Отново тръгват дела за изчезнали бонове от масовата приватизация

До средата на май 2005 година са заведени над 130 такива съдебни дела в Русенския районен съд
7 сеп 2005 17:35,

Днес в Русенския районен съд започна съдебно дело за изчезнали бонове от масовата приватизация, което е първо след масовото обжалване от граждани пред Окръжния съд на определенията на първата инстанция за прекратяването на делото, съобщи секретарят на Асоциацията на пострадалите в масовата приватизация доц. д-р Веселин Григоров.

Утре започва подобен съдебен процес в Районния съд в Павликени, от 15 септември - в Поморие, на 27 септември - в Севлиево, сочат данните на Асоциацията на ощетените с бонове.

До средата на май 2005 година са заведени над 130 такива съдебни дела в Русенския районен съд. В края юни обаче започва масово да се издават определения за тяхното прекратяване на основанието, че не са допустими по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани, информира доц. д-р Веселин Григоров.

Доц. Григоров припомни, че още на 3 септември 2004 година е внесъл съдебен иск за откраднати му приватизационни бонове със съдействието, според него, на Агенцията по приватизацията. Делото все още не е завършило, но според Григоров са станали известни множество факти и обстоятелства, които не оставят съмнение за кражба на 50 милиона лева в инвестиционни бонове на около 200 хиляди българи, заяви Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание