Край с чиновническото раб. време - от време на време

Ще работят 40 часа седмично и ще стоят извънредно, ако има опашки, зарече се министър Николай Василев
8 май 2008 10:42,
43
Край с чиновническото раб. време - от време на време
Снимка: БГНЕС

"Звената на обслужване на гражданите в държавните и общинските администрации ще  са отворени по 40 часа седмично и може да приемат до 2 часа след края на работния ден ако пред гишетата има опашки", категоричен бе министър Николай Василев.

По думите му, звената за обслужване на гражданите в съответните администрации може и да нямат работно време от 09,00 до 17,00 часа, а примерно от 12,00 до 20,00 часа - "важното е то да е удобно на хората", подчерта министърът.

Той обясни, че работното  време на тези звена ще се определя от ръководителя на ведомството.

Днес правителството ще разгледа нова Наредба за административното обслужване, в която са  записани тези нови правила, съобщи Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
една бургазлийка преди 15 години
Миналата година попаднах на голям куриоз в сградата на подземленият фонд / забравих точно как се казваше/ в гр. Поморие. На гишенце табелка прилично напечатана " Устна справка - 2 лв" - и срещу тези 2 лв - не ти дават ни бележка , ни квитанцийка - нищо. Отивам да питам нещо и те ми се мусят и ми взимат 2 лв - после си спрягат трапези с тях :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 15 години
Az sam napalno saglasna s mnenieto na 38, samo che to veche mina 4, darjavnata administracia zatvori vrati, ta niama koi da otgovaria sega po forumite. Mrasni chinovnici, niamashti kapka kvalivikacia, za kakvoto i da bilo...
40
0
 
0
 
! Отговори
настро преди 15 години
за двата часа почивка, че ги има - има ги. Тук таме.. за зорзаман.Иначе като не ти харесва работата намираш си нещо, което ти осигурява щастие и душевен мир. А в случай че бъркам за двата часа обедна почивка, значи от това решение на министъра почти нищо от работното време не се променя, освен може би установяването му в по-удобен за всички час.
39
0
 
0
 
! Отговори
elen преди 15 години
ДА СЪГЛАСНА СЪМ РАБОТНОТО ВРЕМЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ТОВА ЩЕ Е УДОБНО ЗА ВСИЧКИ ДОРИ И ЗА НАС СЛУЖИТЕЛИТЕ. ОТГОВОР НА 36. 37 ГОВОРИ И ПИЩЕ ЗА ДА НЕ МЪЛЧИ НЯМА ПОЧИВКА 2ЧАСА В ОБЩ.АДМИНИСТРАЦИЯ . ЧОВЕК САМ ИЗБИРА КАДЕ ДА РАБОТИ И ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ТАЗИ РАБОТА МУ ХАРЕСВА .
38
0
 
0
 
! Отговори
xyz преди 15 години
Г-жо, само да ви попитам вие с колко пръста пишете на компютър??? Колко езици говорите??? Младите, КОИТО ИМАТ КВАЛИФИКАЦИЯ И ОБРАЗОВАНИЕ, нека вземат. Крайно време е да разберете, че при капитализма печелят можещите хора, независимо на каква възраст са, а не както ви е научил "онзи строй"- според възрастта. Бачкаш-получаваш! А на умника с таксата ще кажа: "Каква такса, какви 5 лв??? ЗАПЛАТИТЕ ВИ ГИ ПЛАЩАМЕ НИЕ- ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!!" За тази работа пак много ви даваме. И на това бъдете благодарни!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Настро преди 15 години
Кат са ви малко парите, напускайте. Няма дефицит на чиновници за туй са ниски заплатите. Кой друг има два часа обедна почивка?Никой не е задължен насила да работи чуновник... напускаш и си бараш бубата.
36
0
 
0
 
! Отговори
vanilla преди 15 години
Елена, разбирам недоволството ти по повод заплатата - за съжаление в България то все още е повсеместно, но не съм съгласна, че работата кара чиновниците да "изнемогват". Все пак броят работни часове ще си остане същият, просто часовете ще са по-удобни за гражданите, които също "изнемогват", получавайки мизерните си заплатки в частния сектор и опитвайки се да тичат по институции по време на обедните си почивки или в нчколкото откраднати минути от работа.
35
0
 
0
 
! Отговори
vanilla преди 15 години
Това би било страхотна промяна - наистина важното е на болшинството от хората да им е удобно работното време на инстистуциите, а не обратното.
34
0
 
