"Господарите" с позиция за случая "Върбанов", репортерът – отстранен!

"Ще работим тази тема да не измести фокуса от разследването ни"
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 17:15, Александър Попов
167
"Господарите" с позиция за случая "Върбанов", репортерът – отстранен!
Кадър: Нова тв

Продуцентите на предаването "Господари на ефира" излязоха с официална позиция по случая с техния репортер Димитър Върбанов. Както е известно, първоначално Нова тв обяви в емисията си и на сайта си, че техният колега Димитър Върбанов е бил "нападнат и бит" по време на разследване във Велико Търново в склад, в който преди време са били открити храни с изтекъл срок на годност.

Двама души бяха задържани за инцидента, но днес Районният съд във Велико Търново ги освободи без мярка за неотклонение.

Кадрите от охранителните камери на склада пък показват, че не е имало побой, а по-скоро актьорска игра от страна на Върбанов и оператора.

Още по темата

Ето позицията на "Господари на ефира" без редакционна намеса.

"До този момент нито "Господари на ефира", нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като "жестоко пребит" и "тежък побой", които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.

Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки  отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на "Господари на ефира", считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

"На нас от "Господари на ефира" в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която "Господари на ефира" отстоява, това е в основата на всичко, което правим".

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. От телевизията се разграничиха от случилото се и допълниха, че ще потърсят отговорност от продуцента.


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два метра знаме, три метра уста. Тава е поговорката за арменците защото много им знай балалайката.
58
0
 
17
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Хахахаха.. това ми напомня на "Ти си абсолютен престъпник!", за което всички ние бяхме осъдени в Страсбург, да платим няколко десетки хиляди лева.
57
1
 
4
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
До аз-ът "сваТби" ...така се пише думата, брато!
56
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде сте ве нааакани гербери, Вожда ви се издънва постоянно,заповядва от Ню Йорк на "независимата прокуратура"арести,видяхте ли се кви сте бълхари, ма кеф как неговите арменци го хлъзнаха
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много искам да чуя НОВОТО РАЗПОРЕЖДАНЕ на великия вожд Винету, син на Големия банкянски глиган, след неочаквания развой на случаяКакво ще РАЗПОРЕДИТЕ другарю Винету - цялата държава тръпне в очакване.
54
1
 
22
 
! Отговори
GHT преди 2 години
А после на мен ми разправят, че си въобразявам, когато казвам, че от купените от чужбина храни ми няма нищо, а от тези от нашите магазини получавам киселини, съхнене на устата, кофти вкус, разстройство, подуване на краката и все подобни здравословни проблеми. И по заведенията в БГ е същото. В най-евтините чужбински заведения като ям, после нищо ми няма, а у нас не е за разправяне, дори в скъпите. Кой знае колко такива складове има из БГ. Поне 98% от храната по магазините е развалена.
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54Собственикът на ГЕРБ отново стана за смях !!!--Напротив! Това доказа, че той въобще е "ни причем" и съгласно информацията, която е имал е наредил да се визат мерки! Само ще ти кажа, че му вдигате рейтинга!
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава работа ама "арменска"
51
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собственикът на ГЕРБ отново стана за смях !!!Разпространете клипа със заканите от екскурзията МУУУУУУУ в Ню Йорк !!!
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.--Мда... брата Бозаджян е бил "по братски" привикан на килимчето ... явно търновчето е бръкнало много дълбоко със този случай ... явно тровенето на хората с изтекли храни не е "от вчера и от оня ден" и сигурно и немско-австрийските "вериги" и те са в играта...а корена стига и до паветата...Хвани Бозаджян, удари Хъмпито с 250 хилки заплата - все тая! Когато арменеца се е раждал, евреина е ревал!Амин!
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега след като отстраняват Върбанов случаят се размаза яко и миризмата стигна навсякъде. По-добре да го бяха оставили и да му вдигнат заплатата двойно, та да си мълчи.
48
0
 
20
 
! Отговори
До44 преди 2 години
Склада е едно, тук говорим за чалъмите арменски.
47
0
 
34
 
! Отговори
Барис Барисович преди 2 години
Интересно толкова много хитреци и селски тарикати в това предаване и как един не се сети, че складовете са пълни с камери отвън и отвътре? Това говори, че и интелекта им не е толкова много.
46
0
 
11
 
! Отговори
Карамански преди 2 години
Спомням си как Сик и Вис разделиха бизнеса така е и до днес всичките ВиШи са сикаджии или висаджии,господарите показаха много истини но и те работят за групировка няма как
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега искам да чуя мнението на Бойко Борисов по случая.
44
0
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
много си повярваха двата арменеца. Но пръд*нята под юрган не седи. Шило в торба - също. Така си оср*ха отношенията с БТВ , това правят сега и НОВА . И като ги натирят от тука - ще ми е чудно де ще идат. Макърдич се закнаваше на пресконференцията след случая с БТВ - "няма да остана гладен, свадби ще снимам беееее"Ми айде беееееееееееееееееХоди. Снимай.
43
10
 
18
 
! Отговори
GHT преди 2 години
Едни и същи 10 коментара ги чета в различни сайтове. Не знам за платени журналисит, ама пък е пълно с платени коментиращи.
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволниха един човек разследващ склад, който сменя годноста на продуктите с цел печалба. Накъде отива тази държава? Този склад ще продължава да залива пазара
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Вчера този същия твърдеше пред Николаев, че е бил пребит и бил в болница. А Бойко Борисов им се върза на театрото на господари на ефира.
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А трябва цялото предаване да бъде отстранено, всички заедно -от неподстригания алчен арменец, до подскачащите джуджета Рачков и Зуека. Стига толкова манипулации от екрана.