Все повече кандидат-студенти избират родни университети

С 40% по-малко ще изберат да следват в чужбина
8 фев 2021 13:41, Ния Христова
16
 
Вече втора година образованието в света се осъществява предимно онлайн. Това кара зрелостниците да се замислят дали да изберат обучение в чужбина, или да останат да учат в България.
 
Ако преди мечтата на дванаийсетокласниците беше да следват в европеийски университети, сега по-предпочитани са българските висши учебни заведения. 
 
С 40% по-малко ще са българските кандидат-студенти в чуждестранни университети тази година. Това показват проучвания на консултантски агенции за образование в чужбина.
 
За притесненията, свързани с кандидатстването и онлайн формата на обучение разказа учителят и класен ръководител на 12 клас в столичното 127-о училище Росица Дикова.
 
"Тревогите ми бяха миналата година, една по-дълга форма на онлайн обучение може и да демотивира учениците", каза пред Bulgaria ON AIR преподавателят.
 
Според училищния психолог Емилия Сиракова, изолацията и онлайн обучението са се превърнали в стрес тест за учители, ученици и родители. 
 
В момента повечето университети в Европа са избрали да заложат на хибридно обучение. Пандемията доведе до бум на студенти в родните университети, отчитат от по-големите ВУЗ-ове у нас. Очакванията са тенденцията да се запази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Аз съм решил през 2022 година да запиша във филиала на Търговската академия в Свищов, който се намира на 2 km от града, в Буковлък.Там има Международни отношения, международно право, бизнес икономика в областта на безделието, административно дейност за държавни учреждения ...Хем ще бъде близко, хем и добро образование!Ще купя едно хубаво возило, все пак всеки ден ще минава покрай КАТ, няма да се излага детето, де ..!Дрехите от 2-ра ръка са голям шик сред младите, с такива ще бъде там.
6
1
 
6
 
! Отговори
zombay преди 3 години
А дали не е защото просто има 40% по-малко младежи?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обучението в България е една пародия, защото се дъвчи едно и същоот преди 30-40 години. Учебници се преиздават и се създават едни ходещи ксерокси, които преповтарят архаични мантри. И без пари за промяна на материалната база...
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ааПрепълнено и нищо не се чува и плащаш и космични такси на ГЕРБ. Професорите злобни и алчни и преписали на запад.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е заради кризата само,хората не рискуват да харчат спестяванията си,не е защото са родолюбиви хаха
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото британските университети станаха много скъпи след Брекзита.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе това значи ли, че качеството в нашите уневерситети се е подобрило или става въпрос за пари които хората ги нямат и затова правят такъв избор???