Пиленцата, натъпкани с вода, в ъгълчето

8 от 14 пилета на пазара са с наднормено съдържание на соли
Обновена: 31 май 2011 15:12 | 31 май 2011 11:46,
146
Пиленцата, натъпкани с вода, в ъгълчето
Шопската салата сега е на далавера, сметна Мирослав Найденов. Снимка: Архив БТА

Осем от 14 проби на пилешко месо са с доказано наднормено съдържание на вода, и то в граници от 27 до 51%. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов.  Данните са от акция на Българската агенция за безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите.

„Ако 50 % от едно пиле е вода – ние какво плащаме”, зачуди се министърът. Той допълни, че в повечето случаи това дори не е вода, а солеви разтвори, с които пилешкото месо е инжектирано.

Фирмите нарушителки ще бъдат санкционирани с по 10 000 лева. При повторно нарушение ще бъдат затваряни. „Прошка тук няма да има”, отсече Найденов.

Очаква се Комисията за защита на потребителите да обяви имената на фирмите нарушителки.

Той поясни, че европейският регламент позволява влагането на допълнителна вода, но с цел – заготовка, например в марината. Но това трябва да бъде обозначено като заготовка на етикетите на пилешките продукти.

Ще се направят промени в наредбите, с които да се задължат производителите да отбелязват съдържанието на вода на етикетите, увери земеделският министър.

Още по темата

Той припомни примера с употребата на палмово масло в млечните продукти. То не е забранено за употреба, но след изписване на съдържанието на етикетите потребителите вече не предпочитали тези продукти.

„Като направим така и с пиленцата, тези, които са инжектирани с вода, ще бъдат в ъгълчето, потребителите ще се откажат да ги купуват, и производителите ще се откажат”, каза Найденов.

Той обяви, че предстоят още проверки. Ще бъдат вземани проби и от свинското филе.

Българските краставици са абсолютно чисти. Няма основание за притеснение. В България няма от заразените краставици, увери отново земеделският министър.

„Нека потребителите да си консумират и таратора, и шопската салата. Даже сега са на далавера, защото краставиците са на по-ниски цени”, посъветва Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
Сови преди 12 години
Защо го плюете ?Колко от вас знаеха че сиренето е от палми ?Повечето лоши болести инсулти,инфаркти,диабет идват от *** с химия които ядем.
136
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаха тая мазна тиква това не го е измислила, някой му го е казал....за водата и пилетата де
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как можаха да го направят министър тоя с мазната и противна физиономия, бе?
134
3
 
1
 
! Отговори
!!! преди 12 години
и му забрани най-после да прави телевизионни изявления.той е министър и като такъв първо трябва да покаже действие за решаване на даден проблем,а не да го раздуха та да кажат хората "видяхте ли го тоя колко е кадърен и мисли за хората".такова поведение може да има само някой изключително тежък КОМПЛЕКСАР.
133
4
 
2
 
! Отговори
!!! преди 12 години
в другите държави бизнеса има подръжката на правителствата си,а при нас заради няколко големи производители,със съвременни машини и техническа възможност и заради неадекватгното поведение на врачанския специалист ще страда цяла индустрия.да не би да му плащат от вностните централи?не знам?после накарай го да прочете малко от немските технологични рецепти и тогава да говори.
132
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 12 години
боъко,махни го най-после този популист с неадекватно държавническо поведение.тоя започна да се държи като журналист и да минира обществото и хранителната промишленост с непремерените си изявления.вместо да вземе бързи мерки като мин.на земеделието,той първо удря в земята една промишленост ,а после иска да я оправи,за да си припише актив.
131
0
 
3
 
! Отговори
миро не лъжи преди 12 години
ТОЯ ХИЛЕЩ СЕ МОШЕНИК. ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ЖИВЯЛ В БЪЛГАРИЯ И ЕТО ОТ ДНЕС Е ВОДАТА В ПИЛЕТАТА.ДНЕС Я ОТКРИВА И ВЕДНАГА САНКЦИОНИРА.МНОГО ЕВТИН PR ЗА ИЗМАМНИКА И НАИВНИЦИТЕ.МИРИШЕ МИ,ЧЕ ОТ ЦЕЛИЯ ТОЗИ ШУМ,ЦЕНАТА НА ПИЛЕШКОТО ЩЕ СКОЧИ.ЕТО ТОВА Е ЛИЦЕМЕРНОТО И ЛЪЖЛИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ.МИРО НАЙДЕНОВ Е СЪБИРАТЕЛНИЯ ОБРАЗ НА ЛЪЖЦИТЕ И НЕКАДЪРНИЦИТЕ В КАБИНЕТА,НАЧЕЛО С БОКО ,ЦЕЦО И АМЕРИКАНСКИЯ АГЕНТ СИМЕОН ДЯНКОВ.МНОГО ОПАСНА,ВРЕДНА И ЛОША КОМПАНИЯ.
130
2
 
