–«» за 8 декември: ўе провер€ваме за райски газ и пушене на закрито

«асилените проверки ще продължат тази нощ и през почивните дни
8 дек 2023 12:50, јниси€ »ванова
5
–«» за 8 декември: ўе провер€ваме за райски газ и пушене на закрито
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

¬ъв връзка със студентски€ празник - 8 декември, —толичната –егионална здравна инспекци€ осъществ€ва засилен контрол през ц€лата седмица, като се провер€ват заведени€та за обществено хранене, нощните и питейните заведени€.

«асилените проверки ще продължат и тази нощ, както и през почивните дни. »нспекторите от —–«» след€т за спазването на забраните за тютюнопушене на закрито, както и за продажбата, и употребата на диазотен оксид от лица под 18 години.

ѕрипомн€ме, че санкциите, регламентирани в «акона за здравето са:

ќт 300 до 500 лв. за тютюнопушене на закрито, за физически лица и от 3000 до 5000 лв. за управителите на заведение, в което е допуснато тютюнопушене извън обособените за това места, съобщиха от –«».

Ќормативно определената глоба при нарушение на забраната за продажба на райски газ е от 800 до 1500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение – от 1500 до 3000 лв.  огато нарушението е извършено от едноличен търговец или от юридическо лице, се налага имуществена санкци€ в размер от 3000 до 6000 лв., а при повторно извършване на същото нарушение – от 5000 до 12 000 лв.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


5
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
5
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Џ, ти€ вече са се размазали до предел, не, че е лошо, така беше и навремето. —амо да не би€т н€кой –«» надъхн€к, не, че е лошо...
4
0
 
1
 
! ќтговори
јлекс преди 2 месеца
¬ерваме,верваме,че посред нощите ще обикал€те по кръчмите.ўе направите н€колко протоколни проверки преди 17 часа,когато н€ма никой и толкова.
3
0
 
2
 
! ќтговори
Asasin преди 2 месеца
—толичната –егионална здравна инспекци€, първо да провери казуса с учениците от ѕрофесионалната гимнази€ по туризъм, които от 11.12.2023 г. тр€бва да бъдат преместени в училищната сграда на бивши€ “ехникум за полимерни технилогии /неизползвана от 2005/. —градата е в плачевно състо€ние и е опасна за живота и здравето на децата...
2
2
 
4
 
! ќтговори
ћексико преди 2 месеца
ћасово се пуши в заведени€та в —ливен. Ќе знам прав€т ли се проверки, глоб€ват ли се , но факт е , че най нагло се пуши на закрито.
1
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
„удено е да се предупред€т всички за да зна€т и да се скри€т. “ова н€ма да спре употребата.