Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост

Иван Костов: В Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”
17 яну 2008 20:15,
145
Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост
Снимка: Булфото

България е прохождаща демокрация и не може да не се чувства застрашена до имперска Русия. Не искаме повече експерименти, не искаме олигархията на власт, а искаме да бъдем европейци.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на протестен митинг по повод посещението на руския президент Владимир Путин.

На митинга, организиран от ДСБ в градинката пред “Кристал”, се събраха около 300 души.

Костов благодари на симпатизантите на партията и отбеляза, че мястото на протеста е избрано неслучайно, защото там се намира паметникът на Стефан Стамболов. Той е един от малкото управници, посмели да се изправят срещу претенциите на Русия да превърне България в нейна провинция.

В путинизацията си обаче България в много отношения е надминала Русия, заяви Костов.

Като пример той посочи, че в Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”.

На протеста дойде и лидерът на СДС Пламен Юруков. Той заяви, че тези дни се наложи да си припомним думи, които се използваха преди 17 години. Заговорихме отново за граждански права. В Русия се убиват журналисти и желязната хватка на Кремъл спира спазването на правата на хората, каза Юруков.

Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че Путин е у нас по покана на “президента Гоце Първанов”, който е готов да направи всичко, за да угоди на Русия. Русия на Путин е Русия на диктатурата и имперската политика на руския държавен глава е пряка заплаха за България, посочи Атанасов.

Протестиращите скандираха “Путин – вън”, “Долу КГБ” и “Оставка” на правителството.

Същевременно около 150 граждани освиркаха преминаването на кортежа на Владимир Путин през "Орлов мост" в София.

Три полицейски джипа подсилиха охраната в района, в който беше протеста.

Протестиращите развяваха знамена на България и ЕС и носеха плакати с надписи "Руското ядрено лоби вън!" и "Стига съветски колониализъм!". Някои от протестиращите държаха портрети на покойната руска журналистка Ана Политковская.

По време на протеста движението в района беше отцепено.

Няма я, фалшива е дилемата или с Европа, или с Русия. Това заяви президентът Георги Първанов в началото на концерта “Година на Русия в България” в НДК, на който присъства и руският президент Владимир Путин.

България постигна своето членство в ЕС и НАТО във времето на прехода, в тези години, в които имахме най-добри отношения с Русия. Показахме, че едното и другото е възможно, посочи Първанов.

Подписването на споразумения за АЕЦ Белене, петролопровода Бургас-Александруполис и други крупни енергийни проекти връща отново нашата страна в мача. България отново ще стане стратегически фактор във формирането, отстояването и провеждането на европейската енергийна политика. България винаги е страдала от своето тежко стратегическо разположение. Време е да осребрим нашето кръстопътно разположение, именно в сферата на енергетиката, подчерта българският държавен глава.

Вярвам, че руският бизнес ще оцени блестящите ни възможности, които имаме в инвестиционния процес, каза още Георги Първанов.

Русия уважава избора на България да бъде член на ЕС и НАТО, най-важното е това да е добро за България. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на концерта "Година на Русия в България".

Путин подчерта, че хуманитарните отношения са благодатна сфера за развитие.

Руският държавен глава заяви, че в България неговата страна има много приятели, но очаква през тази година българите да се запознаят по-подробно с живота в съвременна Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
one преди 16 години
добре бе хора, говорим просто за 40 човека. Това не е мнението на всички. Ако 40 човека си налагат мнението, на това му казват диктатура, мисля другарите от ДСБ. ще се съгласят. А когато мнозинството определя, то това се нарича демокрация.Е аз по никакъв начин не разбирам, що за демократи са ДСБ. Един човек със съмнителни управленси качества еднолично командори и представители на 4% от гласовете се опитват да ни натрапят какво да мислим и какво да правим. А не го направим се започва почти с пяна на уста тирада за мръсните комунисти, каквото и да значи ВЕЧЕ това. Да ми извиняват, ама работата си е за психотест. Отдавна трябваше да го въведат.
143
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
кучето си лае,кервана си вървизабравихте предните президенти,сега Путин ви е виновен за всичко,а той не взима дума и решение без съгласие на свои съветници и други политици. Владимир Путин е свестен човек,цяла Русия го обожава,а другите държави го уважават,безспорен факт. а кой колко крал вие не можете да знаете,както и какво сънува президента. не му трябва да краде,боже господи,та той си има всичко,а колко му трябва да живее човек нормално,той си има достатъчно и предостатъчно,от пост който заема сега и който ще заема после.
142
0
 
