Охранители спасиха живота на прострелян млад мъж

Куршумът задействал аларма, забивайки се във витрина
2 яну 2019 08:20, Елка Василева
29
 Охранители спасиха живота на прострелян млад мъж
Снимка: архив, Булфото

Двама гардове от охранителната фирма “СОТ 161” спасиха живота на 24-годишен младеж, прострелян в столичния квартал “Лозенец”, съобщи “Труд”. Ако не е била светкавичната реакция на Цветомир Иванов и Венелин Иванов, раненият в артерията на бедрото е щял да издъхне от кръвозагуба за няколко минути.

На 29 декември около 21,05 ч. се задействала аларма на офис и книжарница на ул. “Христо Смирненски”. Патрулът се намирал до пазара на Римската стена и пристигнал на мястото за 1,54 минути.

“Видях момче на тротоара, от крака му бликаше кръв на пулсации и осъзнах, че е в страшна беда”, разказа Цветелин Иванов. Той работи в “СОТ 161” от 8 години, а 15 години преди това е бил полицай.

Още по темата

“Много бързо подадохме сигнал на тел. 112, където още не знаеха за случая и поехме младежа, който припадна в ръцете ни. С него имаше още един, който се беше парализирал от страх и не знаеше какво да прави. Намерихме шал и вързахме крака над раната, но кръвта не спря. Тогава разрязах крачола, а колегата ми Венко си свали колана и стегнахме здраво бедрото.

Мисля, че линейката дойде за около 5-6 минути и докторът ни каза: “Вие сте спасителите на това момче. От такава рана в артерията човек умира за 4 до 7 минути”, каза още Иванов.

Причината за прострелването е повече от глупава. Младежът и негов приятел се скарали на улицата, а от близка кооперация им извикал мъж да говорят по-тихо. Двамата го напсували и той слязъл при тях с пистолет и гръмнал по единия. По-късно стрелецът бил задържан. Куршумът бил открит едва в понеделник – 31 януари. Той се бил забил във витрината на офиса и така задействал СОТ-а.

“Ще наградим двамата ни служители, гордеем се с постъпката им”, каза пред “Труд” инж. Павел Виденов, управител на “СОТ 161”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подкрепям напълно "стрелеца"...
24
0
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
А оцеляването на първобитно мозъчно ниво, може да се сведе до два основни фактора, намиране на храна на всяка цена / оцеляване /, и размножаване също на всяка цена, без да се взима предвид факта, че ще обречеш детето си на мизерия. Това обяснява и защо там където има най-много мизерия сред хората, има най-висок прираст. Противно на очакванията за икономическо развитие и просперитет.
23
2
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Няма как да занеш колко точно престъпност е имало по-времето на соца.Истината е, че превенцията за дадено престъпление е осъзнаването на факта, че изхода може да не е благоприятен за теб. Дали ще е полиция и неизбежен съд, или саморазправа от потърпевшия, и двете вършат работа.Но, че престъпността е продукт на мизерията и несигурността е факт. Когато едно общество е бедстващо, то може да мисли само за оцеляване, не може да създава и поддържа морал.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата са мн прости хората не живеят добре в България за това има престъпност не мисля че нещата ще се оправят ако всеки втори има патлак , Швейцария е богата страна с висок стандарт затова няма престъпност , САЩ нивата на престъпност са изключително високи особено там където има от малцинствата , мигранти аборигени и т.н , защо по времето не Живков нямаше престъпност като са били толкова лоши комунистите
21
0
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Истинска демокрация по света е имало само в няколко отделни случая през историята. Във всеки един от тях, популацията е разполагала с оръжие с каквото са разполагали и " управляващите. В САЩ щатите в които има най-малко престъпност са тези които имат по свободни закони спрямо притежанието на оръжие. В Швейцария където почти всички мъже имат оръжие престъпността е нищожна.Просто факти....
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako господинът с пистолета беше слязъл да им направи забележка най-вероятно са щели да го пребият.Всеки ден се случват такива работи-възрастен човек културна забележка на "младежи" за нещо абсолютно нормално-да не крещят,чупят храчат по пода на автобус трамвай и тн. И те му скочат и го подуят от бой. Е сега просто тия младежи са попаднали на неподходящият човек.То тва не е като да пребиеш треперещ старец. Ха-ха
19
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не е наред с това помагане. Нещо друго е станало е сега случайно минали тия от СОТ та помогнали. Много лъжи на едно место.
18
0
 
7
 
! Отговори
до 20 - специалист преди 5 години
Появи се и друг специалист познавач на всеки полицай в ЕС и статистик.Помогни на Брюксел!Ако знаеш един двама полицаи в ЕС дето пък не са помогнали дай им имената та да вземат мерки.Иначе за България си наясно... на всеки ;о.ицай по едно наказание, че не са помогнали. Няма нужда от проверка.Да питат теб!
17
9
 
10
 
! Отговори
цирк мвр преди 5 години
Полицаите не могат да оказват първа помощ,те седят и гледат докато другите хора помагат на пострадал аз съм бил свидетел,такова чудо няма никъде в ЕС....
16
1
 
19
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Първо, ако имаше възпитание нормално, никой няма да си помисли да крещи, вика и псува под прозорците на блокове и кооперации. Второ, псуването на човек, когото не познаваш, посто ей така, след като те е помолил да не му нарушаваш спокойствието, може да се окаже и опасно, даже за живота. Трето, в другите медии ставаша дума за опит за кражба на кола. И накрая, в такъв случай най-добре действа един хвърлен буркан някъде в близост до псуващия, и викане на полиция, само дето рядко идва в такива слу
15
10
 
19
 
! Отговори
\m/ преди 5 години
До Анонимен"ще му е за урок друг път да проявява по голямо уважение към другите хора, а не псува всички!"Ако беше умря;о от кръвозагуба момчето, хубав урок щеше да му е, да не псува друг път!?Стрелеца в затвора за опит за убийство, ето това е добър урок за всички отворковци с малки пистолетчета в гащите.
14
1
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Виждам, че си специалист по охранителна дейност.Пък и показваш познаване на всички охранителни фирми в света ?!?!?Дай съвет за най-добрата фирма в света, че имам едно обектче в Танзания
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак го е гръмнал в крака,а не в главата.Това ще му е за урок друг път да проявява по голямо уважение към другите хора, а не псува всички!
12
0
 
7
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Цветомит, Венелин или Цветелин последно ?
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та какво разправяхте, за свободно носене и използване на оръжие? След като народът е изтрещял тотално, как да имаш доверие.
10
7
 
9
 
! Отговори
\m/ преди 5 години
Сега трябва публично да се заяви, че ***, който е стрелял е съден и осъден за опит за убийство. В крака стрелял *** ..
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ИванДраги ми скъпи бай Иване,Историите за убитите по време на развития социализъм нямат край, вероятно и ти си от ония смели и храбри старшини, които стреляха в гърба на хората, "при опит за бягство"... .
8
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тази "охранителна фирма" е най nponaдналата в света!!!!!!
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ИванБай Иване , това е някой другар с пищов .Не е евроатлантик.
6
13
 
29
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Значи някой ще говори силно пред блока ми и аз ще ходя да го застрелям в крака , защото ме е напсувалл, така ли?! А не беше ми по добре стрелеца да звънне в полицията!Тоя стрелец е за затвора, поне за 3 години минимум! Който го защитава тоя психопат, значи и той не е читав!