Байрям от ден на ден – все по-зле. Сърцето му сериозно увредено

Очаква се детето да замине за Германия на 27 март
Обновена: 9 мар 2017 10:36 | 9 мар 2017 10:22, Мария Захариева
40
Байрям от ден на ден – все по-зле. Сърцето му сериозно увредено
Снимка: кадър, BTV

Състоянието на 9-годишния Байрям, който чака за трансплантация на бъбрек в Германия продължава да се влошава.

В момента детето пътува 4 пъти в седмицата до Стара Загора, за да му бъде правена хемодиализа.

Заключението на лекарите е, че детето има сериозен проблем със сърцето, съобщава bTV. Сърцето на Байрям е увредено от високото кръвно и честите процедури.

Още по темата
От Фонда за лечение на деца вчера за първи път са се свързали с бабата на момченцето, за да я уверят, че процедурата по заминаването е в ход, но все още нямат дата.

По информация на медията детето трябва да бъде прието в болница в Германия на 27 март.

Случаят с момченцето стана известен след като Фондът за лечение на деца разреши на Байрям да се лекува в чужбина, а Министерството на здравеопазването отказа да подпише документа с аргумента, че лечението може да бъде извършено у нас.

Семейството живее със заплатата на дядото, която е 500 лв. Парите отиват за гориво до Стара Загора и лекарства за Байрям. Въпреки че се грижи за внучето си денонощно, социалните отказали на бабата да бъде личен асистент на детето.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Пратете го да се лекува хлапето, пък после оправяйте документи.
28
2
 
1
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Семерджиев гад такава!
27
0
 
3
 
! Отговори
26 преди 3 години
Защото наглите, нагаждачите, алчните все си намират начин да оцеляват! Държавата, в ролята на екзекутор
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма откъде да се вземат пари за всички, а на един ако се отпуснат, ще се надигнат още стотици и те да искат. Няма как. Такъв е животът
-------------------------------
Това като го прочетох, щях да повърна! Как така се определя кой да живее и кой не, човешкият живот е еднакво ценен, трябва да се опитват всички шансове, независимо от цената. Нали не говорим за смъртни присъди над тежки престъпници рецидивисти убийци и т.н.?!За всеки е ясно, че пари има за всички, но в чии джобове отиват?!! Държавата с безхаберието си ОСЪЖДА НА СМЪРТ най - невинните си и качествените хора!! Защото наглите, наг
25
3
 
2
 
! Отговори
Badstvie преди 3 години
До Гост

Знам какво имаш предвид! Съгласен съм за ситуацията, която описваш!
Но това е дете! Не си вкарвай грях, като разсъждаваш за едно дете така! В случая етноса няма значение!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако му бяха сменили името можеше и веднага да отиде на операция
23
6
 
8
 
! Отговори
Nadia Nikolova 85 преди 3 години
Дано Господ да помага на това дете.Очевидно лекарите търгаши в България вече не се заклеват да спасяват човешки животи,а се кълнат във вечна вярност към парите.Как ли спят нощем?
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При това увредено сърце и високо кръвно, няма анестезиолог в България който да си сложи главата в чувала... Престанете да плюете лекари и болници! Нито тук, нито в Германия ще му помогнат. Просто ще изхарчат едни пари, а има други нуждаещи се деца с реален шанс за живот.
21
5
 
19
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Те тия точно "най -святи "деца и техните родители, дето ги издържаме ние,като станат повече от нас, тогава ще ви светне в главите, ама ще е късно! Щото има вече цели села и градове в България, дето не стъпва бял крак!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тези пари се наливат в българските доктори и болници, може би ще е много по-добре за цялата нация. Сега се дават милиони , като голяма част са за операции с нулев шанс. Една операция е на цената на специализацията на български хирург в Германия, който като се научи може да оперира после 50 български деца..никой не мисли в переспектива у нас, работи се на парче. Не чакайте, оперирайте детето е България щом може,с чакане какво искате да докажете, че и в Германия умират пациентите ли???
19
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
Истината - с трансплантиран бъбрек 50% преживяват 10г. Максималния живот е 30 г. но случайте са единични. През цялото време се вземат имуносупресори и всеки грип може да е фатален. От сърце желая на детето да бъде здраво и да живее дълго и щастливо - но не плюйте българските лекари и България. Загубих дете - нито един български лекар не е гледал на мен като на касичка.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колегата е прав. Трябва да се даде статистика ,колко операции са направени в чужбина и с каква успеваемост. И в Англия и в Германия е див капитализъм, обещават им чудеса, като са наясно, че човекът е пътник само и само да вземат пари за скъпо струваща опеарция. Не са един или два случаите, когато семейството взема кредити, да отиде в чужбина, човекът си отива, както са им казали в България, но дълговете остават... Проблемът в България,е че нехуманно се казват диагнозите и не обясняват подробно
17
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
Толко ли не вдявате че западните и турските клиники действат като врачки - " дайте пари да ви излекуваме от нелечими болести". Що не разгледате статистиката колко години се преживява с трансплантиран бъбрек, сърце, бял дроб и тогава да плюете българските лекари и държава.
16
6
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
До всички дето ги е срам че са българи. Хвайщайте пътя - влакове - Калотина, Тарминал 1 или 2 или терминално - изчезнете от родината ми. Не са виновни българите и не е виновна държавата ни за това че детето е зле. Дано бог му даде сили да се оправи.
15
3
 
16
 
! Отговори
Годзилчо преди 3 години
Майка и баща има ли? Цяла държава е впрегната с проблема на детето а за родителите нищо. Покойници ли са?
14
16
 
8
 
! Отговори
Александър преди 3 години
В такава жалка държава живееме... :(
Срам ме е че съм Българин в такива ситуации.
13
1
 
21
 
! Отговори
до Мнение преди 3 години
Съгласен съм с теб?НЗОК е една паразитна,гълтаща много милиони от нас,данъкопланците структура,която се явява посредник м/у болния и лекаря!Скъпо платен и напълно излишен посредник,на наш гръб!Овчедушието ни е прекалено и ги търпим!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега , ако трябва да бъдем коректни , всички тежко болни деца заслужават адекватно лечение. Защо тогава се пише навсякъде само за едно дете ? Останалите по-малко ли се нуждаят от помощ?
11
5
 
22
 
! Отговори
сопата преди 3 години
Срамота за България, ще изгасне детенцето пред очите ни. Има ли значение от кой етнос е, дете е! Защо отлагат, да го оперират в България като могат. След нормален разговор с дядото и бабата сигурно щяха вече да са го оперирали. Ама не - всичко през медиите и никаква човещинка.. всеки ден прави ситуацията по безнадеждна, скоро съчицето няма да издържи такава операция, ако ще и на марс да го оперират
10
0
 
36
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Кой позволява да никнат болници и клиники като гъби, които могат да лекуват само хрема а в същото време черпят от общия ресурс? Това е престъпление. Искам моите здравни вноски да отиват в максимум 10 големи здравни заведения за цялата страна, които могат да лекуват всичко! И там да има професори и изобщо добре заплатени светила в медицината които адекватно да лекуват.
И още защо никои журналист не попита колко е щата на НЗОК? Колко пари отиват за подпиращите бюрата тетки?