Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи

Младите хора най-незаинтересовани от визитата на Франциск
170
Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи
Снимка: БТА

60% от българите приемат като положителна новина посещението на папа Франциск у нас, а едва 8% от сънародниците ни имат отрицателно отношение към визитата. Това сочат данните от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите спрямо предстоящото посещение на главата на Римокатолическата църква. Проучването е реализирано в периода 5-12 април 2019 г. сред 1008 души.

Още по темата
Данните сочат, че две трети от българите са чули/разбрали за посещението на главата на Римокатолическата църква папа Франциск в България към датата на провеждане на проучването. Малко над една трета обаче не са разбрали за това посещение. Младите хора на възраст 18-29 г. в най-малък дял са запознати с посещението и в най-голям дял не могат да преценят каква оценка да дадат – близо половината от тях.

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Данните регистрират високи стойности на положително отношение (57%) към главата на Римокатолическата църква. Едва 8% от българите посочват, че имат отрицателно отношение.

Любопитно е, че половината (50%) от анкетираните са на мнение, че липсва достатъчно информация за визитата на папа Франциск у нас. На фона на тях 27% от всички запитани посочват, че има достатъчно информация за височайшата визита.

На фона на одобрението към папската визита, интересен факт е, че едва 31% от хората ще следят посещението му у нас. Цели 47% признават, че не се интересуват и няма да следят случващото се в София и Раковски, а 22% не са сигурни дали ще следят посещението на папа Франциск. Най-незаинтересовани към визитата остават най-младите на възраст 18-29 г.

Програмата на папата: Три събития в София, едно в Раковски

В контекста на посещението, социолозите зададоха и въпрос дали българите приемат духовните лица като наместници на Бог на земята. 32% от българите посочват, че приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. Имайки предвид, че 1% от извадката отговаря на 55 хил. души, то малко под 1 млн. и 800 хил. българи приемат тази гледна точка за духовните наместници.

41% обаче са на противоположното мнение – не ги приемат. Видно е от данните, че по-младите българи, за сметка на по-възрастните, в по-малки дялове приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. 12% от българите са посочили, че не вярват в Бог, като младите хора на възраст 18-29 г. в най-голям дял са атеистично настроени, сочат данните от проучването.


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Много ми е интересно, кой точно одобрява това посещение. Борисов го е поканил, вероятно като глава на държавата Ватикана. Само че ние искаме първо лицемерите от държавата Ватикана да се извинят на държавата България за истерията около "българската връзка" и да дойдат и се кланят на гроба на Сергей Антонов, когото те убиха. Друга работа в България нямат.
155
0
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 1 година
ЧИСТ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН - НЕ ОДОБРЯВАЩ ПОСЕЩЕНИЕТО НА КАТОЛИЧЕСКИЯ ПОП.

П.П.
Излезте извън София и там, в България, вижте народа какво мисли!
А във вашата София е сбирщина от лакоми мошеници и тарикати, ламтящи да откраднат пари я от разните му фондове и програми.
И отлични хитреци, играещи ролята на набожни люде.
Лъжат, мамят, крадат - после търчат в църквата, олигавят се в нечистоплътната ръка на попа, набутат някой лев от откраднатите в джоба на попа и ОПАААА - опростени.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЪЖА!!!!!! АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И НЕ ОДОБРЯВАМ ПОСЕЩЕНИЕТО НА папата
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владо Кузов да го постерще на гара Подуене с 12 годишен "армаган" ;)
152
0
 
8
 
! Отговори
Замислен преди 1 година
Добре, де, това медиите не им ли прави впечатление, че колкото повече натрапват едно нещо, толкова то е по-мразено от хората?! Тия трикове може да минават на запад в Джендър-халифата, но в БГ, просто не стават.
Като как може да твърдиш, че булгарите одобряват папата?! Само погледнете коментарите! Нали не мислите, че всички с тролове ?! Аз мисля, че е по-скоро обратрното. един два процента одобряват посещанието, така че логически те са троловете.
Просто не се познали държавата, прод.ажници!!!!
151
0
 
11
 
! Отговори
Позор преди 1 година
Само еретиците от Раковски се интересуват и то не всички. Боко дари преди година половин милион на Зографския манастир, а сега кани убийците на 26те зографски мъченици.
150
1
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Глупости, глупости, глупости!
Българинът няма нищо общо с "представителя на Христос на земята"!
Аз лично никак не се интересувам от папата.
149
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя в бяло се облича но на черното слогува...
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ориенталските Османци са държали Балканите на колене точно с помоща точно с такива долни ЛИЦЕМЕРИ, от тоя не се надяваите за извинения, доказателствата са в българските музеи, оръжието от Германия, униформите от Франция, тактиката от Англия и благословията от Рим и Ционистка финансова Венеция.
147
0
 
16
 
! Отговори
казаХ преди 1 година
Папата пръдна,слугинажните ни политици и медии се п.о.с.р.а.х.а.Както винаги,натрапване на нещо което е чуждо на българина който е източноправославен.
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазете си децата щото Боко Тиквата ще гази наред за да може дътрият вампир първо него да погали по свещената главица.
145
21
 
1
 
! Отговори
абе преди 1 година
що не критикувахте съветския поп милионер като беше тук? кой го покани, кой плати?
144
12
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Интересно е да видиш жив заместник на Бог.
143
1
 
28
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Пари на вятъра. Този се води ръководител на най-голямата секта в света.
142
0
 
22
 
! Отговори
кръпел преди 1 година
тоя оди да целува нозете на сите чърнеле .... незнам каква е тая западна шизофрения
141
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата да си гледа евроджендърската енория,и да си назначи кардинали които не са педофили,нас какво ни бърка тука е православие!
140
2
 
13
 
! Отговори
бай х преди 1 година
за папата .... какво да ви кажа
нито ми помага
нито ми пречи ...
139
1
 
32
 
! Отговори
срам преди 1 година
Папата не е желан в България. Видно е от всички коментари. Позицията му за мигрантите е неприемлива за българското общество. Нищо не е забравено. Католически свещеник се опита да засели мигранти в Белене. Нека знае, че не е желан в България от мнозинството българи.
138
0
 
17
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
Абе за перковци като тебе, утре ако поканят (няма да ме учуди и това) шефът на ислямска държава Ал Багдади, луди хора като тебе ще повтарят същите глупости.
Че ни идва на крака шефът на най-голямото ислямско (и терористично) образувание на земята...
И какво от това?
Каква ти е ползата на теб, на нашето население и на България от жалките ни управници около шефа на най-голямата организация за сексуално насилие над деца???
137
1
 
25
 
! Отговори
До 128 преди 1 година
Толкова ли не можеш да се сетиш, че разните "спонсори" на това кирливо сайтче, плащат, за да се опитат да препрограмират националното ни съзнание и вяра?!
"Фондация Америка за България" един лев да е дала за Българската православна църква?
Те си имат своите планове за поробване на България - виж планът "Ран-Ът" и още други всякакви техни действия и бездействия. Това посещение и разтърчаните им задъхани лакеи около това посрещане са само част от цялата работа.