Отново ужас на пътя! Шестима загинали за 3 почивни дни

Ранените са 83 души, от които 5 са с опасност за живота
Обновена: 13 апр 2015 10:29 | 13 апр 2015 10:21, Красимир Ангелов
36
Отново ужас на пътя! Шестима загинали за 3 почивни дни
Снимка: Reuters, архив

Продължава негативната статистика за повече катастрофи пред почивните дни. За последните 3 дни - от петък до неделя включително, при катастрофи в страната са загинали шестима души, в общо 65 тежки пътнотранспортни произшествия. 

Ранените са 83, от които 5 са с опасност за живота, съобщи пред БНР Георги Петришки, главен инспектор от "Пътна полиция“.

Още по темата
Между загиналите има момченце на 6 години, возено на предната седалка от 55-годишен мъж, с отнета шофьорска книжка, който също е загинал. Има и пешеходка, блъсната на пешеходна пътека в Тетевен, която по-късно е починала.

Загинал е 20-годишен моторист, 24-годишен мъж водач на лек автомобил и 49-годишен мъж водач на мотопед, съобщи за останалите жертви инспектор Петришки.

“Водачите на автомобили трябва да разберат, че трябва да шофират разумно, с повишено внимание и лична отговорност и да бъдат толерантни едни към други! И да не забравят, че агресията на пътя тласка към катастрофа”, посочи полицаят от “Пътна полиция”.

Той посочи, че по традиция основните причини за катастрофите по празниците са несъобразената и превишена скорост, липса на правоспособност и извършване на неправилни маневри.

Петришки оцени като "неадекватно" поведението на автомобилен шофьор, опитал да избута моторист в Кресненското дефиле и заяви, че той трябва да понесе отговорност.

От „Пътна полиция“ препоръчват на завръщащите се от великденската почивка днес граждани да тръгват по-рано на път и да използват интервала от 14 до 20 часа, когато ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по основните пътища.

Затруднено ще бъде движението по автомагистрала Струма в Кюстендилска област, по международния път Е-79 от Кулата в посока София. Натоварен ще бъде трафикът и на Околовръстния път в София и към входните пътни артерии на столицата. Възможно е и натоварване на АМ "Хемус" при Ябланица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Медията е средство за осведомяване/известяване/ на обществото. Ако в новината прозвучава отношението на автора към събитието това си е негово право. В случая отговорни са ВЛАСТИМЕЮЩИТЕ тези които са избрани да го ръководят този народ, да създават закони! И, найважното : ДА ИМА ОРГАНИ, СИСТЕМИ, НАЧИНИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ТЕЗИ ЗАКОНИ БЕЗПРИСТРАСТНО И СТРИКТНО! А спомняте ли си го оня дупетат/с паяк му бяха вдигнали колата/ Отиде там и викаше: "Ще има легнистани" Без срам без перде !!!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв ужас бе *** вестникарски??Годишно в катастрофи в *** загиват 900-1000 души което средно по трима абдала на ден.За 3 дни 6 мюмюна е средно по двама на ден което пък е под средното за година.Ужас да тръшне семейставата ви ПРЕСТЪПНИЦИ скапани!
18
0
 
1
 
! Отговори
forticia преди 9 години
mesten championat ?! 6 na 3?!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала Майоре, мачкай панелно-кирпичените хамстери!
16
7
 
4
 
! Отговори
МАЙОРА преди 9 години
Майора го возят в луксозна лимузина в Париж,на път да прекара нощта с елитни компаньонки!А вие сте едни миризливи панелни селяни!
15
2
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Ама "българите " като теб ли
14
1
 
12
 
! Отговори
xx преди 9 години
Лошото, че голяма част от загиналите са си карали внимателно, за разлика от "говедата" с БМВта, надрусани до козирката на които не им пука, те остават живи, даже и без драскотинки и въобще не им дреме, че са почерлини сумати семейства. Те хора пребиват до смърт и си ходят необоспокоявани на свобода, че как да има някаква дисциплина на пътя? За да има контрол трябва да има здрава ръка на закона, ама "здравата ръка" е подкупна и корумпирана и необразована. Максимата от всяко лаjно-милиционер важи.
13
2
 
