Роми на процент от фирми за инвалидни колички

Водят мними клиенти, после делят парите 40:60
Обновена: 26 яну 2017 07:31 | 26 яну 2017 07:30, Камелия Цветанова
17
Роми на процент от фирми за инвалидни колички
Снимка: Булфото, архив

Роми и фирми за медицински изделия си партнират в схема за източване на пари за инвалидни колички и слухови апарати. Това твърди доставчикът на помощни средства Адриана Борисова, която преди време получила предложение за включване в подобна схема пред в. "Монитор".

"Намери ме един господин от ромски произход, каза, че е от Ботунец. Предложи да ми води по 30 клиенти на месец, на които да пускам фактури, а след това да си разделим парите“, обясни тя.

Влизайки в схемата, жената трябвало да издава фактури за медицинско изделие, за което клиентът вече имал протокол от лекарска консултативна комисия (ЛКК), без да продава въпросното помощно средство.

В замяна на издадената фактура фирмата получава 60% от стойността на инвалидната количка, слухов апарат или антидекубитален дюшек.

За клиента остават останалите 40 на сто.

Така чрез схемата от една инвалидна количка фирмите печелят 291 лв., а клиентите – 194 лева.

С копие от получената фактура клиентът се отчита пред социалните, за да докаже, че е похарчил парите по предназначение

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: фирмиромифактури
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Това е тероризъм. Да се намеси БХК. Не може да се ограбват парите на данъкоплатците и държавата от определени фирми. За гражданите трябва да е 60 процента, за фирмите да е 40. Да се намеси държавата и да зажити малцинствата
4
0
 
9
 
! Отговори
JK преди 7 години
Точно така, нека се краде и да се облагодетелстват "малцинства" и фирми, нека държавата да се прави, че нищо не разбира, да се назначават проверки, които да установяват само и единствено, че нарушения няма. А на истински нуждаещите се да се казва, че няма пари, да се подлагат на унижение и да се събират пари с sms. Ако има нужда нека се намеси и БХК.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така чрез схемата от една инвалидна количка фирмите печелят 291 лв., а клиентите 194 лева."Точният израз е фирмите КРАДАТ по 291лв а клиентите крадат по 194 или общо открадват 485 лева от нашите данъци и от нашето здравеопазване!при 30 човека на месец това са 14550 лева отиващи в тази групировка, при хора които и един лев не са дали за системата!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корупцията е най-големия проблем, както и ненаказуемостта, която се шири навсякъде.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малцинството прави всичко по силите си, за да злоупотребява със социалната държава. При мен са работили тежка физическа работа представители на този етнос, всички до един с инвалидни пенсии - здрави и прави момчета на по 20 години.