Нямало да ни отнемат шефството на ЕС за "Аферата НДК"

Трябват ни 1-2 инициативи, смята Светослав Малинов
Обновена: 17 юли 2017 10:04 | 17 юли 2017 09:52,
12
Нямало да ни отнемат шефството на ЕС за "Аферата НДК"
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Аферата "НДК" не е обсъждана в Европарламента и няма риск европредседателството да ни бъде отнето. Това стана ясно от думите на българския евродепутат Светослав Малинов пред Bulgaria ON AIR.

"Абсолютно такива неща не достигат до Европарламента. Със сигурност това е много по-тежък проблем за правителството, отколкото си дава сметка премиерът. Но това не може да бъде тема на европейски разговори", заяви той и добави, че европарламентаристите много повече се притесняват от коалицията на ГЕРБ с крайни националисти.

"В последната седмица се обсъждаше свободата на медиите и България присъстваше негативно. Единствено ми е известно, че след референдума в Англия имаше дебат да се пренареди европредседателството", коментира Светослав Малинов в "България сутрин".

Той определи трите "К" (консенсус, конкурентоспособност и кохезия), приоритетни за европредседателството ни, като изключително кухо звучащи.

"Председателството на България е хубаво да се запомни с 1-2 неща като инициативи. Надявам се, че ще имаме исторически шанс да се подпише договор за добросъседство с Македония и да се усети интеграция на Западните Балкани", каза още евродепутатът.

Той е на мнение, че няма да се провалим технически, но е възможно след 6 месеца да не отчетем нещо сериозно. Можем просто да отчетем, че за тези 6 месеци ЕС е следвал своите приоритети. Европредседателството може да не остави никаква следа и да не донесе никаква полза за България, предупреди Светослав Малинов.

Напълно е възможно преместването на централата на ДСБ от ул. "Кърниградска", коментира още той. През годините това са неща, които са решаване по различен начин, посочи бившият кандидат за лидер на ДСБ.

Той добави, че формално не са му достигнали няколко гласа, за да спечели лидерското място. По думите му е имало разколебаване в делегатите дали като евродепутат ще може да се справя с лидерството в ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Angel ot dylgopol преди 6 години
Всъщност председателството ни в ЕС започна. Рекордни кражби от бъдещия офис на ЕС - НДК. Това е България. Кражби, кражби и афери. Колко още ще се крадат докато свърши председателството ни аджаба? Да се обсъди на първото заседание на представители от ЕС -къде са парите на КТБ, 50-те милиона за 3 км водостоци и канавки на автомагистрала Тракия и още много.
8
0
 
1
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ЗАСЕГА АФЕРАТА НДК ОЗНАЧАВА ОТКРАДНАТИ 7 МИЛИОНА.КОЛКО СЕ ОТКРАДНАТИ РЕАЛНО И КОЛКО ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ, ПРЕДСТОИ ДА РАЗБЕРЕМ.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AFERIM ZA AFERATA V NDK--DNES SE KRADE,ZASHTOTO UTRE MOGE DA NEMA.
6
2
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Милионите за председателството дадени от българския бюджет са УКРАДНАТИ, *** на кой му ПУКА!!!!
5
2
 
17
 
! Отговори
Тачованов преди 6 години
Полза за България от председателствуване едва ли ще има. Важното е че ще се харчат /крадат/ бая пари. А за евроуправниците ще бъде разнообразие и лукс, показност, чалъми. Да видят в най-бедната европейска страна как се осигурява комфорт за администрацията. От хилядите съвещание какво се подобри. Нека видят провинцията и селските райони, положението на пенсионерите, скапаните пътища, пустеещите ниви, празните села, чакащи на опашка болни по аптеките, как се обработват с индиго рецептите..
4
3
 
17
 
! Отговори
Dsb преди 6 години
Мерзове,та вие погубихте държавата,как така ще управлявате ЕС !
3
1
 
13
 
! Отговори
бай преди 6 години
то всичко в Герб е афера
2
1
 
8
 
! Отговори
И преди 6 години
Еврошество. Тук май нещо липсва.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко то еврошество? Ко?