Совите не са това, което бяха

МВР измрънка, че в делото “Сови” няма данни за корупция, контролирана от ДПС
28 май 2008 08:08,
44
Совите не са това, което бяха
Снимка: БГНЕС

В делото “Сови” няма данни за корупция, контролирана от ДПС.

Заради изпратеното от шефа на  парламентарната вътрешна комисия запитване за оперативното дело, министър Михаил Миков съобщи, че в отдел "М" в ГДБОП е водено дело с името “Сови”, но по него няма информация за данни за корупция, организирана и контролирана от ръководството на ДПС.

"По делото не е докладвано на бившия вътрешен министър Румен Петков", категоричен е Миков.

По думите му материалите, събрани по делото, са докладвани на прокуратурата и е образувано дознание по прокурорска преписка на СГП. В отдел "З" на ГДБОП няма данни за водене на такова дело.

Сигналът за "Сови" бе подаден от ДСБ и в него се твърдеше за разработка под това кодово наименование.

Според тъмносините по време на разработката са събрани множество данни за корупция, която е организирана и контролирана от ДПС.

В началото на месеца пред  Dnes.bg депутатът Атанас Атанасов обяви, че бившият вътрешен министър е прикрил разработка на МВР за подкупи и комисионни, които пълнят касата на Ахмед Доган.
 
"ДПС се спонсорира чрез създадените обръчи от свои фирми, които кандидатстват за обществени поръчки в областта на земеделието, горите, екологията".

За целта, според него, хората на Доган са изработили специална система: всяка фирма, която иска да спечели дадена поръчка, предварително, чрез посредник, плаща 20% от стойността на обществената поръчка в своеобразен фонд, "да го наречем Фонд подкупи на ДПС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
един от многото преди 15 години
Европарите са за всички български граждани и са достъпни до тях. Единствено хората трябва да се научат да ги усвояват (за начало може да се научат да попълват формуляра за кандидатстване за обществена поръчка, както и формуляра за кандидатстване по Европейските програми, а не, като се приберат след работа да засядат на ракия и салата - това е най-лесното...зная). ЕС е организация с над 50-годишна история и Тя със сигурност е поела много горчив опит в борбата с корупцията в държави-членки, като Португалия, Италия и Гърция, които са бездънни ями, относно еврофинансирането. Прекалено глупаво би било, ако управляващите се опитат да мамят ЕС и прекалено жалко би било за самите тях, ако това стане. Колкото до институциите, които са призвани да съблюдават законността на изразходването на средствата от Еврофондовете, те не са български, а са на международно ниво с огромен опит в борбата с корупцията . Планирането е полезна и важна икономическа дисциплина, но точно такъв План "Полумесец" , за който се споменава, не съществува, както и думата "коалиционен рекет". Колкото до т. н. "източник от влиятелна неправителствена организация на финансови експерти", източници има много и всички бълват само отрицателна, негативна, грешна или непълна информация, която пък можем да наречем "поредния абзац" от т. н. План "СТРАХ", така любим на тези Неправителствени организации, Корпорации, Партийни шефове, Лихварски сдружения и прочие. А защо не се афишират добрите дела? Нима всичко, което се случва в Република България е гнусно, покварно, лицемерно, подвластно само на икономическия интерес и никога на патриотичния?...Едва ли...Просто някои искат да създават интрига, а на други Тя им харесва.
42
0
 
