Поптодорова: Председателството не е само логистика

Страницата със скандала около нея била затворена
79
Поптодорова: Председателството не е само логистика
Снимка: bTV

Предизвиква притеснение, че с тоталния фокус върху българското председателството на Съвета на Европейския съюз, и то повече като логистика, все още няма разговор за същинските цели на България в това председателство.

Това каза бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Има едно изкушение и това го виждам в някои първи изказвания – увеличаващия се брой хора, които ще отговарят за това председателство. Това също е един от въпросите – да видим дали увеличена администрация и то на високо ниво, означава непременно успешно председателство", каза още тя.

Според Поптодорова - успехът е неизбежен.

"Не мисля, че има председателство, което да е отчетено като неуспешно. Добрата новина е, че администрацията в Брюксел винаги може да попълни някои неокомплектовки на съответната държава председател. Затова аз по-малко бих се занимавала с логистика, транспорт, сгради, кой къде ще спи и дали ще спи“, заяви дипломатът.

Според нея темите, които България трябва да постави като председател на Съвета на ЕС, са свързани с региона, защото ЕС вече почти е изпуснал Западните Балкани, както и със сигурността, предвид идеята за европейска отбрана.

Поптодорова обаче отчете, че има обективна слабост, свързана с Лисабонския договор, и тя е, че европредседателствата "загубиха своята пълна стойност". До подписването на договора държавата председател имаше статут, правомощия, днес има по-скоро ритуална и домакинска функция, посочи тя.

Тя смята обаче, че България би могла да поиска неща, например да има неформален съвет на българска територия. Абсурдът на Лисабонския договор е, че всъщност лидерът на правителството, премиерът, няма пряко участие, а ресорните министри са действащите лица, смята Поптодорова.

Попитана за мнението ѝ за новото управление, тя отговори, че "тепърва ще видим всички" и допълни, че обича да коментира не имена и хора, а действия.

За присъствието в кабинета на националистически партии Поптодорова каза, че това е "препятствие, което трябва да бъде овладяно". Според нея ГЕРБ трябва да дисциплинира партньорите си.

Бившият посланик каза още, че е много хубаво човек да е у дома, каквато и да е цената и добави, че страницата със скандала около нея заради крема е "затворена, даже е запечатана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Каво става преди 6 години
Кой викаш, че краде!? А дърта политико-номенклатурна парашутна ккрва
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Паси-вния тази девойка била хванала клептоманията покрай някакъв стрес...От кога е "стресната"- от времето на вярната служба на върлия враг на капитализма баш комуниста Т.Живков или като беше два срока посланик на баш капиталистите Станишев и Борисов в САЩ?И дали от стреса само клептомания я хвана, или я удари и в главата?Лeнче,Ленче!Що не минеш през Бенатова да ти даде една ябълка и както е в песента "Мятало й Ленче,ябълка" да се опиташ да се излекуваш.Пробвай-може пък да ти мине!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долна напаст са тея......
53
1
 
4
 
! Отговори
как може да преди 6 години
ДА СТЕ ТОЛКОВА НАГЛИ ЗА ДА НИ ПРЕБУТВАТЕ ВИЖДАНИЯТА НА ЕДНА КРАДЛА,,, ЗА КОЯТО СТРАНИЦАТА Е ЗАТВОРЕНА... НАГЛОСТ ПОДЛОСТ,, КОМУНИСТИЧЕСКА ***
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Признати и признали си крадци пак досаждат от телевизора. Журналистите искат шоу и ги канят.
51
1
 
9
 
! Отговори
wild horse преди 6 години
Омерзен съм! Колко трябва да си нагъл,безчестен и долнопробен ,за да се показваш по телевизиите по какъвто и да е въпрос,след като си "обикновена крадла". Шута и е бит навсякъде по света,но тук я канят по медиите. Какво падение...
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая нещо е много весела - май е пернала пак някое кремче, а?
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате с тая клептоманка?
48
1
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До ивоОще по-интересно е кой я направи посланик втори мандат!Гербаджиите,ако не си спомняте!Ама няма нищо чудно-такива шаф,рантии лесно се преориентират...
47
1
 
12
 
! Отговори
Ленчето с кремчето преди 6 години
Кой аджеба натиска телевизиите да я показват тая?То бива наглост,бива ама нейното минава всякакви граници!И ще види колко е запечатана историята,ако се кандидатира за някоя изборна длъжност!Да си седи в измислената организация на Пасито и да си наляга кирливите ризи!Впрочем,дали Шломо е поставил камери в офисите?То евр.ей.ската солидарност е голяма работа,ама инвентара струва пари все пак....
46
1
 
12
 
! Отговори
иво преди 6 години
До 41 : Тази личност е била личната преводачка на Т.Живков и след това от "елита" на БСП , които я направиха посланик в сащ !
45
1
 
6
 
! Отговори
Чивърс Пантев преди 6 години
ЧЕРНИТЕ СЪС СИНИ ВЕНЦИ КОИТО СА !!!
44
1
 
1
 
! Отговори
Chivars Pantev преди 6 години
ЗА ЗВЕЗДИТЕ ДА СЕ ИМА ПРЕД ВИД ***. ИЗВИНЕТЕ!
43
1
 
17
 
! Отговори
иван преди 6 години
Тази марионетка на Сорос няма ли да се скрие някъде , а бТВ-то няма срам та продължават да я пускат , явно срещу добро заплащане , но така ще направят да ги гледа само някой заблуден пенсионер !
42
1
 
19
 
! Отговори
тази е много нахална преди 6 години
Ей тази е голям караконджул! Май кремът не е помогнал много! То бива гьонсуратлък, бива, ама чак пък толкова дебелоочие, като на г-жата никъде го няма! Вместо да се скрие вдън горите тилилейски от срам, тя през ден е в продажните ни телевизии. Интересно, колко ли им плащат, за да я канят!?.....
41
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Къде ми изчезна клавиатурата,добре си мислех да не влизам тук.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поптодорова: Председателството не е само логистика...и кражби трябва! Гнус. Да обърка крема данооооо! Докато канал отпушва, данооооооТолкова да гепиш, а за едно кремче да те пипнат!? Срам!!!
39
1
 
15
 
! Отговори
Веруюто на комуниста преди 6 години
Крем да купи е обиднобърка в джоба надълбококато може най-перфиднода открадне скъпа стока
38
2
 
22
 
! Отговори
липса на морал преди 6 години
Тази е олицетворение на прехода ни- белязан от "личности" като: Доган, Станишев, Костов, Боко Тиквата и агенти -Каракачанов и сие. Безочливи, без срам и свян. Безкрупулни търгаши, нискочели нагаждачи.
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страницата с кремчето, противно на това, което мисли Поптодорова, не може да бъде затворена докато е публична личност. Това е нещо като жигосване, което вече не може да бъде скрито. Единственият начин да затвори страницата е да се оттегли в манастир или поне да се скрие някъде на вилата си, където да копае домати и дума да не обелва публично до края на дните си. Ама от наглост и безочие тя едва ли ще го проумее.