Бокова не била пешка, която Борисов да прибере в джоба

България няма нужда от скандали, категоричен е Андрей Райчев
53
Бокова не била пешка, която Борисов да прибере в джоба
Снимка: Reuters, архив

Българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова остана на шесто място след вчерашното гласуване, но според социолога Андрей Райчев премиерът Бойко Борисов не трябва да оттегли номинацията й.

Още по темата

Преди седмица министър-председателят се закани, че ако на 26 септември тя не е на второ място, ще я смени. Райчев обаче е категоричен, че това не може да се случи.

"Бокова не е пешка, която Борисов може да прибере в джоба си. Тя може сама да се оттегли от битката за поста генерален секретар на ООН, но премиерът не може да я оттегли", настоя той пред Нова тв.

Според него новоизбраният шеф на организацията ще бъде от Източна Европа, което давало сериозни шансове за победа на нашия кандидат.

Райчев бе категоричен, че "България няма нужда от скандали", в какъвто би се забъркала, ако смени кандидата си.

По думите му еврокомисарят ни Кристалина Георгиева, чието име беше спрягано като потенциален кандидат, които да смени Бокова, е готова да влезе в надпреварата за генерален секретар на ООН.

Режисьорът Евгений Михайлов коментира, че страната ни ще получи звучен шамар, ако Бокова остане в надпреварата на своя глава, но правителството трябва да я оттегли.

Той посочи, че от 16-те души в щаба й половината са свързани с бившата Държавна сигурност и те са заложили стратегията България да се изложи като Бокова получи червена бюлетина при гласуването.

Така че след като остане на своя глава в надпреварата, ще изложи страната ни, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЕНСИОНСЕРЪТ си е типичен българин. Много му е добре, когато на другите е зле.Ама той си остава някаква никому неизвестна шушумига, а пък Бокова си остава шеф на ЮНЕСКО.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ГЛАВАТА НА Боко има мътилка някаква.Бокова е избрана за ген.директор на ЮНЕСКО - най-голямата организация на ООН. Избрана е за втори мандат, като за нея са гласували 154 страни-членки.Дори и да се оттегли, тя си остава още 4 години шеф на ЮНЕСКО. И както беше отбелязано вече - ПРАВИЛО Е, ЧЕ НЕМОЖЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕДНА И СЪЩА СТРАНА ДА ЗАЕМАТ ДВАТЕА НАЙ-ВАЖНИ ПОСТА В ООН.Те това е. Кристалина е бита карта още преди да са я включили в колодата.
37
0
 
2
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
До един... Имаш някакви основания , на какво може да направи България, като Света не я иска. Обединените нации не я искат.Гласуването до сега го доказва .Дай идея как да я назначим....
36
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До ВИКИНе знам дали на премиера му е станало по-хубаво,но на мен и на хората които не понасят ''червените'' бабички ни стана.Когато човек не си види посрания ***,ставаза смях.С това кърваво комунистическо минало може да стане шеф само в нейната''матушка рус''
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дърти комунистки правят се на миски, но .... крокодилски!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чий е тоз шах,че да се прибира пешка в джоба.
33
0
 
6
 
! Отговори
Седера стинчо преди 7 години
Ако Бокова се оттегли, остава шеф на Юнеско, а по неписаното правило за недопускане на двама ръководители от една държава Кръсткалинка увисва.
32
0
 
9
 
! Отговори
koko преди 7 години
Niakoi moje li da mi obiasni koi e tozi Evgeni Mihailov. Za parvi pat chuvam za tazi gnusna dushiza.
31
1
 
8
 
! Отговори
Малийййй преди 7 години
Любомир Кючуков: Удрят по Бокова, за да отстранят България, а не за да имаме по-добър кандидат.glasove/categories/intervyuta/news/lyubomir-kyuchukov-udryat-po-bokova-za-da-otstranyat-bylgariya-a-ne-za-da-imame-po-dobyr-kandidat cross.bg/kandidat-bokova-taka-1520922.html#.V-o9_cnw_Qc
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този поборник за демокрация Евгени Михайлов не беше ли написал в своята автобиография следното"произхождам от прогресивно комунистическо семейство".Та, мисълта ми е от къде бе гов-ньо очи и уста да хулиш една честна жена, която да разлика от теб е доказан авторитет в чужбина, а ти си просто НИКОЙ пълна ДУПКА,едно н НИЩО. Това си ти останалите "писачи на доноси"
29
2
 
9
 
! Отговори
мара преди 7 години
Заглавие: С подкрепата на Борисов Бокова се срина до 6-о място..... < segabg/article.php?id=824038 >
28
2
 
14
 
! Отговори
Стоманка преди 7 години
Еееее НЕеее ... Става това, че вървим към голям резил. Да ти дават дузпа в 90-тата мин. и ти да пренебрегнеш Стоичков и да дадеш да я изпълни Стоманка от бистришките тигри... НЕЕееее не ми се верва!!!!!
27
22
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 7 години
СЛУГАТА НА КРЕМЪЛ БОКОВА СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА И МЯСТОТО
26
19
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Назад...назад...Бокова Ирино,стой далеч от ООН.Ядове големи ти там ще имаш,много бързо ще се о$$eреш.
25
10
 
28
 
! Отговори
един... преди 7 години
Няма друга такава държава - сама да закопава шансовете си! Битката за генерален секретар на ООН не е между личности! Това е състезание между държави! Нашата държава имаше реални шансове, защото не ставаше дума за Бокова. Ставаше дума за България! Но вътрешни и външни "играчи" направиха всичко с всевъзможни интриги да провалят шанса на държавата ни! Загуби България, не Бокова! Но на "държавниците" ни не им пука за България.За пореден път обслужиха чужди интереси:epicenter.bg/article/Skandal--Mitov-zvanyal-na-vanshnite-ministri-ot-Saveta-za-sigurnost--che-kandidatat-ni-e-Kristalina-/11035
24
5
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Всъщност живковата номенклатура стриктно си следва своя план да компрометира страната пред света бутайки напред своите произведения.
23
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво друго да каже един доказан слуга на Кремъл,
22
6
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
няма да има такьв шанс в следващите 1000 години жалко за бьлгария и забьлгарите
21
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава наглост ! Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!
20
11
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Моята рецепта за разправа с комунистическата номенклатура е много радикална,така че функционерите от червената напаст могат да се броят за късметлии .