Подкрепяме Северна Македония за ЕС, но искаме напредък по спорни теми

Борисов обсъди добросъседството с Пендаровски
9
Подкрепяме Северна Македония за ЕС, но искаме напредък по спорни теми

България досега винаги е била последователна в подкрепата си за европейската перспектива на Република Северна Македония.

Това отбеляза премиерът Бойко Борисов по време на срещата си в Скопие с президента на страната Стево Пендаровски.

Още по темата
Българският премиер посочи, че България е подготвена да окаже силна подкрепа за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз през октомври 2019 г.

В същото време очакваме дотогава да има видим напредък и резултати от работата на мултидисциплинарната експертна комисия по въпросите от общата ни история, добави министър-председателят.

Българският премиер и президентът на Република Северна Македония се обединиха около разбирането, че политиците не трябва да се месят в работата на комисията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов изтъкна значението на изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който беше подписан през август 2017 г. в Скопие. Според него практическата работа, която следва от този документ, може да донесе много позитивни резултати за двустранните ни отношения.

Борисов даде пример с предстоящото по-късно днес откриване на възстановения паметник на полковник Константин Каварналиев. Важно е това да не остане изолиран случай, а да е само стъпка в посока на изграждане на общо бъдеще на основата на общото ни минало, каза още той.

Бойко Борисов и Стево Пендаровски обсъдиха възможностите за ускорено изграждане на Коридор номер 8, който е от изключително значение за транспортната свързаност в региона. В рамките на разговора беше акцентирано и върху големия потенциал в сферата на туризма, който могат да доразвиват двете страни.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 11 месеца
стига с тиа кьорсофри за сметка на народа
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
боко отиде на екскурзия до Северна Македония, за да похарчи още пари на народа. Защото тези ялови екскурзии ни струват много скъпо.-
6
0
 
2
 
! Отговори
....... преди 11 месеца
.,.,.,,.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква северна македония какви пет лева? FYROM!
4
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 11 месеца
Подкрепяйте, подкрепяйте...
3
2
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 11 месеца
Още миналата година писах, че с миналогодишния договор подписан от Борисов и хвален от Каракачанов, за винаги загубихме Македония. Аз никога няма да си обърна езика да я нарека Северна Македония. И стига с това американско слугуване - НАТО, Ф-16. Американците като токова им трябва можеха да я приемат в НАТО и с името Република Македония. Всичко беше направено в полза на Гърция и в ущърб на България. Борисов и Каракачанов ще затрият и сегашна България!
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това са български сепаратисти и екстремисти, колкото Донбас е законна държава или Украйна толкова и Северна Македония е законна държава.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То за безсмислените клишета и лакърдии е ясно!Ами я кажете имаше ли печено ягне по балкански да апвапе и пийване!Кьорсофра значи имаше ли?