За 109-тия си рожден ден почерпи баба Гюлбие

Тя е най-възрастната жителка в Лудогорието
Обновена: 14 яну 2016 17:17 | 14 яну 2016 16:52, Камелия Цветанова
64

Снимка: БТА

Баба Гюлбие Юмер от исперихското село Свещари става днес на 109 години. Тя е най-възрастната жителка в Лудогорието, съобщиха от общината.

Дълголетницата посрещна рождения си ден в компанията на внука си Сезаи, под чиито грижи е в момента тя.

Традиционно да честитят празника на баба Гюлбие всяка година идват гости от община Исперих и кмета на селото. Тази година обаче това не се случи.

От общинската администрация заявиха, че не са забравили рождения ден на столетницата, но поради обективни причини тя ще получи поздрави и подаръци от ръководството на общината през идните дни.

Родена в близкото село Веселец в далечната 1907 година, баба Гюлбие останала много малка сираче и едва на 13 години свързва живота си с дядо Селим от Свещари.

От съвместния им брак с дядо Селим, който починал на 67-годишна възраст, има син и дъщеря, четирима внуци и двама правнуци.

Цял живот баба Гюлбие се е трудила, работила е на полето, грижила се е за домакинството.

В момента най-възрастният жител на Лудогорието живее бедно, в крайно мизерни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жива и здрава да е баба Гюлбие!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
надонесоха храна от домовете си, за да ни нахранят.Пиенето си го платихме в местната кръчма,но храната - домашно приготвена те турците я донесоха от техните си къщи,и пари не са взели, и бяха много гостоприемни.--Ето затова не се делят хората на етноси и религии и глупости.Човека си е човек навсякъдеОмразата се насажда от медиите и хора, които обичат само себе си.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Етноса няма никакво значениеЗначение има човещината, която за съжаление е вече "кът" сиреч НЯМА Я!Сега всичко е бизнес, комерсализация, печалбарство и завист.Някой софиянец може ли да си представи, че ако му дойдат 30 човека неканени гости ще ги нахрани и напои без пари?А в Родопите "турците" са точно такъв тип хора.Има едно село Орехово, беше населено само с турци, които говореха и някакъв български езикЗакъсва една група откачалки от София в най-голямата зимаи тези хора
26
0
 
8
 
! Отговори
123456789 преди 8 години
Да е жива и здрава! Мой вуйчо стана на 106 днес! Да се раждат повече деца в България!
25
0
 
10
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
баба гюлбие да си жива и здрава от тези продажници нищо не чакай през времето на комунизма държавата даваше на столетници по 1000лв а ти демократи поне да ти дават 100 лв.но те немогат да се наядат крадат ли крадат
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България се раждат български граждани, независимо от това, към кой етнос искат да се причисляват. И дължат на родината си обич, уважение, признаване на законите й! И ако под предлог за "етнос" искат да отделят територии от родината си и работят срещу нейните интереси, то те са предатели на нацията и родината си и подлежат на съд. Затова по добре да отидат там, където си мислят, че ще им е по добре. Живеем в свободен свят и никого не държим на сила!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 31 до анонимен 37 Не съм пълен с омраза към никого просто коментирах кром 23 на *** език искам да му кажа че щом има Българи по света би трябва да има и етноси ив България и кое му е омразата
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 31Чета ти въпроса и се чудя да не би да си расъл в дом за отхвърлени деца, та никой не те е научил, че само почит, уважение и преклонение пред възрастните хора.--Преди да задаваш тука въпроси, попитай майка си да те научи на тезиЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ПЪРВИТЕ 7 ГОДИНИ ОБУЧЕНИЯ.Явно е пропуснала, щом САМО НА ОМРАЗА ТЕ Е НАУЧИЛА.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да иляди бабата и дай, Боже, всекиму да доживее нейната възраст!
20
3
 
