Байрям от ден на ден – все по-зле. Сърцето му сериозно увредено

Очаква се детето да замине за Германия на 27 март
Обновена: 9 мар 2017 10:36 | 9 мар 2017 10:22,
40
Байрям от ден на ден – все по-зле. Сърцето му сериозно увредено
Снимка: кадър, BTV

Състоянието на 9-годишния Байрям, който чака за трансплантация на бъбрек в Германия продължава да се влошава.

В момента детето пътува 4 пъти в седмицата до Стара Загора, за да му бъде правена хемодиализа.

Заключението на лекарите е, че детето има сериозен проблем със сърцето, съобщава bTV. Сърцето на Байрям е увредено от високото кръвно и честите процедури.

Още по темата
От Фонда за лечение на деца вчера за първи път са се свързали с бабата на момченцето, за да я уверят, че процедурата по заминаването е в ход, но все още нямат дата.

По информация на медията детето трябва да бъде прието в болница в Германия на 27 март.

Случаят с момченцето стана известен след като Фондът за лечение на деца разреши на Байрям да се лекува в чужбина, а Министерството на здравеопазването отказа да подпише документа с аргумента, че лечението може да бъде извършено у нас.

Семейството живее със заплатата на дядото, която е 500 лв. Парите отиват за гориво до Стара Загора и лекарства за Байрям. Въпреки че се грижи за внучето си денонощно, социалните отказали на бабата да бъде личен асистент на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Пратете го да се лекува хлапето, пък после оправяйте документи.
27
0
 
3
 
! Отговори
26 преди 7 години
Защото наглите, нагаждачите, алчните все си намират начин да оцеляват! Държавата, в ролята на екзекутор
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма откъде да се вземат пари за всички, а на един ако се отпуснат, ще се надигнат още стотици и те да искат. Няма как. Такъв е животът-------------------------------Това като го прочетох, щях да повърна! Как така се определя кой да живее и кой не, човешкият живот е еднакво ценен, трябва да се опитват всички шансове, независимо от цената. Нали не говорим за смъртни присъди над тежки престъпници рецидивисти убийци и т.н.?!За всеки е ясно, че пари има за всички, но в чии джобове отиват?!! Държавата с безхаберието си ОСЪЖДА НА СМЪРТ най - невинните си и качествените хора!! Защото наглите, наг
25
3
 
2
 
! Отговори
Badstvie преди 7 години
До ГостЗнам какво имаш предвид! Съгласен съм за ситуацията, която описваш!Но това е дете! Не си вкарвай грях, като разсъждаваш за едно дете така! В случая етноса няма значение!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако му бяха сменили името можеше и веднага да отиде на операция
23
6
 
8
 
! Отговори
Nadia Nikolova 85 преди 7 години
Дано Господ да помага на това дете.Очевидно лекарите търгаши в България вече не се заклеват да спасяват човешки животи,а се кълнат във вечна вярност към парите.Как ли спят нощем?
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При това увредено сърце и високо кръвно, няма анестезиолог в България който да си сложи главата в чувала... Престанете да плюете лекари и болници! Нито тук, нито в Германия ще му помогнат. Просто ще изхарчат едни пари, а има други нуждаещи се деца с реален шанс за живот.
21
5
 
19
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Те тия точно "най -святи "деца и техните родители, дето ги издържаме ние,като станат повече от нас, тогава ще ви светне в главите, ама ще е късно! Щото има вече цели села и градове в България, дето не стъпва бял крак!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тези пари се наливат в българските доктори и болници, може би ще е много по-добре за цялата нация. Сега се дават милиони , като голяма част са за операции с нулев шанс. Една операция е на цената на специализацията на български хирург в Германия, който като се научи може да оперира после 50 български деца..никой не мисли в переспектива у нас, работи се на парче. Не чакайте, оперирайте детето е България щом може,с чакане какво искате да докажете, че и в Германия умират пациентите ли???
19
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Истината - с трансплантиран бъбрек 50% преживяват 10г. Максималния живот е 30 г. но случайте са единични. През цялото време се вземат имуносупресори и всеки грип може да е фатален. От сърце желая на детето да бъде здраво и да живее дълго и щастливо - но не плюйте българските лекари и България. Загубих дете - нито един български лекар не е гледал на мен като на касичка.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колегата е прав. Трябва да се даде статистика ,колко операции са направени в чужбина и с каква успеваемост. И в Англия и в Германия е див капитализъм, обещават им чудеса, като са наясно, че човекът е пътник само и само да вземат пари за скъпо струваща опеарция. Не са един или два случаите, когато семейството взема кредити, да отиде в чужбина, човекът си отива, както са им казали в България, но дълговете остават... Проблемът в България,е че нехуманно се казват диагнозите и не обясняват подробно
17
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Толко ли не вдявате че западните и турските клиники действат като врачки - " дайте пари да ви излекуваме от нелечими болести". Що не разгледате статистиката колко години се преживява с трансплантиран бъбрек, сърце, бял дроб и тогава да плюете българските лекари и държава.
16
6
 
15
 
! Отговори
Край преди 7 години
До всички дето ги е срам че са българи. Хвайщайте пътя - влакове - Калотина, Тарминал 1 или 2 или терминално - изчезнете от родината ми. Не са виновни българите и не е виновна държавата ни за това че детето е зле. Дано бог му даде сили да се оправи.
15
3
 
16
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Майка и баща има ли? Цяла държава е впрегната с проблема на детето а за родителите нищо. Покойници ли са?
14
16
 
8
 
! Отговори
Александър преди 7 години
В такава жалка държава живееме... :( Срам ме е че съм Българин в такива ситуации.
13
1
 
21
 
! Отговори
до Мнение преди 7 години
Съгласен съм с теб?НЗОК е една паразитна,гълтаща много милиони от нас,данъкопланците структура,която се явява посредник м/у болния и лекаря!Скъпо платен и напълно излишен посредник,на наш гръб!Овчедушието ни е прекалено и ги търпим!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега , ако трябва да бъдем коректни , всички тежко болни деца заслужават адекватно лечение. Защо тогава се пише навсякъде само за едно дете ? Останалите по-малко ли се нуждаят от помощ?
11
5
 
22
 
! Отговори
сопата преди 7 години
Срамота за България, ще изгасне детенцето пред очите ни. Има ли значение от кой етнос е, дете е! Защо отлагат, да го оперират в България като могат. След нормален разговор с дядото и бабата сигурно щяха вече да са го оперирали. Ама не - всичко през медиите и никаква човещинка.. всеки ден прави ситуацията по безнадеждна, скоро съчицето няма да издържи такава операция, ако ще и на марс да го оперират
10
0
 
36
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Кой позволява да никнат болници и клиники като гъби, които могат да лекуват само хрема а в същото време черпят от общия ресурс? Това е престъпление. Искам моите здравни вноски да отиват в максимум 10 големи здравни заведения за цялата страна, които могат да лекуват всичко! И там да има професори и изобщо добре заплатени светила в медицината които адекватно да лекуват.И още защо никои журналист не попита колко е щата на НЗОК? Колко пари отиват за подпиращите бюрата тетки?
9
3
 
2
 
! Отговори
Vassia N. Ilieva преди 7 години
До от менPisnalo Vi e, no ne ot novinata, a ot sudurjanieto i-niama rezultat! Biurokratite na tova razchitat-da ni pisne i da vdignem rutze! Kajete kak da stane umesten natisk?Izvinete za latinitza, molia.