Янев назначи трима нови заместник-министри

Те са в министерствата на образованието и на енергетиката
9
Янев назначи трима нови заместник-министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима нови заместник-министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката, където през 2008 г. достига длъжността директор "Енергийни пазари и преструктуриране". Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други.

След това - от февруари 2009 г. до края на юни 2010 г., е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Петрова е работила също като независим оценител на проектни предложения. Тя е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ "Климент Охридски".

Получава висшето си образование с магистърска специалност "Стопанско управление" в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Великобритания. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания. Била е съдружник в ЗБи Адвайзъри ООД – дружество, специализирано в управленско консултиране в енергетиката. Владее английски език, ползва италиански език.

Чл. кор. проф. дхн Константин Хаджииванов  и Ваня Стойнева са двамата нови заместник-министри на образованието и науката. Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на образованието и науката са освободени Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.

Преди назначението си в МОН Ваня Стойнева беше заместник-министър на финансите.

Хаджииванов е професор от Института по обща и неорганична химия в Българската академия на науките. В периода 2017 г.-2021 г. е заместник-председател на БАН, а от 2021 г. е съветник на председателя на БАН. Носител е на много наши и международни отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Янев Янев на кой е лотарията 8888 ,върна ли онези Божков един милиард, че му давате пак да си го отваря.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът си сака ГРОБ до дупка!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези само ще назначават и уволняват ли? Няма ли да свършат нещо полезно? Иначе са доволни от свършената работа ,ток ,парно,вода с безумни цени,олиото вече гони 5 лв. за литър,но те се отчетоха като успешни!
6
2
 
13
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Да не са синът, дъщерята и племенницата . Знаем как ги урежда тате на високи заплати на държавна служба без конкурси. Промяната продължава
5
2
 
4
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
И язе искам да съм зам министър на министъра на министърката - цел ден ша менкам кафенца мафенца, цигарки мигарки, работа няма да свърша за 1лев, но ще чакам заплатакта цел месец. Ще крадна копирна хартия да имам за разпалки, кламери да имам да си закачам пердетата, моливи и т.н. Ще си лафя и ше разсейвам другите то и без това са малко разсеяни, че се черпим от сутрин до вечер
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев може ли и мен да ме уредиш като децата си. На държавна служба, работата спокойна, заплатата 9 хиляди на месец. Ей защо не се родих дете на комунисти!
3
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Файда! Цените галопират. Промяната на Радев....
2
2
 
19
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Тия освен да се назначават и преназначават неква реална работа вършат ли?
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разделяй и владей