Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)

Работят за 1200 лв., без договор, без осигуровки
1 мар 2016 08:52,
217
Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)
Единият от биячите на Околовръстното, Георги Близнаков, на протест срещу НАТО в София. Снимка: Булфото

Въоръжена с палки и пистолети армия, наброяваща близо 5 хил. души, пази хора със съмнителен бизнес, пише  "Монитор".

Здравеняците са криминално прояви и работят напълно в сивия сектор – те нямат договори, нито пък лиценз да извършват тази дейност.

Още по темата

Хора от браншовите организации на фирмите, занимаващи се легално с лична охрана, твърдят, че тези хора рушат реномето на сектора, не плащат данъци и са опасни за останалите. Те не са обучени, боравят с оръжие на махленско ниво и са неконтролируеми, категорични са експертите от сектор "Сигурност".

Подобен беше и случаят с арестуваните четирима мъже, пазели Ивайло Борисов – Ториното, който е подсъдим за убийство и за разпространение на наркотици.

Гардовете, които пребиха наша олимпийска надежда на Околовръстното в София, уж били на пробен период. Според разследващите обаче те не били назначени или имали само сключени граждански договори.

Подобна била практиката и на други места. Тъй като охраняваните хора се водели безработни и нямали официални доходи, те плащали на ръка. Заплатата на един такъв нелицензиран охранител рядко надхвърляла 1200 лева.

"Тези хора са просто едни селски биячи. Те не са наети, за да пазят човек, а за респект. Много от тях обаче си вярват, че са голямата работа и докато това не бъде прекратено, все по-често ще виждаме подобни случаи като този от Околовръстното", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО не беше ли корумпирана структура в която успешно виреят Ненчовци,геЙове и леки жени!
97
0
 
12
 
! Отговори
смърт за мутрите преди 8 години
и като се знае това държавата що го търпи престъпноста в българия е държавна политика
96
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въоръжени бабаити охраняващи нискочели бизнесмени са външната уродлива визия на българската демокрация.Престъпността в България се демонстрира гордо и нахално с цел всяване на страх и демонстрация на сила от липсата на безнаказаност.
95
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата държава беше окрадена от комунистите - не е вярно, Фердинанд педераста не е бил комунист. Само от втората национална катастрофа, ЦБ е понесла щети за над два милиарда златни франка. Изплатените репарации са 800-900 златни франка, като се плащт до 70-те години. 1919 г. цар Борис изнася златният ни резерв за САЩ - за зърно, за хляб!
94
6
 
6
 
! Отговори
До Караколю преди 8 години
Войската която преминава Дунав е 185 000 - това са твоите, турците.Русите - 500 - 600 000 по различни данни /ингилизите дават 737,355, вярно и за Кавказ./ А що се отнася до "хората въспитани от Цар Борис ", те дори един дворец не са могли да построят, завалиите. Царският дворец - бивш конак, където Киряк Стефчовци са съдили терориста Левски, е паянтова сграда /покрив дървен гредоред/ , таван - камъшит/тръстика/ обмазана с вар.
93
2
 
1
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Още като излезе новината казах, че е постановка.За причините незнам.
92
0
 
9
 
! Отговори
Umrete murshi! преди 8 години
Mnogo e protiven toq gnusar,smurt!
91
0
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Открихме топлата вода!Та по целия свят кварталните биячи се занимават точно с това!Може би с изключение на държавите,в които само определени институции имат правото да пребиват хората по свое усмотрение.
90
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам, че путинолюбците са глупави и необразовани селяни в огромното си мнозинство, ... но не престава да ме изненадва как това се потвърждава всеки път.
89
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами МВР какво работи против тех или им издава само разрешителните за огнестрелно оръжие?
88
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типичен антинатовец и русофил.
87
0
 
36
 
! Отговори
има оправия преди 8 години
Трябва да има ловен сезон за мутри и да се отстрелват регулярно. Или да се ловят и да се кастрират а после може да се пускат с номерче на ухото.
86
6
 
20
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Живковия КОМУНИЗЪМ си отиде но остави нещо по опасно за другите Поколения
85
6
 
16
 
! Отговори
До Киряк Стефчов и к преди 8 години
Няма 200 000 загинали руснаци, цялата войска не е толкова. Това е поредната лъжаНе, истина е - убити и ранени, "кръвта на 200 000" руснаци ни е дала свободата от "съжителството".иначе като кюрдите щяха да ни мачкат днес турските танкове.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A..verno li nikoi ne znaeshe tiya raboti,koga gi razbrahte??U fitneso,u baro i doma ...Kakvo reshenie predlagate uvajaemi?Kursove,licenzi purva pomosht..
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ко лошо има- заработвал продавайки живота си за пари- наричат се наемници- така наемат проститутките - за пари. Така протестираха едни през 2013 г га увеличиха тока с 5%, а есента с 15 %- обаче пък тогава никой нищо не каза щото вече ББ беше изчезнал от властта, та немаше да пречи на едни видни бизнесмени.
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е положението от 90-те. Защо всеки път трябва да стане нещо, за да може "пресата" да разследва.
81
18
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
Всички тези здрави момчета трябва да влезнат в полицията и да им се даде законно поле за действие. Писарушки в полицията не трябват.
80
6
 
14
 
! Отговори
do130 преди 8 години
АМИ ФАШИСТА И МРЪСНИЯ КАПИТАЛИСТ НЕ МИРИШАТ ЛИ БЕ?В БЪЛГАРИЯ НАВСЯКЪДЕ МИРИШИТЕ НА ПОТ.НАВСЯКЪДЕ ВОНИТЕ КЪПАНЕ САМО В НЕДЕЛЯ ТРЪГНАЛ ДА ДЕЛИ КОМУНИСТИТЕ МИРИШЕЛИ А ФАШИСТИТЕ НЕ ВИЕ СТЕ СВРЪХ ЧОВЕЦИ ИМАТЕ РОБИ РАЗПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ!БЕЗВЕРНИЦИ!
79
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двупръсточели мърлячи пазят други себеподобни. Нискоинтелигентните се пазят взаимно, липсата на разум, интелект и добродетели си е за страх. Охрайнявайте се макаци, в един резерват ще си живуркате екстра.