2
 
! Отговори
Константин преди 12 години
Ми той Миро Найденов кво иска бе? Пилето е произлязло от водата, и във водата требе да си отдъхне. Дядо, бог да даде мир на душата му, рече "ще ядеш дядовото кебапчета когато сам си направиш каймата" . Пък Миро Найденов като не е ял кебапчета от Стра Планина сигурно си мисли че те растът по дърветата в хлебарницата.
129
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо плюете човека ***? Единственият министър на земеделието и храните който е казвал истината за това което ядем е Мирослав Найденов. Такива *** ядем повече от 20 години, при сърГей станишкев не е съобщавано за такива мошеничества.
128
3
 
1
 
! Отговори
Монтерей преди 12 години
Този само за далавери мисли Ами ти също ядеш но шопска далавера Нали затова се домъкна в Софето *** такъв
127
0
 
3
 
! Отговори
voodoo преди 12 години
А не е ли време да се въведе забрана на отровите с инициали Е-... Някой сеща ли се че докато с водата ни лъжат в цената то с Е-тата ни тровят и убиват.Затова си задавам въпроса не е ли по добре младите и децата да пият алкохол отколкото лимонада.
126
0
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
не мога да разбера как е възможно хората да си купуват от тези напомпани пилета...не е нужно никой да умира за да се намали консумацията им и производителите да се сетят че така на става...нужна е малко елементарна култура за да не си купуваш *** нали, които всъщност излизат доста скъпо като съпоставиш съотношението месо -вода/***, а и не на последно място това колко са полезни!!! Но както съм забелязал повечето българи обичат да се тъпчат с ***, поради манталитета си...
125
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Как може да използваш термини като "далавера", "тънка цена" и прочие простотии. Аз не ги използвам, въпреки, че не съм министър. На мен ми се вижда доста обидно, за вас не знам.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ДЗЗВЕРО ЗАЩО ТОВОРИШ ГЛУПОСТИ АЗ АКО СЪМ СЛЯП ТИ И НА ЦИФРИ НЕ ВЯРВАШ ЗНАЧИ СИ ГРАМОФОННА ПЛОЧА ОТ ПОЗИТАНОЗАСЯТАТА ЗЕМЯ СЕГА И ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ Е ЕДНА И СЪЩА?ДА ДА АМА НЕАГНЕШКОТО В СОФИЯ БЕШЕ 12 -13 ЛВ.ТИ КЪДЕ СИ БИЛ И ПО КОЛКО СИ КУПУВАЛ .... ИЛИ СЪНУВАЛОТ ЖИВО ТЕГЛО КОЛКО ОСТАВА ЧИСТО МЕСО? БЕЗ ГЛАВА КАРАНТИЯ КОЖА С ВЪЛНАТА КРАКА КОПИТА СТИГА ГЛУПОСТИ ГОВОРИ НА ДЕЦАТА БОЛИ ВИ ЧЕ ВИ ДРЪПНАХА ВЛАСТТА И СИГУРНИТЕ КОМИСИОННИ И ЗА ТОВА ПЛЮЕТЕ
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това ядяхте и преди да дойде бойко,сега поне имате някакъв избор
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ветеринарчето разбира само от ядене и пиене на Врачанския балкан! Не сме забравили нито за ирландското месо, нито за Екоравновесие....И да не забравя да го питам, защо продуктите със сертификат "Стара планина" са пълни със сланина?.....не, че ще ми отговори де.....
121
0
 
1
 
! Отговори
СМЯХ преди 12 години
"Иначе за единна кандидатура опозиционна не можем да говорим. Имаме сериозни различния. Но когато става дума за втори тур на президентските избори, за мен е нормално всички, които не споделят политиката на ГЕРБ, да гласуват еднопосочно за кандидата, който е срещу ГЕРБ. Аз казвам какво бих направил лично? Бих гласувал за всеки, който е срещу ГЕРБ", продължава Станишев, като не допуска това да е Волен Сидеров.Лидерът на БСП смята за закономерно и естествено президентът Първанов да се върне в БСП
120
2
 
1
 
! Отговори
СМЯХ преди 12 години
"Освен това аз призовах нашите членове и симпатизанти да се включват във всички организирани протести, независимо какви са те. Ние освен това сме единствената партия, която прави политически протести. Трябва да се създаде среда на нетърпимост към това, което се случва. И това го казвам не като лидер на БСП, а като гражданин", заявява лидерът на БСП
119
0
 
1
 
! Отговори
СМЯХ преди 12 години
В интервю пред Mediapool бившият премиер признава, че иска отново да управлява, дори в правителство на малцинството, и на първо време партията започва консултации за искане на вот на недоверие към кабинета "Борисов".Иначе БСП се готвела за вот на недоверие към правителството, но Станишев допуска и два, и то преди ваканцията един през юни, един през юли.
118
1
 
2
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
120, каква норма за агнешкото сънуваш, като го изкупуваха за 5-6 лв. живо тегло, а в магазините се продаваше за 17-20.Лично на мене са се оплакали 7 (седем) земеделци за спрени пари, защото бизнесплана им не е от правилната фирма.И аз пътувам, но не виждам увеличение на обработваемите площи(освен с картофи по Бокова заръка).А шарани колкото искаш- на *** се хващат.