12
 
! Отговори
Хахав преди 9 години
Малко са,малко-о-о !Нека да докажем,че можем да преизпълним петилетката само за един Великден!Иначе нема да сме ***!
12
9
 
10
 
! Отговори
Янаки Петракиев преди 9 години
Не би трябвало да има катастрофи и загинали при положение , че при премиера Слънце въведоха задължителните светлини по всяко време на денонощието и годината ... ! Защо ли се получава така , не мога да разбера ?!?
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 3 000 000 стари автомобила и при 6 000 000 ***,какво друго очаквате?
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още едно доказателство,че на българина повече от кон и каруца не трябва да му се дава!Иначе става като луд с картечница!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между загиналите има момченце на 6 години, возено на предната седалка от 55-годишен мъж, с отнета шофьорска книжка, който също е загинал.ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ...............защо Господ не е наказал само 55 годишния
8
12
 
7
 
! Отговори
ЕК преди 9 години
Били са заслепени от фаровете , които трябва задължително да се включват през деня ... !!!
7
0
 
8
 
! Отговори
известен преди 9 години
До Анонименти с нова кола ли си?и ако си защо не спазваш ограниченията?160-170км никъде не е позволено нали?
6
0
 
20
 
! Отговори
жеко преди 9 години
за да иска човек да шофира правилно трябва да изучи правилата и да ги спазва, но не е само това, от там нататък той трябва да мисли за последствията от това или онова движение което предприеме, за да мисли за последствията него трябва да го е страх, страха пази както знаете, но за да го е страх той трябва да осъзнава какво ще се случи , тоест трябва да има интелект, за да има малко интелект той трябва да е образован , тоест мисълта му да е подредена за да анализира ситуации , всичко е свързано
5
1
 
65
 
! Отговори
художника преди 9 години
Преди години, когато бях млад и самонадеян шофьор с току що закупено Рено /втора ръка/ на пътя Самоков - София реши да изпреваря един рейс на сравнително права отсечка. Изнасям се за изпреварване, при което рейса ме засича. Преди да му тегля една майна отсреща от завоя изкочи ТИР. Останах смаян от професионализма на Шофьора на рейса, благодарение на него сега съм жив. От високо той беше преценил ситуацията и не ме пусна да го изпреваря. ПОКЛОН неизвестни колега !!!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dai na bylgarina kola i.....sakro niama da ima bylgari i to ot prostotia. todor jivkov si e snael matriala i zatova ne e dava da si kupi vseki - edno hubavo ne6to ot komunizma.
3
3
 
37
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
"Ужасът на пътя продължава!"...Продължава и вечно учудената и лицемерната медийна загриженост която е просто "брояч" на жертви и нетърпеливо чака следващата катастрофа за да сътвори поредното стряскащо заглавие.А за истинската причина не се говори...Коя е тя ли?! Нарича се култура на движението,но каква култура искате от некултурни индивиди едва изкарали 8-клас и то единствено за да вземат заветната книжка Възрастта ЗА шофиране трябва да се увеличи на 20г и задължително СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ!
2
16
 
3
 
! Отговори
Пастафарианец Храбър преди 9 години
Молете се на вашия бог и му се кланяйте още повече! Къде е вашият бог? Няма го...Само човешка глупост и алчност.
1
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО РЕВЕТЕ БЕ? ПРИ 3 МИЛИОНА АВТОМОБИЛА ТЕЗИ КАТАСТРОФИ СА КАПКА В ОКЕАНА. ТОВА ДА НЕ ВИЕ ЖИВКОВОТО ВРЕМЕ КОГАТО ИМАШЕ САМО 100 000 МОСКВИЧА? И ВЪПРЕКИ ТОВА ПАК СЕ ТРЕПЕХА. А СЕГА ИСКАТЕ ДА НЯМА НИТО ЕДНА КАТАСТРОФА? НАЛИ КАРАМЕ НА ПРОЖЕКТОРИ КАКВО РЕВЕТЕ. НАЛИ ПРОЖЕКТОРИТЕ ЩЯХА ДА СПАСЯВАТ ЖИВОТА??? СПАСЯВАТ НА МУРО КУЛО.