БСП мъдри смесен вот

Идеята на червените е за пропорциална листа с по един мажоритарен кандидат
23
БСП мъдри смесен вот
Мая Манолова. Снимка: БГНЕС

Да се въведе смесена избирателна система за изборите догодина, предвиждат промени в Закона за избор на народни представители предложени от БСП.

Броят на многомандатните избирателни райони у нас остават 31, отбеляза  депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова.

Всяка партия или коалиция ще може да издигне както пропорционална листа, така и по един мажоритарен кандидат, предвиждат промените в закона.

“По този начин искаме да мотивираме хората да участват по-активно в изборите”, обясни Манолова.

Социалистите предлагат и въвеждането на т.нар. активна регистрация на избирателите, която трябва да прекрати практиката за манипулиране на изборите.

За целта около месец преди изборите всички граждани, които ще гласуват, ще могат да се регистрират и личните им данни ще бъдат част от избирателните списъци.

Тези, които не се регистрират, ще могат да го направт в деня на изборите, но тогава ЕГН-то им и номерът на личната им карта ще бъдат записвани на ръка.

Целта е да не се извършват манипулации с лица, които не гласуват, но се получава така, че някой ги записва в списъците и се извършва фалшификация с тях.

Червените предлагат и създаването на т.нар подвижни избирателни секции за хората, които са трудноподвижни и не могат да отидат до съответната избирателна секция.

“Исканията на НДСВ за задължително гласуване и провеждането на изборите в работен ден едва ли ще станат реалност за тези избори, защото за целта е необходима промяна в конституцията”, обобщи Манолова.


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ivanov преди 13 години
nikoy ne vijda 4e byuletinite sa prozra4ni i na vtoria tur dps znae koy ne e glasuval za teh i zapo4vat da gi plasat i za tova vsi4ki tursi glasuvat za dps.
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Просто поредната *** в БСП. Има ги много, дрънкат врели-некипели и се гиздят. На времето много вървяха, а някои от тях направиха кариера.
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Мая Манолова е секс-символа на БСП! Тая бих я опънал с кеф, маса ме кефи и бихме си изкарали готино с нея за общо телесно задоволство
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Тази дропл@ да ходи другаде да предлага глупости.
18
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Когато комунист предлага нещо, то "нещото" и изгодно лично на него или на "световния комунизъм", НО НЕ И НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!КАКВО НИ ТРЯБВА ЗА ОБЕКТИВНИ ИЗБОРИ?1. В българия има 27 области и толкова трябва да са избирателните райони!2. Заради ЕДИНСТВОТО НА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, в изборите може да участват само тези български граждани, които си плащат ПОДОХОДНИТЕ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ!! (В ЕС, това е изискването за "оседналост"). Следователно изборните списъци, трябва да се подават от НАП, от перото "Подоходни данъци", допълнени от Списъците за регистрираните безработни.(учащите гласуват с ученически или студентски карти)3. РЕФЕРЕНДУМИТЕ ЗА ОТЗОВАВАНЕ НА ДЕПУТАТ, трябва да могат да се придизвикват с брой подписи, равен и по-голям на 10% от подадените гласове за съответната област!!! За да стане това, обаче, Конституцията трябва да се допълни с нова т. 5 къмЧл. 72. (1) Пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при: 5. Отзоваване с референдум.И НАЙ-ВАЖНОТО - НЕОБХОДИМА Е НОВА Т.2 КЪМ; Чл. 63. (1) Пълният състав на Народното събрание се състои от 240 народни представители.(2) В СЪСТАВА НА ИЗРАНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ВЛИЗАТ САМО ТОЛКОВА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ(от240), КОЛКОТО ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
ямболските комунистки най-големите общественички и активни във всички пози
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Всички червени продажници в сибир. Стига сме ви слушали глупостите.
15
0
 
1
 
! Отговори
готов за път преди 13 години
РЕФЕРЕНДУМ!
14
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Така си е трябва да има допитване до хората!!!!!!!!!!!!Само референдуми трябва.
13
0
 
1
 
! Отговори
Дамян преди 13 години
Браво! Сваля шапка на номер 9, само искам да добавя че закона за референдумите беше предложен и приет от ПП НОВОТО ВРЕМЕ
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
и аз съм за референдум
11
0
 
1
 
! Отговори
:)))) преди 13 години
Aман от тая *** партия,която на изборите ще набере една шепа електорат! Отивате си другарко манолова - отиииивате си!Пък си и много дъртичка,със спластена косица - все пак има вода,нали?
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Абе БСП,какви са тия простанешки глупости за енергийната ефективност бре ? Ви като приемате закони и правилници мислите ли ? Как ще накараш баба си пена с 150 лева пенсия да ви плаща на подупечните фирми? А после как ще я накараш евентуално да даде 1000 лева за топлоизолации? а ако не ги даде как ще и земеш 30 бона? Или тва пак е лобито на жилищната мафия? Ами да ви пикая на законите! А между впрочем текста законно ли беше ггласувам, защотото нали нещо полвината решения се разбра, че се гласували незаконно?
9
0
 
1
 
! Отговори
сфиррка преди 13 години
По белите страни тая материя минава през публично обсъждане и референдум. А тук е един от законите, чрез които елиминират населението от властта. Смесена или не - все тая без право на отзоваване, на референдуми, свиквани от нас, пряк избор на прокурори, съдии и шефве на РПУ и другарски ментета за "алтернативи". ПРЯКА ГРАЖДАНСКА ВЛАСТ е истинската алтернатива.
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Горката стара чанта идва в БСП точно когато ще се разпада червената партийка.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Прилича ми на комисарка от съветски филм за революцията.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Сега като се показа по телевизията ще завалят неприлични предложения.
5
0
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 13 години
Се беше с некъв ямболски адвокат и го разведе а той се кандидатира за кмет на ямбол!!!тая усеща къде ще *** ветъра и се разкрачва
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Moга мога като и го подам да го налапа.Да тази социалискта може да я опъна малко е дъртичка ама щом е социалистка.Винаги съм искал да чу..к.ам социалистки
3
0
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 13 години
ама знае как да го усуче!!!даже искала да мотивира хората да гласуват -направи поне един стриптиз *** МАНОЛОВА