Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи

Това е спасението, каза той на посещение в бургаско училище
150
Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи
Снимка: GIS

Спасението от коронавируса е във ваксинирането. Вчера се ваксинираха 14 хиляди души, днес съм убеден, че ще бъдат над 15 хиляди. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев посетиха ОУ "Васил Левски" в кв. "Горно Езерово" в Бургас.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по организацията на ваксинирането. "От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията", подчерта Борисов. Той изтъкна, че имаме много добри лекари и здравни работници, прекрасни директори и учители.

В училището в кв. "Горно Езерово", в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лв. за ремонта на класните стаи, направена е площадка по безопасност на движението. Предстои да бъде изградена и нова спортна площадка, съобщиха на премиера от ръководството на училището.

Министър Вълчев изтъкна, че правителството е увеличило възнагражденията на учителите и вече има два пъти повече кандидати за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в училищата и детските градини. Близо 700 са назначените медиатори. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше преустановен присъственият процес, подчерта министър Вълчев.

"Това училище е пример за социално включване. Тук няма деца, които да са отпаднали от образователната система. Това е изключително важно, защото образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред", заяви премиерът Бойко Борисов.

През 2019 г. бе завършено изграждането на новия корпус на училищната сграда. Беше построен и нов физкултурен салон. Тяхното изграждане струваше над 2 млн. лв., като средства бяха осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.

В Бургас премиерът акцентира и върху високата оценка, която международните експери от FITCH дадоха на България. "Дължим това нещо и на учителите. Мотивацията и знанията им зареждат децата и така вървим напред", допълни министър-председателят. Борисов бе категоричен, че процесът по ваксинация у нас ще бъде ускорен, като само за днес очакванията са да имаме близо 15 хил. имунизирани българи. "Затова и разпоредих едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират. Няма друг начин, това е спасението от пандемията", завърши премиерът.


150
Още от Образование
Вълчев: Ръкопис на компютър не се учи, има дефицити след онлайн уроците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
" Петилетката в съкратени срокове...."
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Питам се всеки ден ... Ваксиниране във пъти повече, всеки ден и въпреки това заболелите също са във пъти повече .... това ме кара лично да се да се откажа от Вакса !
134
1
 
8
 
! Отговори
Стига преди 1 седмица
Защо е това насилие за ваксиниране, норма ли гонят? И откъде се намериха толкова пари за ваксини? Не искам и толкова!
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 128

Не мога да си представя как може два дислайка да има!

Тези са от не 80%-те, а са от 100%-нтните на професора! Много го бихте, но е прав - може би процентите са повече!
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Махай се!

Без понататъшни коментари!
131
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
До Защо?
Защото има много хрантутници в университета и всякакви "измислени" специалности.
130
1
 
4
 
! Отговори
Защо? преди 1 седмица
Г-н Борисов, разпоредете проверки в Университетите! Увеличават се парите от бюджета, а заплатите на преподавателите намаляват! За какво се харчат бюджетни пари? Как за 8 часов работен ден се получават по няколко заплати от ръководните органи? Нормално ли е те да получават по-висока заплата от вашата?
129
5
 
6
 
! Отговори
Заразен преди 1 седмица
Боко искам да видя кога ще се ваксинираш и тогава аз,но с една спринцовка и двамата.едната част на теб другата на нас.дай пример.
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НОРМАЛНО Е ВСИЧКО ДА Е НЕНОРМАЛНО НАЧЕЛО С ПАРТИЯ ОТ НЕГРАМОТНИ ХОРА С ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ДА СА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ С ПАРИ ОТ ЕС.
127
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Със сигурност ГЕРБ изкара всичките си активисти да правят опашки да се демонстрира активност
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Толупе ,кога ще е априлския пленум.
На 04.април ли е откриването.
125
2
 
10
 
! Отговори
СУДЖУК преди 1 седмица
Толупа пак се ПРАВИ НА ВЕЛИК.
ИМА СЕ ЗА БАЩА НА НАЦИЯТА.
Пред народа в наща татковина се прави на тежкар а пред Ердоган
се държи като ***.
124
4
 
14
 
! Отговори
Април преди 1 седмица
Аз чакам април за имунизация срещу ГЕРБ-изтръшкахте повече българи от вируса.
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Тиквун Кюлчев най-важното е да е пълно Чекмеджето.
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
11 год по-късно тоя е извън Шенген и САЩ не премахват визите, македонците му изгориха знамето и наричат министрите му фригидни ***. Посмешището на Балканите, Асфалт Паша дето се крие от народа си зад 10 кордона ушеви
121
3
 
10
 
! Отговори
Пари преди 1 седмица
Не мога да разбера защо се похарчиха милиони за милиони ваксини?!На кого ще ги слагате-половината го изкараха, другите не искат,ваксина,направена за9м, на която в момента върви 3-4фаза на клиничното изпитване.Ей, всичко е пари и влияние.
120
2
 
9
 
! Отговори
Срам преди 1 седмица
Какво си убеден ,бе то*луп?! Докато се наумувате с калинките по върховете, половината народ го изкара и вече имат имунитет и не искат да чуят за измислените и непроверени във времето ваксини.Много хора си отидоха, заради прекрасното ни здравеопазване и организация.Не били 15 Хил.,а 500,ама то стъкмистиката ще го докара на реклама.За затвора сте!
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A кога ще спираме раздавките?
118
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 седмица
До до 99. Какви ваксини против рак разработват? Досега трябваше да са ги разработили, нарочно ги мотаят, това е цяла мафия. Как успяха тази ваксина да я направят за няма и година и да претендират, че е ефикасна. И не една направиха. А против рака още разработвали. Значи една ваксина трябва да се разработва над 10г, а друга може и за няма и година и се мъчат да ни внушат, че е безопасна. Как така, а? Като се има предвид, че ракът също се причинява от вирус. Как?
117
0
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 1 седмица
:D Благодаря. Връщам жеста със Sabaton - Primo Victoria