Паметникът на убития в Борисовата градина ученик - на парчета

Графити, направени от негови приятели, са с вандалски надписи
Обновена: 1 май 2019 19:50 | 1 май 2019 16:01, Екип на Bulgaria On Air
63

Счупиха паметника на убития ученик Георги Игнатов. 15-годишният младеж беше прободен с нож в Борисовата градина на 2 юни 2015 година.

Монументът е поставен на 31 октомври 2015 година, когато Георги щял да навърши 16 години. Оттогава паметникът се посещава от близки и роднини на ученика. На Разпети петък обаче хората от конната база в Борисовата градина го намират на парчета, предаде Bulgaria ON AIR.

"Искам да видя родителите и учителите на тези деца, които са го направили, ей така - очи в очи искам да ги видя и да ги питам защо и как", каза Велина Андонова.

"Аз минавам почти ежедневно оттук и съм забелязала, че това е може би третият път, в който ангелчето е ту счупено на парчета, ту се появява залепено отново на своя пиедестал и винаги съм си задавала въпроса кой може да е този, който посяга на този паметен знак", каза Диана Янкулова.

Графитите са направени от близки и приятели на Георги Игнатов. Но и те са поругани от вандалски надписи.

Паметникът се намира в близост до Националния стадион "Васил Левски", както и до стадиона на "ЦСКА-София".

От конната база се надяват видеокамерите да са заснели извършителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиеца му още не е осъден
41
2
 
17
 
! Отговори
Бай Благой преди 5 години
Не мога да разбера негативните коментари. Не било редно да има частен паметник. Или как щяла да изглежда магистрала Тракия осеяна с паметници?Аз смятам че специално на магистралата са задължителни такива паметници. За да може някой хора да се замислят преди да направят постъпка евентуално с фатални последствия. А за тези които не се замислят поне техните паметни може да спасят някой човешки живот
40
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз народ дращи върху колизеума, пък да чупи статуя е напълно закономерно. Варвари.
39
2
 
26
 
! Отговори
? преди 5 години
Да сложат там една къща за гости и никой няма да смее да я пипне.
38
5
 
5
 
! Отговори
Иро преди 5 години
С нищо не е виновен ю-Радев. Той е икона на БСП.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям праз. В градинката пред църквата "св. Седмочисленици" (преди да я ремонтират) и която е на 30 метра от МВР, имаше една чешмичка.Тази чешмичка най-редовно я чупеха, докато накрая не я разбиха на парчета.МВР или общината да не би да направиха нещо? *** моля ви се, едните са заети да си вдигат заплатите с протести, а другите - да усвояват еврофондовете.А тук говорят за малка фигурка в парк. Как изобщо сте очаквали тя да оцелее в София?
36
3
 
34
 
! Отговори
Mister Cro преди 5 години
От този народ нищо не става! Днес една мутрееща се "софеанка" ме засече много опасно на два пъти на бул.Сливница в София. Настигнах я на следващото кръстовище и на въпроса "защо е това поведение" , получих отговор "че съм селянин и да си ходя в Благоевград" (понеже съм с Е номер).....пълно е с ненормалници!!!!
35
7
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Значи "графитите" са някаква форма на култура, а аз си мислех, че е вандалство и се преследва от законът. Големи малоuмници сте тук и преди съм ви го казвал, чак снима неква ограда и показва "поруганите" графити. И въобще има ли право всеки да си слага където си иска отвън такива "паметници"???
34
1
 
42
 
! Отговори
Д-р Исня преди 5 години
Паметникът е неутрален и не изразява тъжен помен. Напротив - символизира дроброта и хармония. Одобрявам този паметник, не одобрявам персонализирани надгробни плочи. Вандалите почупили монумента не са го направили от личен мотив - те рушат, защото са бесни, че са пропадняци и никой не им куса в устите. Иправят се срещу системата, която не ги храни.
33
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе хора,има ли начин да не ми натрапвате безпардонно своите графити,своята гърмяща музика,своите проблеми и трагедии,своите реклами!
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спирката блок222, в Младост 2, също я използват за гробище и всеки ден си развалям настроението като мина оттам! Не защото съм безбожник! Това е заемане на публично пространство и не съм съгласен да оплаквам насила непознат!
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно Софийските гробища са недостатъчни за някои! Мръсни са,занемарени,но това е мястото за почит,спомен и уважение!
30
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Частни паметници в публичното пространство не би трябвало да има,било то и надгробни плочи носещи мъката и спомена по някой! А вандали има на всяка крачка в София и тихата ми надежда е да се създаде общинска полиция за ред и превенция!
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, да има паметници на всеки метър! В тази държава е гробище! Разхождайте се в парковете между паметници, работете до паметници, на входовете на къщите ви и детските площадки някога са починали хора, да им се вдигнат паметници. Излезеш ли, докъдето ти вижда окото да са паметници! И ги заобикаляйте тихо!
28
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АБСОЛЮТНО НЕ ПОДКРЕПЯМ ПРАВЕНЕТО НА НАДГРОБНИ ПЛОЧИ ПО ПЪТИЩАТА НА ТОЗИ И ОНЗИ ЗАГИНАЛ ГРОЗНИ И НЕПРИЯТНИ СА.--------------------------------------------------------------------------------------------------------УЧУДВАЩО Е , ЧЕ ТАЗИ СТАТУЯ НА АНГЕЛЧЕ ИЛИ ХЕРУВИМЧЕ КВОТО Е ТАМ Е ОСТАНАЛА НЕСТРОШЕНА ПРОСТО ЗАЩОТО Е СЛАДКА
27
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може навсякъде да е осеяно с паметници, вази, шишета, оградки, въпреки мъката на близките. Не може емоцията да е водеща, когато не живееш сам. Все пак никъде по света го няма, а хора загиват навсякъде! Все ние ги измисляме тези глупости. Как ви се струва, ако магистрала Тракия е осеяна с паметници.
26
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Радев поругават паметници на убити по времето на Плевнелиев. Поне нивото на престъпността е паднало от убийства на хулиганства.
25
34
 
7
 
! Отговори
До do24 преди 5 години
Образовай се малко, Радев може да наложи вето на вандалските прояви срещу паметници на наръгани деца.Но не го прави, а мълчи, а заплатата му се начислява за нищоправене!
24
15
 
33
 
! Отговори
Василеви преди 5 години
Абсолютно подкрепям Сократис!Миналата година моторист се заби близо до нас в един уличен стълб и загина.Сега на мястото родителите са поставили на тротоара надгробна плоча със снимка, имена, дати, ваза за цветя и всичко както е и на гробищата.Абсолютно неприятно е всеки ден минавайки оттам да гледаш и съпреживяваш тази трагедия.Питам се, тези роднини как може да са толкова егоистични и да тормозят всички с тяхната мания.Това е недопустимо и общините трябва да разтурят тези импровизирани гробища!
23
1
 
28
 
! Отговори
do24 преди 5 години
С какво пък ти е виновен президента? Той е с представителна власт.