До Канада и назад! Фирма ужили екскурзианти с хиляди левове

Хората не могат да си върнат парите, Ангелкова дава случая на прокурор
9 авг 2018 12:00,
41
До Канада и назад! Фирма ужили екскурзианти с хиляди левове
Снимка: Pixabay

Екскурзианти бяха измамени с хиляди левове от туристическа фирма, организирала им едномесечна обиколка из Канада. Въпреки че превели предварително парите за мечтаното пътешествие, групата българи трябвало да доплащат от собствения си джоб някои от хотелите. Оказало се и че някои от резервациите им са на имената на китайци.

Потърпевшите разказват, че са платили между между 15 000 и 24 000 лева за екскурзията.Тя е трябвало да започне в края на юни и да завърши в края на юли.

За случая се разбра още преди няколко месеца, когато министерството на туризма се самосезира и санкционира фирмата. Хората обаче и до днес не са получили парите си обратно и продължават да ги чакат.

Групата българи разбрала още при кацането си в Торонто, че нещо не е наред. В хотела им казали, че четирите им нощувки не са платени.

Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче проблемът се повтаря - нощувките и там не са заплатени. Оказало се, че и парите за круиза до Аляска са изчезнали.

Накрая цялата група се завръща в България на собствени разноски.

"Беше доста унизителна цялата история", разказа един от потърпевшите пред Нова тв.

Когато се свързали с управителката на фирмата Станислава Банкова тя останала изненадана от проблема и помолила екскурзиантите да платят хотела от собствения си джоб.

Преди месец, когато гръмна скандалът, Банкова се извини и обеща да върне парите. Обяснението й за неволите на хората било, че проблемите дошли от глобалния доставчик, с който работили, въпреки, че било предплатено.

И днес туристите продължават да търсят парите си. Те са се свързали с Комисията за защита на потребителите, откъдето им отговорили да се обърнат към застрахователите.

"Това вече е направено от нас, но те ни отговориха, че не са отговорни за това. Казаха ни да се обърнем към този застраховател, към когото тя е имала застраховка към момента на сключване на договора", заяви друг от потърпевшите.

Друг от "ужилените" пък се възмути, че фирмата продължава да работи и се е разминала с една глоба от 1000 лева, въпреки че 2 месеца не е имала застраховка.

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще предаде случая на прокуратурата.

"Хората с основание се обърнаха към нас, направили сме 4-5 проверки на фирмата", каза тя. Ангелкова съобщи, че фирмата е стартирала процедура по ликвидация, а заявява намерение за регистрация на нова фирма.

"Поемаме ангажимента да затегнем изискванията по отношение на туроператори и турагентите, и по отношение на лимитите на застраховките", заяви още Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, поредният български "туроператор".За мое огромно учудване все още много хора ги ползват, и то предимно такива, които не знаят езици и не могат сами да се оправят навън.След поредица от проблеми с такива парцали, спряхме изобщо да ползваме услугите им - или са просто некомпетентни, или са нагли мошеници и те гледат в очите докато те лъжат.За съжаление все още много хора им се връзват....
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшивите пропагандни медии определят българина като беден, но и един средна класа американец няма $10 000 до $15 000 за ваканция. Това са огромни суми пари за една ваканция!!
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е фирмата?
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали 15000, дали. Хора умират и от липсата на по-малко, но Ангелкова не я е грижа за това и не дава никой на прокурор.
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и пари да имаш, трябва да си *** за да дадеш толкова на някаква агенцийка, при положение, че ако се организираш сам ще ти излезе много по-евтино.
31
1
 
18
 
! Отговори
И какво толкова ... преди 5 години
жалите нещастната фирма, че не публикувате името й?
30
12
 
24
 
! Отговори
Мечтател преди 5 години
Смешни сте. Нямало да им стане жал, щом имали 20 хиляди и още толкова да харчат, значи не били за жал. Живейте си в миризливите мухлясали панелки, завиждайте и си прекарайте животите като родителите си, оставете и децата ви да са същите *** като вас. Бива завист, бива некомпетентност, обаче вашето минава границата и на ***.
29
0
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Е-е-ех, Канада, е-е-ех Канада, ще продам червената си "Лада"...
28
32
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
98 процента от народа нямат пари за хляб а тези хвърлили от 15 до 20 000 лева и да ги жалиме ли. Толкова хилядарки никои нормален 4овек които работи неможе да отдели и за цял живот. Каква трябва да вие заплатата за да може да заделите 20 000 лева. Ако имам толкова хилядарки мислите ли 4е ще ги дам на някаква фирма да ми урежда екскурзия. Да не би да са гърбави и съкати 4е не са могли сами да си уредят екскурзията. Господ ги е наказал. Тези пари с които са ги завлекли са мръсни и миришат.
27
3
 
39
 
! Отговори
Личен опит преди 5 години
Туроператорът получава пари, само защото "цъка" на компютъра вместо теб! Това е!Всеки грамотен човек може сам да планира, резервира и плаща - всичко: застраховки, билети, нощувки....Този бизнес полека-лека замира, за това съдират кожата на всеки, който се възползва от услугите им.Дейността масово се упражнява и управлява от бивши балкантуристки кадри, д,а,с,к,а,л,и,ц,и и абсолютни други видове !Не могат да проумеят, че света вече е отворен и всеки по джоба си, може сам да пътува
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова трябва такива управителки да придружават туристите, и ако нещо не е наред по екскурзията, да ги жилят с коприва.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сибир по-хубаво от Канада .. Канада цялото население около границта на САЩ..
24
0
 
40
 
! Отговори
Елена преди 5 години
От 20 години със съпругът ми си пътуваме без да ползваме услугите на разни посредници.Не се съобразявам с кефа на тоя или оня *** при пътуване.Всички хотели и авиокомпании си имат сайтове.Винаги си застраховам билетите,защото може да се случи нещо и винаги са ме връщали парите ако нещо ми попречи да тръгна.
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прости хора с пари ще има винаги.
22
7
 
12
 
! Отговори
Магадан преди 5 години
До АнонименМи заминавай в Сибир, мухъл.
21
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Потърпевшите разказват, че са платили между между 15 000 и 24 000 лева за екскурзията."За тези пари трябва няколко миски нон стоп cвиpки в самолета и в хотела да ми правят, иначе не виждам смисъл да ги давам.
20
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На предатели и *** така им се пада .. Леля 2-братовчеди и най-големия приятел от студетските години.. Нямам никакво намерение да ходя в този Концлагер.. В Сибир е по-добре от Канада..
19
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 пъти ходих на организирани екскурзии и повече не повторих. И двата пъти се чудих за какво толкова съм им дал пари на тия, като хотелите и самолетните билети на тия цени можех да си ги намеря и аз, а платения екскурзовод е глупост, защото се връзваш на предварителна програма според която тичаш и обикаляш като луд и нямаш време да разгледаш хубаво каквото искаш, колкото време поискаш или да се отделиш от групата.Следващите екскурзии си ги организирах сам и бях много по-доволен.
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допускането, разрешението и правото, се дава само с чадър от министерство. Това е същото, както ни ограбват и други партиини фирми- топлофикация, застрахователи, монополни фирми. И подобни. Без партиина подкрепа не става при крадливите фирми.
17
12
 
30
 
! Отговори
са преди 5 години
За тия с 20000 лева за екскурзия ли да жалим?Пак ще отидат,а 90 % от нас и до морето ни е трудно да отидем!