132 години от избухването на Априлското въстание

В Панагюрище започнаха честванията, довечера ще е зарята
1 май 2008 11:35,
28
132 години от избухването на Априлското въстание
Снимка: Булфото

В Панагюрище започна честването на 132-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Свещеници от всички храмове отслужиха заупокойна панихида за загиналите в Априлското въстание в църквата "Свето Въведение Богородично".
   
Народни представители от Пазарджишки избирателен район, общинското ръководство на Панагюрище, десетки жители и гости на града  поднесоха венци и цветя пред "Вечния огън" на мемориала "Априлци".   

На площад "20 април" кметът на Панагюрище Георги Гергинеков изпълни  церемонията по тържественото издигане на националното знаме.   

Честванията продължават с празничен концерт на Духов оркестър "Делчо Радичев" към читалище "Виделина" с диригент Андрея Манев и  танцови формации към Обединен детски комплекс - Панагюрище.   

Кулминация на тържествата ще бъде тържествената заря - проверка от 20,30 ч на площад "20 април". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Оф не ме занимавайте с глупости бе.
26
0
 
1
 
! Отговори
x преди 15 години
Ne mje li na tiq deto hvarlqt kamani da podarim karamfili.Ediniqt vika na drugiq gqvur,i obratno drugiqt iska da zabiva kurshum v slepoochieto na parviq.Po takav nachin razpalvate jarta,koito trqbva veche da ugasne.Chovek kato chete pisanoto ot Vas trqbva da misli:-frantsuzina ne trqbva da govori s anglichanina(100 godishnata voina);nemetsa ne trqbva da govori s frantsuzina(za Shampaniq);ispanetsa ne trqbva da govori s anglichanina (za otvad morskite bitki).No te sa namerili obsht ezik.A nie v tozi sveshten den za bulgarite(Aprilskoto vastanie) se gavrim.Ot turchina po-blizak na bulgarina nqma.Obratnoto e sashto.Poglednete samo nalqvo i nadqsno i shte se ubedite
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Златина Савова е първата българска форумна звезда29-годишна провдивчанка бе обявена от няколко свои съфорумци за носителка на титлите "Фен 1 на Слави Трифонов" и "Първа БГ форумна звезда". Златина Савова (подвизаваща се из форумите като zlati, zlatina и zlatena) е един вид Интернет звезда - писала е във всеки форум, в който има нещо за Слави: В clubs.dir.bg, форума на Телеманиак, форума на АБВ.bg, множество блогове и сайтове със статии за Слави, официален форум на "Шоуто на Слави", форум на Планета ТВ, форум на Мюзик Айдъл и още много други.И навсякъде тя не остава незабелязана. Скандална личност е, предизвиква скандали и фурор. Златина даже печелила първо място в класация на сайт със свое стихотворение, посветено на любимеца й - Слави Трифонов. Златина е неомъжена и в момента живее в Пловдив.Според Златина, антифеновете на Трифонов му завиждат за успехите и за многото фенове. Тя също така твърди, че той е патриот, и един от малкото истински българи в телевизионното пространство и медиите. "Не си сменям любимите известни личности. Когато съм почитател на някого, то е за цял живот.", твърди още жената. Припомняме, че Савова нашумя със силната си подкрепа за Слави Трифонов и всичко свързано с него и с критиката си към негови антифенове в clubs.dir.bg.След това, Златина решила да посещава и други форуми, в които има нещо, свързано с нейния любим телевизионен водещ и това довело до обявяването й за негов най-голям фен и форумна звезда. Интернет може да направи звезда от най-обикновени хора, категорични са наблюдатели.
24
0
 
1
 
! Отговори
Економов преди 15 години
От изказванията на някои с тежка форма на мозъчна деменция, ползващи се с протекцията на dnes.bg и пишещи на латиница малко преди този коментар, ясно се вижда, че някои хора явно не знаят за какво им служи горният завършек на тялото. За щастие повечето от коментиращите не са сред тях. Та въпросният завършек, не е само да крепи мърлявия фес върху още по-мазната флора, израстнала от него. Той може да служи и да бъде обрязан погрешка вместо долния, стига разбира се сюнетчията да си разбира от работата. Разбира се десертният е за накрая - това че има държава турция не значи, че има турци, те са изчезнали преди много години и всички сте с кюрдски корени, така че не се обиждайте!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЗНАМ ГО ОТ СИГУРЕН ИЗТОЧНИК! Не случайно е пяла в Сухата Река - София в двора на 44 СОУ в началото на 2000 г. Нейната майка е с баща българин.
22
0
 
1
 
! Отговори
fesa преди 15 години
tova 4e ima darjava balgariya,ne zna4i,4e ima i balgari,te sa iz4eznali predi mnogo godini,vsi4ki ste s turski koreni,taka 4e molya ne obijdayte turcite.
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Фердинант има ли нещо общо с Федерлайн, мъжа на Бритни Спиърс?
20
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Прав си, но мнозина тук са много инфантилни...национализма и шовимизма се използват от червените кардинали за да се манипулира обществото,... да се търси врага нейде си ...а да не виждаме че ни яхат ....да работиме за жълти стотинки т.к.врагът е близо и трябва да се отделят пари за ВПК....Народът ни е *** и затова сме на това дередже!Интелектуалците ни бяха избити, а младежта днес бяга на Запад!Не ги виня, т.к. всеки има право да иска по-добър животНо истинският виновник са управляващите червени барони!Червената мафият прави отчаян опит днес да се легитимира като постоянно властваща и без алтернативна в България. Гоцето, сер-Гей, Маджо...Хр.Ковачки...В.Божков=Черепа ...братя Галеви и вътрешен министър се противопоставят на Европа , а реална българска опозиция НЯМА.БСП+ДС=ГЕРБ=МАФИЯ
19
0
 
