Асадурова: Образованието не обръща внимание на индивидуалния потенциал

Дизайнерката смята, че българското образование е консервативно
Обновена: 28 мар 2022 13:38 | 28 мар 2022 13:19, Росен Стойчев
11

 "Не можем да намерим добрата идентичност, ако разчитаме на това, което получаваме отвън като идеи за идентичност. Самото образование сега е насочено по-скоро към това да ни дава някакви теоретични познания и до известна степен практически умения, които после доста имаме да наваксваме. То не обръща толкова внимание на индивидуалния потенциал. А факторите, които въздействат върху това, не позволяват много такива механизми да се разгърнат",  каза дизайнерът Маргарита Асадурова в дискусията на Bulgaria ON AIR "Бъдещето: Образование". 

 
 "Идеята за идентичност не е нещо, което е непознато за нас, но то става обект на научни изследвания съвсем скоро. Самата концепция се очертава като един сложен процес, с който предстои да се запознаем всички в обществото. Виждаме в тези времена, които са малко по-бурни, че темата за идентичността за всеки човек ще се окаже решаваща. Това е нещо, което предстои на хората, които ще навлязат скоро в сферата на образованието и оттам нататък в живота", допълни Асадурова
 
Според нея проблемът с идентичността е, че той е изключително сложна концепция, която има както социален характер, така и психологически процес.
 
"Самото общество ни показва какви са влиянията на социалните фактори в нашия живот. И това, което ще предстои и на хората, които сега се учат, е да видят как обичайни фактори - средата, медийните интерпретации на обществото, националните ни дадености, вече разминават много сериозно своите граници заради динамиката в обществото. Каквото и да учим, не се знае в един момент къде ще ни отведе животът, нашият интерес и любопитство", коментира дизайнерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Права, преди 2 години
но не съвсем....За каква идентичност говори, не се разбра...Ако е за творческия потенциал на децата е права, но ако прави намеци в насоки полова идентичност е на много грешна посока...но времето ще покаже "кой прав, кой крив"...все пак погледнато от исторически аспект, всички цивилизации обърнали половата си идентичност, са се изродили и загинали...Когато фактите говорят и боговете мълчат...
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е. Но нищо няма да се промени. Нали точно това е целта, да се произведат просто още едни безволеви консуматори. На кой му трябват индивидуалисти.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асадурова първо сама да се пообразова, после да ръси наивни разсъждения. Открила топлата вода, горката. Ама не съвсем. За понятието идентичност се говорело съвсем отскоро... Свещена простота!
7
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Такива хора като тази жена казват верни неща и аз мисля, че образованието трябва да се промени в тази посока. Трябва да се видят възможностите на отделния човек и да му се помага. Но ми се ще тази жена и други като нея да не искат милиончета, защото на това прилича. Те неслучайно не искат съвместни действия я с някое училище, я с някой университет, защото няма да получат милиони. Щом смята така, ако е безкористна, да убеждава учители и преподаватели.
6
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен Спамиш, говорейки под новина на по-приятна тема, по една противна тема, говориш по противна тема и е спамче.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кичозен венец някаква солидарност с Украйна ли е?? Така се качат украинките, ама в студиото тази просто изглежда комично! :)))
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг образование служи само да се източва данъкоплатеца. Самата държава ми каза в лицето че не е имало смисъл 4 години да дам от живота си щото тези години не стували колкото ченгеджийска щерка и дори колко фес убиец на пътя . Не учете в България . Няма смисъл . Дори самата държава не признава образованието си тогава кой ще ви го признае ? Това е държава на ченгеджисти и фесове . ЕС и НАТО такава държава искат .
3
0
 
2
 
! Отговори
Lina преди 2 години
От едни години нататък стила и кладата са задължителни, в противен случай ще сте като асандева
2
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Асандурова си е закичила кич от изкуствени рози на тиквата :)))
1
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какъв и е проблема на Асандурова :)))