Прокуратурата погна бригаден генерал за злоупотреби

На Димитър Шивиков е наложена "парична гаранция" от 1000 лева
Обновена: 20 апр 2015 14:13 | 20 апр 2015 12:34, Красимир Ангелов
20
Прокуратурата погна бригаден генерал за злоупотреби
Снимка: Булфото, архив

Софийската военно-окръжна прокуратура e повдигнала обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение, съобщиха от прокуратурата.

Според обвинението на 12 март представителят на висшия команден състав от Българската армия бригаден генерал Шивиков неправомерно е използвал труда на четирима подчинени му военнослужещи, отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения, които е трябвало да изпълняват в Карлово.

Извън служебните си задължения четиримата военнослужещи са извършвали ремонтни дейности в жилището на Шивиков в София. Така Шивиков се е облагодетелствал не по установения от закона ред и е уронил престижа на Министерството на отбраната и Въоръжените сили, се посочва в съобщението.

Спрямо Димитър Шивиков е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Комплексиран Рамбо преди 8 години
Факт е,че при неговото командване в Ирак загинаха трима военни.Единия от приятелски огън от американците.Тогава много вой се нададе срещу американците,но е факт,че нашият патрул или съзнателно се е отклонил от заповядания маршрут за да прави контрабанда или е бил толкова некадърен,че се е загубил.И в двата случая лошо за командира им.Другите двама уж загинаха паднали в дупка при пясъчна буря.Истината е ,че караха като откачалки правейки се на Рамбовци.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най общо бригада е полк със собствен обоз който може да се мести самостоятелно от дивизия в дивизия може и да дества сам за кратко в САЩ така ги ползват в русия Шуйгуто запо4на подобен процес и го докара до някъде може би след 10 тина години и да се полу4и нещо ама там всеки нов министър прави нова реорганизация още от както умя Сталин та нищо се не знае
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S TAZI NISKA ZAPLATA EDIN BALGARSKI GENERAL NE MOGE DA SI POZVOLI EDIN REMONT,ZATOVA E IZPOLZVAL SLUGITE SI.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами можеше и по-строго да го накажат с "парична гаранция" в размер на 50 стотинки!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бригада е нещо с големината на полк НО има претенций да е ДИВИЗИЯ а Бригаден генерал си е жив полковник на стеройди
7
3
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
В армията, а и в държавата, има много по-големи злоупотреби от тази, и то такива, които са известни. Явно Шивиков не е удобен на някой. Съвесм наскоро излезе списъка с новите назначения на генералите, явно някой му е завидял и се опитва да му подлее вода.
6
5
 
5
 
! Отговори
дамн преди 9 години
хора които САМО едно поколение назад са копали на нивата ..... не са за генерали...
5
6
 
14
 
! Отговори
1234 преди 9 години
До uuБяхте ли на 50 годишния му юбилей?Такова падение от негова страна!400 гости ,на които беше казано подаръците в пари!Храната приготвена във военния стол ,ресторанта без наем!
4
6
 
17
 
! Отговори
нов преди 9 години
До АнонименТози генерал е най -корумпирания ,който някога е ръководил Карловската бригада.Само незнам защо премълчават факта за злоупотребата с цената на шапките,за които той събираше по 20 лв ,а те струват 5.И още много ,много неща,които са обществена тайна!
3
8
 
8
 
! Отговори
uu преди 9 години
Имам лични впечатления от ген. Шивиков, а и познавам много хора, които имат ежедневни контакти с него, както служебни, така и обществени.Прекрасен човек, професионалист отвсякъде, добър човек.Явно, че има хора, които следят под лупа всяка стъпчица на опонентите си / опоненти за власт/, и са го натопили.България е пълна със заслужили майстори на спорта в това отношение.
2
2
 
14
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Въпросът не е, че само той е в нарушение, но него са хванали. Нарушението спомага за разкриването на действителното състояние на армията. Като си помислиш че и за заплатата на генерала, а и на войниците работят всички българи, това не е ли предателство към народа в мирно време? Срамота , в царско време този генерал щеше ....
1
3
 
5
 
! Отговори
do 2: преди 9 години
Ми целта на статията не е да те образова теб какво е бригаден генерал.