Откриха откраднатата мечешка линейка

Возилото изчезна в петък вечерта от паркинг в кв. Младост 2 в София и беше намерено пред магазин за хранителни стоки в кв. Борово
14 апр 2008 12:00,

По-малко от 12 часа, след като беше открадната, линейката за оказване на спешна помощ на мечки на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ беше намерена.

Возилото изчезна в петък вечерта от паркинг в кв. Младост 2 в София и беше намерено пред магазин за хранителни стоки в кв. Борово.

„Изключително благодарни сме на всички медии, които публикуваха молбата ни за помощ. Само за няколко часа се обадиха над двадесет души, които са забелязали линейката. Благодарение на тяхната помощ и съдействието на органите на реда превозното средство вече е върнато,” сподели Васил Мадолев, ръководител на екипа от гледачи в Парка за танцуващи мечки в Белица.

”Добрата новина е, че нанесените щети по линейката са минимални и съвсем скоро ще можем да я използваме отново. За щастие, инцидентът по никакъв начин няма да забави проектите ни.”

Очаква се скоро издаването на международен лиценз за уникалното возило, за да може да се използва при спасяването и превоза на четири танцуващи мечки от Сърбия в парка в Белица, както и за транспортирането на лъвове от зоологически градини пред закриване в Румъния до резервата “Лайънсрок” в Южна Африка, който ЧЕТИРИ ЛАПИ наскоро откри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание