Започва кампанията "Книги за смет"

Тръгва днес от Пловдив, утре - в София, после и в Плевен и Бургас
25 апр 2015 08:16, Елка Василева
6
Започва кампанията "Книги за смет"
Снимка: архив, Булфото

Кампанията "Книги за смет" поставя фокус върху приключенската литература тази година. Тя започва днес в Пловдив, ще продължи утре в София, а след това ще премине и през Плевен и Бургас, съобщиха организаторите.

Участниците отново ще могат да получат специален подарък нов тираж книги на едни от най-обичаните класическите приключенски творби срещу килограм пластмаса.

Една от най-добре познатите истории в американската литература - тази на малката Дороти и кучето й Тото, които са отнесени от торнадо във вълшебната страна на Оз, ще бъде сред избраните заглавия. Освен "Магоьсникът от Оз" друг известен хлапак от американската литература ще попадне в ръцете на хората с романа "Приключенията на Том Сойер" на Марк Твен. "Дивото зове" на американския писател Джек Лондон с невероятната история на кучето Бък също ще зарадва участниците в кампанията.

В "Книги за смет" ще бъдат включени още романи като "Пътят на Сантяго" на българския автор Момчил Савов, сборник с разкази "Историите от куфара", пролетните приказки на Андерсен, както и книги, посветени на астрологията и здравето като например "Как да се храним според зодиата". Благодарение на издателство "Бялото братство" в кампанията ще присъстват и книги с беседи на Учителя Петър Дънов, както и негов сборник с методи за медитация и съзерцание.

За най-малките са предвидени заглавия като детската книжка "Мистър Фини и загадката сред дърветата" и поредицата от романи "книга за татковци" на Иван Раденков. Книжките с приключения на Унки Марлюнки са изпъстрени с над 200 авторски рисунки на художничката Лили Ламер и ще бъдат част от кампанията във всички градове.

Кампанията ще се състои във всеки от градовете от 10.00 до 13.00 ч. съответно на 25 април пред Общината в Пловдив, на 26 април в София пред Паметника на Съветската армия и пред "The Mall", на 9 май пред Драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен и на 16 май пред Пантеона в Бургас.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: книги за смет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
lqlq преди 8 години
Положителна статия. От коментарите до тук омраза и само омраза. Спрете се.
3
2
 
4
 
! Отговори
kok преди 8 години
кило пластмаса от къде да изровя бе малумници по добре да изчистим някой парк
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да се храним според зодиЯта или според зодиаКа? Може ли в статия за книги да се ползват неграмотно изписани думи като зодиАта?
1
0
 
1
 
! Отговори
Легендата преди 8 години
Във Варна таи година няма ли да има?