Из знанията на общинар: България създадена 687 г., освободена – 1921!

Айри Мурад е от образователната комисия в Пловдив, яви се на поправка на матура
Обновена: 31 авг 2016 09:19 | 31 авг 2016 09:00, Петя Славова
172
Из знанията на общинар: България създадена 687 г., освободена – 1921!
Снимка: Кадър, Нова тв

България е създадена през 687 г., а е освободена от турско робство през 1921 г. Това поне твърди Айри Мурад, общински съветник от РБ и член на образователната комисия в общинския съвет в Пловдив.

38-годишният Мурад се яви на поправка на матурата по български език и литература.

По закон общински съветник може да е всеки, навършил 18 години и имащ чисто съдебно минало. А образователен ценз не се изисква.

Още по темата

Айри Мурад се отказал от училище, защото заминал да работи в Германия още като тийнейджър. Върнал се и станал имам. А преди година решил и да става политик. Така станало важно и да завърши поне средно образование.

През май дошла първата матура по български език. Тогава пловдивският общински съветник бе скъсан, изкара 2,63, но пък взе зрелостния си изпит по философия с 3,13.

"Образованието е на първо място в политиката. Без образование политикът просто е слаб", каза той пред Нова тв и допълни, че в бъдеще иска да учи висше образование, което ще му даде и самочувствие.

"Без учене и работа сме каналджии и метачи", коментира той.

"Моето ниво е общински съветник, най-много депутат, ако големите в София преценят", оценява се Мурад.

Ден след поправката по български език местният политик има надежда, че ще продължи образованието си. Мурад е член на образователната комисия в местния парламент в Пловдив. И вече има цели.

"Тази година искам да предложа в Бюджет 2017, нашите хора – от малцинствата, да учим български език", заяви Айри Мурад. Друга цел пред него - след политиката да се насочи към ветеринарната медицина.


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен #141Християните не вярват, че Исус ще се върне. Това не е част от тяхната религия. Мюсюлманите вярват, че Исус ще се върне и ще им покаже "праведната" вяра. Образовай се откъде ти идва вярата преди да проповядваш.
132
1
 
3
 
! Отговори
Hhl преди 5 години
Да не е на Рада по-приближен ?
131
0
 
11
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
Стигнахме ли дъното?
130
0
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
До ShoppЖените ни не са домашни животни, за да ги държим в къщи. Това е мислене на нетолерантната религия, която внедрява това отвратитело черно по улиците в Европа. Липса на радост, усет и радост в живота. Който мисли така, за мен е изтървал влака.
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой го назначи? Отговорът -Касим Дал
128
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някой питат кой го е назначил ?. Ами или е роднина на някой, или е купувал гласове за реформатирите или за техния турски патрньир.
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Риформаторе....
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩО ГИ ЧУЯ ОТ ДЪПАСЕ И ИЗПАДАМ В ИНТРОВЕРТНОСТ НА ***.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
143, ХАЙДЕ ХОЛАН, КОЙ БИЛ ГО СЛОЖИЛ- АМИ Я ВИЖ МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ ЛИДЕРИ- НО ПЪК С ВИШУ.
124
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя неграмотен *** кои го сложи на тоя пост
123
0
 
5
 
! Отговори
x преди 5 години
А защо никой не коментира тази тема-За кариера в България
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Покайте се, защото наближи царството небесно.""Аз съм пътят и истината и животът."Иисус Христос- Бог и Спасител на човеците"Бог е дал Единородният Си Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот."Хора, събодете се! Бог ви обича толкова много, че е дал Своя Единствен Син, който е поел нашите грехове на кръстта. Благата вест е, че Иисус Христос идва скоро и ще съди всеки според делата му. Исус ще прости всички ваши грехове!!! Търсете го и ще го намерите.
121
0
 
19
 
! Отговори
Некъф луд преди 5 години
В комисията по образование?! МАШАЛА. На тоя баба му е чех а дядо му албанец и ще си извади да ни завре кожения ланец.
120
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма думи с които да се опише това. Къде са реформаторите? Искам да чуя коментар от тяхна страна. Как и кой реши този човек да бъде в управата на Пловдив. Въпросните РБ афишираха и афишират, че те са "умните и красивите." Това ли е критерият за ум и красота? Въпросът е риторичен. Моят отговор е - да. Този господин може да стане достоен замесник на Кунева. Какво му е? От РБ е, а пък се вижда, че е и доста амбициозен.
119
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тоя е баш реформатор. Такива риформи ще направи в просветата, че немам думи.
118
4
 
16
 
! Отговори
?!? до 113 преди 5 години
Не е така, депутатите не ги избираме ние, гласоподавателите. Ако имахме мажоритарен вот, тогава щяхме да имаме тази възможност. Сега гласуваме просто за партиите.
117
1
 
16
 
! Отговори
Виждам преди 5 години
Демонстрират ви колко са прости тези дето ви управляват ли? :))За да ви набият после чрез вината че сте ги избрали и приемането на цялата отврат доведена от тях до вас...Но, не е интересно колко са *** uправляващите ви, а кой ви ги е назначил там... и това не сте вие, защото "някой" ви ги е избрал да ги избирате, още преди вас! И именно той ги е избрал такива *** всичките.Този някой е винаги скрит от вас и ви оставя да се борите само със следствия генерирани от НЕГО!
116
1
 
24
 
! Отговори
Червей преди 5 години
Общинаря, че е неграмотен, неук и *** в ясно. Не е ясно обаче защо народа го е избрал. Само за справка в Пловдив АТАКА няма общински съветник, за сметка на това има неграмотен *** от ДПС. Извода е лесен- народа или да се събужда, или да яде хурката от неграмотниците като тоя!!!!
115
0
 
21
 
! Отговори
Ох боли преди 5 години
Да се насочва към ветеринарната медицина. Там поне може да открият от какъв вид и под вид е. Щото аз се разколебах да го определя.
114
0
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
До гладен редакторСлед Българска не се пише запетайка