2
 
! Отговори
до УМЕН преди 8 години
Умния, кого препоръчваш, сигурно имаш познат в системата? Не само сте смешни, ами сте и жалки, честно казано! А ти НИКАК не е лошо да се научиш, че има "някакво си право" - свобода на словото и свободно изразяване на мислите, така че преди да ми дадеш някакъв отговор - ПЪРВО си помисли кое е уместно и кое не, а и НЕ е срамно да си замълчиш, когато нямаш информация по дадена тема!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23 Кром какво искаш да кажеш , етносите които са родени в България са Българи така ли, това би трябва да се отнася и за Българите в Македония и каккто му викате Бесарабските българи в Украйна и Молдова както и по света
18
4
 
5
 
! Отговори
ДО 27 Анонимен преди 8 години
А бе, ***** (без да те обиждам), какво да ти правят кирливата земя, след като те не могат да се справят със своята, при наличие на толкова ***?!? Обясни ми го логично! Спрете с тези манипулации на хората, времето е за обединение и развитие, стига с тези мизерии, няма ли най- накрая да се отървете от тези си комплекси?!? Ако това ще те (ви) успокои НИКОЙ не ти (ви) иска земите, това го слушах от устата на управляващи в страната, която обвинявате!!!
17
2
 
5
 
! Отговори
ПЪТЯ Е ЕДИН -ХРИСТОС преди 8 години
Ти, дето заповядваш, не знаеш ли, че живота е в БОЖИИТЕ РЪЦЕ -не в твоите.Жалко за теб.
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има български граждани, длъжни да уважават родината си! Когато същите искат да отцепят земите й в полза на друга държава, са предатели и не заслужават уважение, а само друм!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво значи "българска гражданка" като живее на село?Ето там е уловката, може да се самоопределяш като "българин", "турчин", "умен", "селянин","гражданин" и каквото друго си искаш.--България не е само властта, а е и земята на която са/сме родени.Те се наричат ТАКА, КАКТО СИ ИСКАТ.Никой не се сърди, като го нарекат "българин"(въпреки че в чужбина това е нарицателно за навляк)Всеки, който се е родил на територията на тази земя ЩЕ СИ СЕ НАРИЧА КАКТО СИ ИСКА.И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ОТНЕМЕ ПРАВОТО
14
3
 
18
 
! Отговори
do 23 преди 8 години
Българска гражданка е, но не е българка. Тя самата би се самоопределила като туркиня и има пълното право да го прави, следователно ти нямаш право да я определяш. Гражданството никой не го оспорва, но прозиходът/етносът си е лична работа.
13
5
 
19
 
! Отговори
НАРОДА ОТ ТЕЗИ ЗЕМИ преди 8 години
Дълъг живот не се постига с угаждане, прищевки, лигавщини и незачитане на околните.Жената е живяла в бедност и скромност и е разчитала на собствените си ръце, за да се изхрани.Не е разчитала на обогатените си родители да й угаждат на капризите.Поучете се от опита на такива хора, а не злобейте срещу тях.--БАС ДЪРЖА, ЧЕ АКО НЯКОЙ ОТ ТЕЯ ДЕТО Я ППЛЮЯТ ЗАКЪСА БЕЗ ХРАНА И ВОДА, ТАЯ ЖЕНА ЩЕ МУ ПОДАДЕ РЪКА - НЯМА ДА ВИ ПОСОЧИ ВРАТАТА И ДА СЕ НАПРАВИ, ЧЕ НЕ Я ЗАСЯГА.--ТОВА Е БИЛ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие сериозни ли сте бе днес.бг? Призовах само да изпитваме повече позитивни чувства, без да о иждам, а вие ме изтрихте. Това ли ви е политиката за трафик? Само да се караме и обиждаме?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20, винаги съм благодарен на такива като теб. Те ме учат да обичам безусловно. Щом мога да обикна дори и теб, няма нищо, което да не мога. За мен голяма победа, че съм способен да уважавам и обичам дори и теб. Да си жив и здрав, защото си по-ценен и от добрите хора. Добрите е лесно да ги о ичаш, но такива като теб са истинско изпитание за безусловната любов и я правят истинска.
10
5
 
14
 
! Отговори
huk преди 8 години
Dogum gunun...kutlu olsun Gulbie annem!!!