0
 
! Отговори
Първан преди 15 години
И това ли са "Совите". Това е от "СкайФорум"Планът Полумесец По идея на Ахмед Доган се парализират финансово-контролните органи в държавата Яна МихайловскаСъществува план Полумесец, лично замислен и назован от Ахмед Доган. Дова разкри пред Седем източник от влиятелна неправителствена организация на финансови експерти. Планът предвижда ДПС да успее чрез традиционен коалиционен рекет да постави свои хора не само в министерствата, които се разпореждат с най-големите европари за проекти по програмите ИСПА и САПАРД. Най-коварната част от идеята е ДПС да контролира не само притока на евросредства, но и институциите, които са призвани да съблюдават законността на тяхното изразходване.В сърцевината на тайната стратегия е парализирането и полузадушаването на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и кадровото обяздване на Сметната палата. Превземането на ключовите ведомства обаче се извършва встрани от публичното внимание. То е атакувано с по-атрактивната част на сражението за европейските фондове. Кадровите напъни за внедряване на Доганови хора във възлови министерства се разиграват шумно като пехливански бой.В Министерството на регионалното развитие и благоустройството заместникът Хасан Хасан не крие враждата си с Валентин Церовски. Природната дарба на министъра да прилича на призрак, роден от мистериозна политическа тъма, съвсем разцъфтя по телевизорите тези дни. ДПС се закани да го върне там, откъдето бе изстрелян за важния пост с обвинението, че заради престъпно бездействие не е похарчена ни стотинка от няколко десетки милиона долара за проекти по ИСПА. Това означава, че съображенията на алчността вече са сложили прът в коалиционната псевдохармония на управляващите. Те показаха, че ще се борят до кръв кои фирми да печелят проекти, да ги прехвърлят на подизпълнители и да насочват финансови струи към съответните партийни каси. Задкулисното взаимно избутване зацикли. Дойде ред на дуели пред публиката. Неясният им изход забавя осъществяването на плана Полумесец. В него влиза и завладяване на паричните чучури откъм министерството на все по проблемния министър Дикме. В земеделското ведомство тази година 500 милиона евро по заема САПАРД трябва да преминат през тънки преразпределителни операции. Подобни стратегически апетити са насочили взора на Догановите воини и към Министерствата на екологията и на транспорта.Но тази част от сраженията за еврофондовете вече пренаситиха публичното пространство с нервни интонации и заплахи.На Валентин Церовски му предстои да се пържи в четвъртък в очакване не първото заседание на временна анкетна комисия, свикана с безпрецедентна скорост преди две седмици. Предложението за нея внесе Николай Камов от Коалиция за България. Емил Кошлуков не остави никакво съмнение с кого ще играе Новото време като обяви, че иска цялостно разследване за усвояването на европарите. Защото вече имало сигнали, че те се отклоняват към фирми, приближени към царисткия елит.Но спек
41
0
 
0
 
! Отговори
petko преди 15 години
Не ви ли се струва, че на тази снимка Поган, с партизанския псевдоним *** е излезнал с монголоидни черти ?? :)))
40
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 15 години
Само да ми кажете напоследък, кои интересе по-точно защитиха управниците, нашите ли или техните!? Аз не се чувствам защитена, а застрашена!
39
0
 
0
 
! Отговори
един от многото преди 15 години
Да Бъдеш на власт дълго време не означава, че лъжеш народа на Република България, а значи, че доверието, което Той ти е гласувал е оправдано и Ти защитаваш неговите интереси.
38
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Значе да откраднеш до 1997т цели 93 милиарда долара не било кражба.Виж да спреш едно такова полезно действие ,това вече си е яка кражба.В политиката можеш да останеш много дълго,чрез лъжи измами,заплахи и кражби.В крайна сметка се броят полезните неща които си свършил докато си бил там. Тези на Доган ,Станишев и други *** се събират на едната ръка на Костов и още 10 мандата да изкарат пак не могат да станат сравними и да достигнат направените полезни неща от Иван Костов.Защото пак ти пробутват нови лица /ГЕРБ,АТАКА,ЛИДЕР и т.н./,но всичките седин корен и един и същи произход.Или се ловиш на тези номера вече от 20 години,или ни провеждаш пропаганда като се представяш за почтена и добронамерена,бореща се за истината.Истината и полезното са взаимно свързани и когато разказваш измислени истини виждаш ползата от тях вече 64 години.
37
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 15 години
ако тръгнем от много далеч ще видим, че отдавна българския народ се изгуби.... Остана му само едното име на страната, която някога беше Велика България. Къде е сега великото и на страната и на народа?! Причината да се намираме в това положение обаче, си е само наша.... Сега има свобода на словото, но ние само си говорим в някакви форуми, блогове и каквото си щете, но никой от нас няма доблестта да излезе и да им каже всичките тези неща в очите. Едно време имаше и гражданско общество, но такова - истинско, в момента само фигурира на думи. Европейският съюз ни *** мамата, гори си *** в Кремиковци, същите боклучарски стоки си ги пласира на българския пазар, а ние пак търпим и гледаме като мулета. До кога?! Кога ще престанем, кога ще започнем да изискваме държавата да се управлява от мъжкари, а не от , които си дават да ги "таковат" и турци и европейци!!! На мен ми писна, опитвам се да си водя моята пропаганда, но вече я изкарвам на улицата, когато съдбата ме срешне с някой винаги се водят ДЪЛГИ разговори по много БОЛНИ ТЕМИ. Убедих се, че сама птичка пролет не прави. Живота ни става още по-тежък, а аз си водя моята малка пропаганда... Какво от това, Къде е смисъла! Гордея се с едно минало на велики българи, но ме е срам от настоящето, управлявано от гнусни, крадливи, малки ! За бъдещето не ме е страх, а по-скоро ми е тъжно. Огледайте се, харесва ли ви. Ние сами си го направихме! По-важно е да знаем какво искаме, и как да си го постигнем. Свещенното право на избор ни е дадено по рождение, и ние винаги имаме право да казваме ДА или НЕ, да не мислите, че ви е дадено чрез правото на гласуване.... да ама не! За всички по-любопитни препоръчвам да прочетът "Краткосмешна история на Българи" от Никола Веранов, т.е. от проф.Николай Генчев (лека му пръст). Там е казано просто и ясно - ..."Оттук нататък българската история става толкова смешна, че да се описва в една смешна история е просто смешно."..(край на цитата). Не ме гледай умно българино. Намери се!!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
angel преди 15 години
Ама вие да не си помислихте че ще излезе нещо ! Амиии те всички депутати, парламентаристи, членове на бордове на общински фирми и т.н са света вода - сиреч ангели небесни, а особенно доган ! Ама те все на полза роду и всичко за родината са правили дори и свои собствени средства и време! Дори БГ им е длъжна и целия народ че са така неуморни, самоотвержени и родолюбиви, всеотдайни...неам думи вече вашата кожа...
35
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriata преди 15 години
Е много ясно,че няма данни...ама тука никога,никъде и никой не се е занимавал с корупция!!!Вие това не го ли знаете?????В BG-то всичко е точно!Само дето ЕС ще ни натрие нослетата в най-скоро време, а ние ще духаме таратора-както всеки път, ще мизерстваме и ще се чудим от къде да вземем пари да си плащаме сметките, а пък за нещо повече от хляб и кисело мляко само ще си мечтаем!
34
0
 
