Лозенец на бунт: Жива верига срещу строеж край морето

Местните жители искат да няма заведение в любима местност
Обновена: 29 май 2017 10:41 | 29 май 2017 10:37,
12

Жителите на морския курорт Лозенец се вдигат на бунт срещу строеж близо до брега. Хората са готови да спрат строителството на заведение с жива верига.

Представителят на концесионерите Евгени Зумпалов обаче успокои тази сутрин пред Bulgaria ON AIR, че протестиращите са мирни и усмихнати и не са казвали, че ще затварят пътища.

Недоволството на хората избухна след като наемателят на "мидения" плаж започна да строи заведение върху терен, който според местните е поляна - любима на жителите и гостите на селцето. Според концесионера обаче мястото е част от плажа и строителството е според всички правила и закони.

През миналата година теренът, известен като боруна, е отдаден под наем за пет години от Министерството на туризма като плаж. Още тогава бил направен опит да се строи на поляната, но местните се обърнали към министерството на туризма и предотвратили появата на заведението.

"В момента, понеже хората протестират, тече проверка по строежа. От кметството са ни помолили да спрем всякакви дейности, докато не проверят проекта. Всичко, което се прави тук е законно. Мая Иванова (наемателят на плажа – б.р.) се е явила на търг и иска да направи нещата по европейски начин. За нас е по-добре да се слага заведение на поляна, отколкото на пясък", каза Зимпалов.

Според кмета на Царево Георги Лапчев проблемът се преекспонира. Според него драмата е в кадастрална грешка, която се е натрупала с времето и е довела до това неразбиране.

Лапчев смята, че до грешката никога не би се стигнало, ако е имало общ устройствен план, за който общината от 10 години настоява да има.

Хората в Лозенец обаче са непоколебими. Местните са твърдо против строежа на заведение в тази местност и настояват тя да остане недокосната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
м? преди 6 години
слушах бабичките сутринта - как били рисували там и как там им минала младостта. Ами да - ама времената се менят - това не ви е бащиния. Гледам строят върху скала, а не на дюни или пясък. Даже един каза че там минавала канализацията и миришело. Май някой подклажда огъня защото не е получил парички........
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да напълним морето с бетон. Да няма плажове, само заведения и алкохол до безкрай. Евтина туристическа дестинация :)
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ami niama da pochivame tam togava
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да питам - когато всички протестират, местните мрънкат, че им пречели да си ползват имотите както си искали, защото били техни.Какво точно се е случило, че сега местните са се разпротестирали? Нали уж всеки трябвало да си ползва имота както си иска?
5
2
 
14
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименНа нито един българин в лайнозенец доходите не са му ниски и не се оплаква. Щом вече и местните започнаха да протестират смятай колко нагло се строи. А въпросната полянка е точно зад училището и детската градина и е единственото незастроено място в селото. Лека полека алчините кухи *** ще започнат да стоплят, че презастрояването не е развитие, а тотално и безвъзвратно съсипване.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На бунт срещу Брендо ли?
3
0
 
13
 
! Отговори
.................... преди 6 години
Цaрево е мaфия до мaфия наредини мyтри eдин до друг. Кмeтoвете само се чудят как да си напълнят джобите с нeщо пoд мaсата.
2
6
 
10
 
! Отговори
Бойко Асфалта преди 6 години
Цялото Бетономорие ще бетонирам. Само ме изберете за още един мандат.
1
1
 
10
 
! Отговори
Men преди 6 години
ХАХАХАХ вчера минах през мястото - това е една поляна над дясната час на плажа. От долу са скали. ПЛажа е в ляво.