Еврохолд ще плати 335 млн. евро за активите на ЧЕЗ

Двете страни са подписали договор днес
Обновена: 20 юни 2019 19:05 | 20 юни 2019 19:05, Веселина Йорданова
21
Еврохолд ще плати 335 млн. евро за активите на ЧЕЗ
Снимка: Еврохолд

Еврохолд подписа днес договор за придобиване на бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България, съобщиха от холдинга.

Още по темата
Сделката ще бъде финансирана с комбинация от собствен и заемен капитал. Холдингът ще плати 335 млн. евро и вече е подписал мандат с две глобални инвестиционни банки за осигуряване на финансиране.

Еврохолд е най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа.

Холдингът вече е сформирала и консултативен съвет от експерти със солиден международен опит в бизнеса с дистрибуция на електроенергия, който ще консултира компанията в процеса на интеграция на дейността на ЧЕЗ България в структурата на холдинга.

Допълнително, Еврохолд се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, в това число и изпълнителният директор на дружеството, да остане в компанията, за да се гарантира плавен преходен период в управлението.       

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното дружество ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, дружеството за производство на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на групата в страната. 

Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще бъде финализирана след одобрение от съответните регулаторни органи. 

Консултанти на Еврохолд по сделката са базираната в Лондон международна адвокатска кантора Morrison & Foerster и българската - "Стоева, Чомпалов и Знеполски". Консултанти на ЧЕЗ Груп са адвокатските дружества Skils s.r.o. и "Пенков, Марков и партньори".            
 


21
Още по темата: ЧЕЗЕнергетикаЕврохолд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Същата работа като при Гинка - без опит, без официални налични средства, само че вече никоя медия не задава никакви въпроси..........
18
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
Да питам тези от холдинга имат ли подобен бизнес,че нали уж това е условието,да са с подобен бизнес.Всичко си е схема така мирише...
17
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 9 месеца
Ако някой си мисли, че у светот има печеливши активи...евала му!! Но на практика, на мен ми пробутват целиот свет, уж за читав де. А аэ с години се колебая дали си эаслужава, да гледам хамстери беэ клетка
16
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
СЕГА ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ЕДНО 60 МИЛИОНА НА БОРИСОВ ПО ОФШОРНИТЕ МУ СМЕТКИ ИНАЧЕ НЯМА ДА ОДОБРИ СДЕЛКАТА КАКТО БЕШЕ ПРИ ГИНКА!

ЗА ДА ОДОБРИ СДЕЛКАТА ЗА БУЛГАРТАБАК СА МУ ПЛАТИЛИ 10% ОТ СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА ТАКА ОБЯВИ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ , ЧЕ ПЕЕВСКИ И ДРУГИ ИНВЕСТИТОРИ СА ГО НАПРАВИЛИ И ЧАК ТОГАВА СА ВЗЕЛИ БУЛГАРТАБАК ЗА 200 МИЛИОНА ЕДНА СУПЕР ЕВТИНА ЦЕНА!
15
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
БЕЗ ДА СА УЧАСТВАЛИ В ПРОЦЕДУРАТА КАКТО РЕАЛНО ГИНКА БЕШЕ, ТЕЯ ГО ПРИДОБИХА!!!

С ДВЕ ДУМИ ПРАВИ СЕ ТЪРГ ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ ТЪРГА И СЛЕД ТОВА СЕ ПОЯВЯВА УЧАСТНИК КОЙТО НЕ Е УЧАСТВАЛ В ТЪРГА ДАВА МАЛКО ПО-ВИСОКА ЦЕНА И ГО ПЕЧЕЛИ ТОЙ :D
14
1
 
3
 
! Отговори
До Гаинутдин преди 9 месеца
Е да де, точно. Същите хора стояха и зад Гинка. Все приятелите на Боко, Маджо, генералите, бкп...
13
1
 
11
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 9 месеца
Еврохолд не бяха ли част от Евройнс преди да се разцепят. Евроинс не бяха ли наследници на СИК? За един приятел питам!
12
1
 
5
 
! Отговори
CEO eurooll преди 9 месеца
Руменее, не си в НРБ! Можеш да прочетеш в търговския регистър, А и скоро медиите ще разнищят подробно кои са холдарите!! Е няма да има от дървените философи "експерти" уж в сгромолясаната ни енергетика от боолук юристи!
11
1
 
17
 
! Отговори
М дааа преди 9 месеца
Шефовете на ЧЕЗ в Европа си удрят ГЗ у тавана от радост , че се успяха да се изнесат от толкова проспериращ пазар като българския, че и 330 млн ще сгънат. Сега да му мислят тези от Е-он, и те завалиите всяка вечер свещ палят, че дано ги огрее такъв късмет.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Румен
Не си ги виждал в хоримага във ваше село.
9
1
 
17
 
! Отговори
Румен преди 9 месеца
Нищо ясно Еврохолд. Какви са имената на участниците.
Откъде изпълзяха.
8
1
 
16
 
! Отговори
Tangra преди 9 месеца
Още една патерица на Бойко.
Еврохолд ако бяхме Сащ щяха да са в затвора.
Но Асенчо е много лаком.
7
4
 
33
 
! Отговори
Боци дали знае преди 9 месеца
А къде се покри или я покриха ,оная митилява овцаГинка ?
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато са анонимни без име , но с дипломи . Така е , 100% в далаверата.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 2. Искаме да знаем кой са тия. Че от толкова с висше образование учени. Все ни крадът и сме най развити в корупцията.
4
2
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 9 месеца
много важно!..

Каквато и далавера да извъртят, с каквито и измислени "холдинги" да прокарат алъш-вериша,резултата ЗА НАС ще е един и същ-НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧАВАНЕ ЦЕНАТА на тока..
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СИК значи .
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 1

По добре се научи да пишеш...другото го остави
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия да не са се регистрирали и те вчера кат фирма и днеска да копуват