0
 
! Отговори
elena преди 15 години
Г-Н МИНИСТЪР ,ПОМИСЛЕТЕ ЗА ХОРАТА ПО ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ТЕ ИЗНЕМОГВАТ ОТ РАБОТА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ 250,00- 300,00ЛВ. ИТЪРПЯТ КАПРИЗИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ПЕРСОНАЛА В ТЕЗИ ЗАВЕДЕНИЯ Е ЗАСТАРЯВАЩ МЛАДИ ХОРА НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ТЕЗИ ПАРИ. СПЕЦИАЛИСТИТЕ СЪЩО СА С НИСКИ ЗАПЛАТИ СРАМОТА Е ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИМ Е ПЛАЩАЛА ДА УЧАТ. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ВЪВ ВАШЕТО МИНИСТЕРСТВО ТОВА Е СЕДМИЧНАТА ЗАПЛАТА НА СЛУЖИТЕЛ.ПОМИСЛЕТЕ ЗА НАС А НЕ САМО ДА СЕ ГОВОРИ ЧЕ НЕ СЕ ДЪРЖИМ НЕПРИЛИЧНО С ГРАЖДАНИТЕ И ДА СЕ НАСТРОЙВАТЕС/У НАС .
33
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
По-високите заплати на чиновниците са у самите тях. Сам че са разпределени между прекалено много хора, от опозицията казаха, че били 120000 хрантутници. На трима двама трябва да бъдат освободени, и ето ти високи заплати. Така и частният сектор ще се уреди с липсващите му кадри. А тая идея е на опозицията, ники василев като примерен ученик я възприе. А пък на тия бюрократчета, дето по форума се праскат какво можел и какво не можел някой да ги накара да правят, им знам цаките, наживо друга песен пеят.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да прочетох!!! Министърът реално предлага администрацията да работи само втора смяна! Това ще е по неудобно за чиновниците, но ще е много по удобно за гражданите!!! В крайна сметка чиновникът е в услуга на гражданите, а не обратното!Ако зависеше от мен щях да задължа чиновниците да работят примерно всяка втора събота от месеца! Икономиката губи огромни пари от това, че много хора си уреждат различните официални дела през работно време!
31
0
 
0
 
! Отговори
Държавен служител преди 15 години
Хехе! Никой не може да ме накара да работим у работата! Да го духатe, !
30
0
 
0
 
! Отговори
Чиновничка преди 15 години
Първо прочети внимателно, след това помисли и чактогава се изкажи "компетентно" Нещо да прочете за смени?
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каквото и нормално нещо да предложи един министър винаги ще го оплюете!!!! Това простотията е голямо нещо!Чиновничката 24, от 9 до 17 и от 12 до 20 часа са пак 8 часа!!! За какъв извънреден труд ми говориш??? Малко ли хора работят първа и втора смяна????
28
0
 
0
 
! Отговори
ЧИНОВНИК преди 15 години
БАБИНАТА ТИ ТРЪНКИНА.ГОЛ ДА ГО Б.РАШ.БЕЗ РЪЦЕ.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никито бива да го командироват някъде за година две. Стига ни е разсмивал с предложенията си. Като си толкова знаещ осигури прилична заплата на чиновниците и тогаве те и без твоите мъдри открития ще работят както трябва.
26
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Веднаж си баба Златка,днес леля Златка-чиновничката.А може и действително да си такава и вместо да обслужваш клиенти,да писателстваш из нета.Иначе проблемът и лесно решим:не си вършиш работата-изхвърлят те.При само две-три така изхвърлени,другите ще започнат да работят.Ако прекият началник не го стори-и той на улицата и така по веригата.Хубаво би било,нали,ако не беше шуробаджанащината.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм чиновник, но мисля, че чиновниците ще заработят само когато им дадът нормални заплати. Тоя смехурко говори глупост след глупост и вместо да защитава и интересите на подчинените си той мълчи мълчи пък изръзи някоя детска приказка. Г-н МИНИСТЪР със заплата 300-350 лева никои не е в състояние чиновника да е вежлив внимателен и отговорен. Първо направи ти нещо за подчинените си а после ръси смехуриите си.
24
0
 
0
 
! Отговори
Чиновничка преди 15 години
Ники Маус пак ръси тъпотии. Сигурно 6-йе почивни дни са мудошли в повече. Нещо да каже за Кодекс на труда,за допълнителнозаплащане за извънреден труд? Дай да приказваме, че вестниците ни забравиха........
23
0
 
0
 
! Отговори
maskk преди 15 години
Tozi nqmashe li da go mahat?Nai-izmislenoto ministerstvo v durjavata.Samo pari za gluposti harchi.Vmesto da sukrashtava bumashtinata i personala, to vsichko se razrastva.Mnogo sme dalech ot e-government.Dosta godini oshte shte trqbva da minat.I 7/24 da raboti administraciata pak nishto nqma da se promeni.