Джигитка лети с 247 км/ч на "Тракия"

Рекордът обаче е цели 251 км/ч
13 ное 2012 20:06,
207
Джигитка лети с 247 км/ч на "Тракия"
Въпреки неравностите по "Тракия" шофьорка е развила скорост от 247 км/ч. Снимка: архив, Булфото

Лек автомобил с марка БМВ е засечен да се движи с 247 километра в час на автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик. Това съобщи за Dnes.bg началникът на КАТ в града главен инспектор Тодор Тодоров.

Установено било, че шофьорът на лъскавата кола е жена. В 13,40 часа в събота тя профучала покрай стационарна камера, разположена до бензиностанция на аутобана. Въпреки неравностите по магистралата в този участък шофьорката е развила скорост от 247 км/ч.

Едва 30 минути по-рано същата камера е засякла друга кола да се движи с 237 километра в час. Двамата „състезатели” ги очаква електронен фиш от 800 лева.

"Полагаме огромни усилия да ограничим нарушенията на пътя, но въпреки всичко регистрираме подобни рекорди”, коментира още шефът на КАТ в Пазарджик.

Истинският български рекорд обаче държи автомобил, който миналата година е преминал покрай Пловдив със скорост от 251 км/ч.

„Шофирането с превишена скорост създава сериозни рискове от пътни инциденти с фатален край”, предупреждават от „Пътна полиция”.

ОТ МВР съобщиха, че до края на следващата година ще монтират по родните пътища още 173 стационарни камери, които ще следят за превишена скорост и по този начин техният брой ще се увеличи с 8 пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е. Някои знаят как да карат и го правят като богове (цитирам бившия зам. шеф на комисията, дето пише закона за движение по пътищата Тихолов). За 25 г. опит като шофьор нямам едно произшествие. Вярно е и че колите ми не са за всеки... но гумите са гуми, спирачките - спирачки, колата мърка и се подчинява на всичко, което я карам да прави. То не са били аквапланирания, то не е било зима... А през зимата скромно със 180-200 км./ч. с едно старо Audi A8. ,)
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех Ивелине, Ивелине ...Главо проста, тогедърска !318 ...
92
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахаха. С М3 имам скромен запис с 318 км./ч. към Варна. :) Тези са аматьори.А на връщане с 200 км./ч. в най-лява лента съм се престроил и някакъв жалък Опел едва вдигнал 200 км./ч. и ще се разпадне ми присветква с дългите да му отстъпя лентата. Като натиснах *** и той сигурно се е почувствал спрял. :)
91
24
 
10
 
! Отговори
Пипи преди 11 години
И като е летяла, какво да не би да се е случило нещо? Нито е направил ПТП, нито е пострадал човек. Бас държа, че колата е "карала" дъщерята на собственика, която има книжка от година и не се е докосвала до волана на колата. Колата е управлявана от собственика, който е "декларирал" че дъщерята е била зад волана. И глупавите КАТ-аджии -верват"? И те не верват, но законът е такъв.
90
2
 
6
 
! Отговори
nikoi преди 11 години
ami to v amerika e mnogo po dobre ottuka we kara4 li si kuv si haber si nqma6 za kakvo stava vupros,oba4e komentira6
89
28
 
11
 
! Отговори
Карач преди 11 години
Ами може-кара! Нали за това е магистрала!Аман от ограничения ,забрани ,комисии,агенции и т.н. Аз не искам тука да е като в Америка!
88
0
 
5
 
! Отговори
omnigg преди 11 години
До до 100Викаш, куца ми образованието, щом не допускам правописни грешки като тебе?
87
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали е магистрала, какви са тез неравности, егати тиквочите...
86
0
 
5
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
абе ти наемаш ама ти куца образованието, то в това е проблема на българия,че има много кухи бизнесмани и бизнесманки.
85
0
 
4
 
! Отговори
omnigg преди 11 години
До RCIМъжкият род за жени е задължителен само в обръщения и титли. Всичко друго са извращения.
84
0
 
