айнщайн: Малко знание е опасно, затова по-добре да е много! Кажете на Такева да не се налага да се обаждам и че Виктор Кръстев е за усмирителна риза!
74
0
 
17
 
! Отговори
8 преди 3 години
До Анонимен Какво ще затвърждават на празни глави от тази учебна година?Ей такива хора управляват цялата ни нещастна държава! Затова на 4-ти април-червен картон!
73
0
 
18
 
! Отговори
6 преди 3 години
Явно е, че не си е сменила памперса !Безработицата била полезна и прочетете"за да се поддържа интереса към професията"!?Тоест ,другите неща нямат особено значение-важно е на борсата да има отчаяно търсещи работа учители! И това го казва синдикален лидер,който се бори за интересите на учителите!Цялата ни образователна "система"е символизирана от тази сгърчена бабка,която не е изнесла и един урок!А"новият "закон скапа нещата още повече-пълна бъркотия!
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втечнени пясъци! Несигурност! Липса на предвидимост...Няма да се спрат, докато не ни побъркат целокупно - ученици, родители и деца! После е съвсем лесно робски да им се подмазваме, а те тотално глобално да ни центрофугират.И защо ги ручахме жабетата, като позволяваме да ни варят като жаби?
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумие!
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е само това ни липсва!Айде стига експерименти!Поне го направете от 9-ти септември, има вече достатъчно готови стихчета и песни за тази дата!
69
1
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Онлайн ли пак?

Спонсорирани публикации