1
 
! Отговори
Економов преди 15 години
Човече, по ненужния ти опит да реабилитираш по някакъв начин турците съдя, че или си един от тях или зодия везни. Да, имаме общя история, но противоположна. В общата част от историята ни няма нищо весело. Да, имаме общи интереси и те са как да прецакаме другия, в частност техният е как да преместят общата ни граница на север от Кърджали. Наистина има и свестни турци, но те са изключение от общото правило, което го потвърждава. Те просто трябва да бъдат държани далеч от цивилизацията. (Което пък за съжаление обяснява защо са тук). Вече трябва да си се убедил в това, виждам, че си прочел долните коментари. Там много ясно си личат типичните фесове. Няма нужда да ги защитаваш, тяхното единствено и сигурно спасение е неотложен куршум, пуснат някъде в областта на слепоочието.
18
0
 
1
 
! Отговори
x преди 15 години
Vie dvamata ne znaete kakvo iskate.Otdalecheni ot temata i otdadeni vav Vashata lichna vrajda.Siguren sam ,che godinata na Aprilskoto vastanie ne znaete.Oshte po sam siguren,che mnozina kato tqh ,sled pocheshvane na ezitsite otivat zaedno da vdigat nazdravitsa.Nie sme dva blizki naroda i ostavete da se gavrite.Blizki sme ,zashtoto ne stava vapros za Arjentina i Bulgaria,za Brazilia i Turtsiq.Stava duma za Bulgaria i Turtsiq.Dva nroda,koito imat blizka istoriq,obshta granitsa i obshti idei.Ramo do ramo,raka za raka v ES,v NATO,navsqkate.Pozdravqvam bulgarskiq narod s Aprilskoto vastanie
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ne ne ti ne znae6 4e ba6a ti e bulgarin
16
0
 
1
 
! Отговори
v преди 15 години
ti mnogu govorish ama ... neznaesh che bashtatiee turchin .. haxhaxhxa :D :D :D
15
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 15 години
Хаха, тия турци тука са много озлобени, едва ли и половината помаци и промити мозъци са стъпвали някога в Турция по друг повод освен екскурзия, даже и паспорти с турско гражданстова нямат, а се пишат за турци. хахаима и такива, които и 5 думи на турски не знаят пък турци били, пълни промити мозъци.Истинските турци нямат нищо общо с тия, които се пишат за турци в Бг. Животът в Бг е в разрез с живота в Турция.
14
0
 
1
 
! Отговори
fesa преди 15 години
pone me4tite sa bezplatni mar6o gnila,ne vijdam koy gyaurin 6te me izgoni ot tuk,po-to4no vie 6te si hodite,vie ste na gosti tuk samo
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А бе "историко Гоце", 20 април плюс 13 дни, прибавени към предишния календар, прави ли Първи Май от сегашния? На кого и какво искаш да кажеш със чествуването на избухването на Априлското Въстание, точно днес? . Нима началото на Априлското въстание съвпада с вашия Комунистически ден на робския пролетариат?. Да сте живи и здрави, дотогава докогато Господ бог е решил!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
132 години от избухването на Априлското въстание......................Е тогава са нямали ГОЧЕТО ПЪРВАНОВ и СЕРГО СТАНИШЕВ ! А родолюбиви и смели БЪЛГАРИ! ДЪЛБОК ПОКЛОН ВАМ ГЕРОИ !
11
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 15 години
Рано или късно ще изгоним всички *** от България.Повече турски крак няма да тъпче тая земя.Който от тях остане ще целува кръста.Ще приеме правата християнска вяра и ще забрави турския език и всичко турско.
10
0
 
1
 
! Отговори
joker преди 15 години
Bulgarite ste mirzelivi a ne turcite nyama da se opravi taz dirjava vseki krde i krade samo 7 milyona ste ama nyama da uspeeete
9
0
 
1
 
! Отговори
Моля преди 15 години
Като за начало да се ориентираме в думите, после да почнем да се хапем заради тях и накрая.... В началото да ви кажа как виждам аз нещата:1=во всички, които имат български паспорт са българи без изключение. По право всеки има правата да изповядва, каквато си иска религия, от което произлизат и думите: християнин, мосюлманин, евреин, и тн. Ако схващате какво имам в предвид - всички сме българи, но с различни религии!2-ро Хората с по 2 паспорта са просто хора с двойно гражданство. Това е разрешено от държавната политика, и на когото не му харесва на следващите избори да не гласува за тази партия или това правителство, което е прокарало този закон!3-то Това какво е направило ДС или какво прави в момента или какво ще прави, почти никой от нас не може да го промени. НО можем да ги подразним, ако спрем да се занимаваме с глупости (да си бъркаме по дупките, да си сочим религиите и да се надсмиваме над съседа) а да започнем да се грижим за себе си и ближните, да се образоваме, да забогатяваме интелектуално и физически чрез работа. Тогава ДС и сие ще почнат по трудно да ни управляват. ВИнаги ще има "овце", затова и винаги ще има и "овчари" ..дано не съм от първите още дълго време..поне работя над въпроса:)) А вие?
8
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
Не те ли е срам да се гавриш с бългалите и с България именно на този ден. Хиляди българи дадоха живота си за Освобождението от турско робство. България не е ***, както я наричаш. Турците след Освобождението са живели с разбирателство с българите. А ти си един нагъл негодник, който живее в България (вероятно) и най-нагло обижда Родината ни.