0
 
! Отговори
aia преди 15 години
31 Елена кого обича- себе си ?Няма "помаци" има българи изповядващи мюсюлманска вяра.От тези "мълцинства" - турци и помаци има много по- и от нас т.н. чисти българи. Затова сме на този хал, никога не сме били обективни.
33
0
 
0
 
! Отговори
един от многото преди 15 години
В социологията населението е сборът от хора, които обитават определена географска област или пространство. На територията на Република България живеят само българи, независимо от етническата им принадлежност. Всяко друго твърдение е опит за разцепление на населението в нашата държава и опит за популизъм от лидерите на различни партии.
32
0
 
0
 
! Отговори
atanas преди 15 години
Какво можем да очакваме от този Миков - червен, охранен, партиен апаратчик, изпълнител на партийната и Гоцевата воля. *** нещастен!
31
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 15 години
Не обичам ***,турци,помаци и т.п. малцинства,ама Костов и Атанасов да искат проверка на Доган,демек:крадеца вика дръжте крадеца.Доган е в политиката хем преди тях,хем остана на власт след тях,болно ми е да го кажа,ама по-добре да го питат как успява,как е спечелил верни поддръжници,който толкоз време не го смениха,не го оплюха...
30
0
 
0
 
! Отговори
krokodila gena преди 15 години
Напълно си прав,че Доган е най-умният.Така е друже щом половин България е негова.
29
0
 
0
 
! Отговори
един от многото преди 15 години
Ахмед Доган е единственият политик в Европейска Република България, който се грижи за електората си и не се е възгордял и главозамаял от успехите си. Що се отнася до бизнеса, къде пише, че българските политици трябва да са бедни, за да са честни и да не могат да предоставят консултантски услуги на фирми.Все пак да не забравяме, че същите тези, които искат проверка на имуществото на Доган, извършиха приватизацията в България, а целият български народ знае какви са последствията от нея.
28
0
 
0
 
! Отговори
miro преди 15 години
не ти говоря за обикновените хора неможе тоя доган и тая мента беев и др да правят държава в държавата скоро ще им се изрежат крилцата право е момчето че вдовиците са най богати....
27
0
 
0
 
! Отговори
pankara преди 15 години
;айка ви гадна турска ште *** о6те малко ще ви тарпим
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo mi e interesno kak se oplakvat nqkoi, iskat vazmezdie spravedlivost, te dori neznaqt za kvo govoroqt, procheli tam neshto v uchilishte za predi nqkolko stotin godini i vse oshte za tova mislqt, vesto da gledat napred. tapa rabota
25
0
 
0
 
! Отговори
miro преди 15 години
служих в кърджали 1985г този район знаеха само тютюна и полето неграмотни си бяха и сега ни управляват срам за българия този ментата е един посредствен барман ти дето се представяш за осман ми се видиш българче моляте не си подигравай с българия рано или късно же има възмездие за съжаление атака и герб са спонсорират от доган и той ще играе с тях момчета........
24
0
 
0
 
! Отговори
krokodila gena преди 15 години
Османе що не си ходиш в дън горите от където изпълзя. Ти турчин ли се наричаш, разрови се в родословието си и ще установиш че си племеник на Николчо-мекерето.