0
 
! Отговори
YOYOYO преди 16 години
Ei aman ot selqci ogranicheni i prosti horica.....tuk nqkoi koito ima interes da se naqde s malko pari no ne moje leko da buzne horata i vsichki pochvat da pluvat bez da se zamislqt naistina za kakvo opluvat Putin che nqkoi se e reshil v tazi darjava ot 20 godini na sam da napravi naistina krachka na pred.... mnogo tapo se poluchava i za kakva oligarhiq i koloanizam stava vapros koi shte we kolonizira we hora
141
0
 
0
 
! Отговори
Убеден преди 16 години
ВОДИ НИ ПАРТИО ВОДИ НИ!НИЕ СМЕ С ТЕБ!
140
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
гледам и тук продаскалесковския *** се е опитал да ме имитира :))а да се огредам къде още е заливал с тъмносинята си помия, криейки се зад моя ник :)))
139
0
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
Ako Putin e utrepal nekakva si Politkovskaia zastoto go e kritikuvala, to tuka 4i4o Putin ima edin *** , Daskalesko, sho ne go puknesh prez prystite. samo ako znaesh bylgarski da vidish toia kakvi gi drunka po tvoi adres, 4i4o Putin
138
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
***.ахме българия пак :-)вързахме българите за руския ботуш и пак ще ги газим още 45 години :-)и децата им ще ни робуват и ще ни носят водката в рюмачки по черноморието :-)защото бащите им са *** ние ги е..ем а те ни викат да живее русия :-)хехехехеее :-)
137
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Станишка, бегай си у Русия... чего пристал, пошел ты к черту, *** проклятая демократик дермояд! Путин великий человек, он спасает Болгарию от демократического рабства , газ дает, нефть дает, *** дает а ты что? Россия снова освобождает Болгарию как раз 130 лет после освобождения от турецкого рабства. Да здравствует тов. Путин - новый освободитель и спаситель Болгарии!!! СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Костов може само да прави федероси!
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
balgari biagaite ot rusia tq samo 6te ni pogibi spomnete si za onezi mra4ni 45 godini kakvo mizerno be6e a kak jiveeha horata na zapad za6to niamia edin izbiagal v rusia a vsi4ki balgari otivat da rabotiat na zapad te sa 1000 godini nazad ot amerika
134
0
 
0
 
! Отговори
pisalka преди 16 години
Навремето Костов и Бакърджиев се запънаха на разширяването на транзита на газ към Турция. Тръбите минаха по дъното на Черно море. Технологията беше италианска. Ако не мине през България,може отново да мине през Турция .Или да мине през Румъния.
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
abe na toz tupak kostov ne mu stignaha silite da subere pove4e ot 200 du6i.dori ne im e platil kolkoto e obe6tal na protestira6tite
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
predpo4itam bulgarite da sa priateli s russia otkolkoto s turcia.tova koeto e v bg parlamenta nikoga ne moje da stane v ruskata duma,zashtoto imat istinski prezident koito obslujva interesite na naroda,a ne kato v bg-na turcite.
131
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Ама ти си откачена мишка , ше знаеш ..... :-0
130
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Даскалеску, бегай си у Румъния... чего пристал, пошел ты к черту, *** проклятая демократик дермояд! Путин великий человек, он спасает Болгарию от демократического рабства , газ дает, нефть дает, а ты что? Россия снова освобождает Болгарию как раз 130 лет после освобождения от турецкого рабства. Да здравствует тов. Путин - новый освободитель и спаситель Болгарии!!! СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!
129
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
пустинна , ами степна мишка :-)Бегай да гризкаш големия шлем на руснака , може и да те нахрани :-)
128
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Трябваше полицията да се намеси и тия освиркващите да изядат един бой с палките както се полага на *** и *** като тях дето свиркат след Путин! Нали и като идва оня *** Буш пак беше блокирано, ама тогава не ревахте, нали демократи мръсни!!! Путин идва за доброто на България, те го освикврат мръсниците! Бой и арести и Белене за такива простаци и *** дето слушат Костов и подобни мулета! Добре дошъл на Путин, той е спасението !!!
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
***
126
0
 
0
 
! Отговори
русия преди 16 години
ЕС ще се разпадне, което е неизбежно щом България е вътре и съвсем закономерно по всички природни закони ни предстои присъединяване към Руската федерация-изконата мечта на всеки славянин.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
до 124,доста отдавна се знаеше,че путин идва и кои улици временно ще са затровери,дори и тук пишише за това,беди внимателна и никой не ти е виновен,че са те бутали и си хидила по тъмни улички.