Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?

Няма дискриминация към жените, обяви ген. Симеонов
20 ное 2009 11:14,
274
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?
Снимка: Булфото

"Няма никаква дискриминация към жените в армията", категоричен е началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Пред журналисти той изтъкна изпълнителността на жените и техните професионални качества, но като проблем посочи излизането на жена военнослужещ по майчинство.

"Какво правим тогава? Законът не разрешава на командирите да назначават на мястото й друг военен, а когато броят на такива жени нарасне, командирите изпитват затруднения", каза той.

Няма никаква дискриминация към жените в армията!

По думите на Симеонов в Сухопътните войски в момента 189 жени са в такъв отпуск.

"Никой от висшето военно ръководство не е против жените в армията, напротив, правим всичко възможно те да се адаптират по най-добрия и бърз начин", каза генералът.

Симеон Симеонов отбеляза, че към момента за жените има ограничения само за две армейски професии – службата на подводници и в гвардейската част.

Още по темата
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции", посочи той.

"Ние трябва да осигурим нормален войскови живот както на мъжете, така и на жените", допълни генерал Симеонов.

Преди повече от седмица началникът на отдел Сухопътни войски ген. Иван Добрев призова за намаляване на броя на жените в армията.

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се тогава генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
0
 
! Отговори
hem6tabiqhem6taeba преди 4 години
До asd Какво се дървиш толкова много - защитавал си Булгария ли зад граница!? Бил си там ЗА ПАРИ. И затова местните ви мразят - защото ходите там за пари.
271
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство? - Ще и носиш автомата, бе смотан........кой те е карал да я забременяваш :)))))))))!!!
270
0
 
0
 
! Отговори
генерал Пешев преди 14 години
в армията да се приемат само жени с мустаци.
269
0
 
0
 
! Отговори
До Бай Иван преди 14 години
Бай Иване ти си голям *** БЕ !*** изтрещелия пич!Голяма овца си да знаеш да не се имаш за нещо повече !Ти си просто овца!
268
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
какво правите .. а ми след,като се върне от майчинство ще и актуализирате заплата.. нали все пак "държавата" ни е толкова социална.. и е с грижа ,към хората :)
267
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 14 години
Ходят в армията да им надуят няколко пъти шкембаците и да получат хубави заплатки за това!Осигуряват ги с квартира, що да не ходят я? Кеф ти секс, кеф ти далаверка!
266
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 14 години
Две мои познати работят в армията и знаете ли какъв е основния им мотив-да си изкарат едно добре платено майчинство .В частните фирми осигуряват на минимална и те искат след 6м.максимум отново на работа.На "работа" в армията избутват едно или две деца за няколко години , после напускат и си търсят друга работа.Страшен парадокс е ,но това е Б-я.
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стига се занимавайте с Митко ТЪПАКА бе хора!Сигурно е супер смотан и никой не му обръща внимание и само тук на блога някой му обръща внимание и той се кефи ПУХЛЬОТО!
264
0
 
0
 
! Отговори
до Митко преди 14 години
Ти не си ли Митко магистралния, дето те бият магистралките на отбивката за Кремиковци? Като каза строителство, че се сетих кой си :Д
263
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Моя умствен багаж е много над твоя бе,дядка опикан! Полуграмотен дъртак,защо пишеш на латиница и с голями букви?!! Този сайт се напълни с бивши и настоящи военни.Бившите заработват като овчари в някое софийско село,защото не им стига пенсията.Елате при мен-нашата фирма набира пенсионери за строителни обекти за 400лв заплата.Ако не искате-марш обратно на село,където ви е мястото!
262
0
 
0
 
! Отговори
DYADO ANDREY преди 14 години
AVE MITKO STAVA6 SME6EN VE4E VE IZ4EZNI OT TUK! TI SI EDIN NEREALIZIRAN TALANT! ISKALO TI SE E DA BA4KA6 V SOT161,NO NE SA TE VZEMALI S TOZI UMSTVEN BAGAJ!
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боса,бременна и до печката, а не в казармата е мястото на жената.Но някой са решили първо казарма, а после боса, бременна и до печката, сурови дърва, и много деца.Бой и сръбска музика, +камуфлажни дрехи за пране.
260
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 14 години
Tova neshto,deto se podpisva kato ,,Mira 39,, vsushtnost e edno glupavo hlape chekidjiq,koeto se izjivqva kato jena,a otdelno se podpisva i kato,,Maluk na 17,,-edno i sushto chovechence e.Edin savet kum nego,ako te sarbi zadnika,ne e nujno da hodish da beresh qgodi v Angliq,na Luvov most shte te navedat i opravqt agrarno bez da biesh toq pat,i nai napred piklio,reshi-pikae li ti se ili ti se ***
259
0
 
0
 
! Отговори
до МИТКО преди 14 години
До като седиш в Голфа и си чешеш *** от седене и чакаш да те уреди РАНО или КЪСНО чичоти по умен няма да стане ама по глупав 100% ЩЕ. Ти какво пазиш??? Да не ви откраднат голфа докато спите ли??? Допънителни доходи от събираш хартия или дремеш в някоя барака на строеж ти за друго мозък нямаш. От 2г. имаш РС хахаххаха това да не бе го казвал още по Глупав стана. 600лв. заплата мечтата на селянина и още 2 дни почивка до там ти е акъла и желанието.Ти сам ще се самоунищожиш.
258
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Нямам никакви проблеми,ако още не си разбрал.Имам чичо в Швейцария,който рано или късно ще ме уреди да замина при него. Мирче,защо почна да пишеш на латиница?
257
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
MIRA 39 Буахахахахах тука всеки със проблемите си))))))))
256
0
 
0
 
! Отговори
MIRA 39 преди 14 години
MEN NE ME VILNUVA NITO ARMIYA NITO OXRANA,AZ OTIVAM DA BERA YAGODI V ANGLIYA! PREDIMSTVOTO ZA MEN E ,4E PO CYAL DEN 6TE SIM NAVEDENA I TUKU VIJ MI E IZLYAZIL KISMETA! TOY MIJIT MI SI ME OBI4A TAKA 4E....!
255
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
Кажи му сотаджия и не го обиждай повече!))))))))
254
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
*** пагонджийско,само такива като теб стават за охрана на ***,249 ти го каза:най-мързеливите типове са в армията и нищо не става от тях.Питаш за моята книжка? Аз карам кола от 12годинки-тогава нямаше СОТ-161.Изгний си в армията!
253
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
А с четенето и писането при олекчени условия ли се яви на изпит?