11
 
! Отговори
свидетел преди 11 години
До Анонимен 84. От такива като тебе 24 годишно момиче лежи в болницата с диагноза БУДНА КОМА от 22 дена. Сигурно родителите и се радват на такива като тебе..........
83
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такова каране трябва да се счита като предпоставка за умишлено убийство и в панделата- точка.Ама не съм съгласен с колегата че нещата в Спешна помощ са се подобрили с линейки-защото всички знаем че това са едни бусове товарни направени да возят чували с картофи а не болни хора-на дядо каруцата возеше по меко от тези ситроени.При Тодор Живков качваха блъснати коли на една стойка на кръстовища да ги гледат останалите шофьори,на тая пикла да и вържат тиквата и да гледа в такава кола цял ден.
82
0
 
1
 
! Отговори
omnigg преди 11 години
До до 90Аз самият като работодател наемам и служителки, и служители.
81
1
 
0
 
! Отговори
RCI преди 11 години
omnigg,явно имаш отношение към езика.някой форми не стоят добре,особено в разговорния."Професорке Иванова ... ";или(за прословутото мн.ч.)"Вие сте предал/предали ... ".Мисля,че няко норми трябва да се преразгледат.И нека не се обиждаме на `неграмотни`,всички обичаме Българския език.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли кой да го подобри тоя рекорд???
79
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕДАХТЕЛИ НОВИНИТЕ ПО ТВ. 10 КАТАЖЙИ НАСРЕД ПЪТЯ СПРЕЛИ НАД 160 КОЛИ. ИМАШЕ ЕДИН КОЙТО ГО ИНТЕРВЮИРАХА И ЧОВЕКА КАЗА ЧЕ НЕЕ НАРУШИЛ ПРАВИЛАТА НО ДРУГАРИТЕ ГО СПРЕЛИ. А ИМАШЕ ЗАПОВЕД АКО НЕ СИ В НАРУШЕНИЕ ДА НЕ ТЕ СПИРАТ. ЧОВЕКА ОТИВАШЕ НА РАБОТА. ПОМНИТЕЛИ КАК ДРУГАРЯ ЩЕШЕ ДА ПРЕМАХНЕ ЕРЕПЕТАТА И МОНОПОЛИТЕ. СЪЩОТО СТАНА И СЪС СПИРАНЕТО НА КОЛИ. СУТРИНТА КАЗВА ЕДНО НА ОБЯД ДРУГО А ВЕЧЕРТА Е ЗАБРАВИЛ КАКВО Е КАЗЛ СУТРИНТА И НА ОБЯД И ГОВОРИ ТРЕТО. ПОЗНАЙТЕ КОЙ Е ТОЗИ ГЕРБЕРАСТ.
78
1
 
3
 
! Отговори
до 76-ти преди 11 години
Само 5 ли изкара колега?Аз имам 22,а познавам хора с >40години стаж.А и спешна помощ не е мястото дето се чувстваш най безсилен.Даже напротив-няма друго място дето като направиш каквото трябва и пациента се подобрява за минути,буквално пред очите ти.А и откакто докараха линеики и апаратура нещата се подобриха.Добре само,че не ни върнаха в болниците,че тогава на гръб щеше да носим пациентите си!
77
14
 
4
 
! Отговори
Даката преди 11 години
"Рекорда е триста и двайсет километра с лексус!Лично съм бил в колата. :) "Хе хе, лексус, японска кола! ***! С 911 турбо S лично съм минавал границата от 350 по българска магистрала.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина трябва да се промени закона и съдиите наистина да си свършат работата-такива директно в затвора и лишаване от правоуправление завинаги
75
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
800 лева ??? Това не е глоба. 8 000 лева трябва да ги глобяват такива. На Частен изпълнител да ги дават. Да бях ах на магистралата. Заставам да изпреварвам някой ТИР и само гледам как ми мигат с фаровете. Такива най-ги обичам. Аварийни и спирачки. Веднага намалят. Ако иска да ме спре да ме набие. Ама не знае кой кого тогава.