Сачева търси компромис, среща се с протестиращи

Родители искат преработка на Закона за социалните услуги
20

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социалният министър Деница Сачева разговаря с представители с противници и защитници на Закона за социалните услуги.

Според противниците той трябва да бъде преработен.

Още по темата
Ивайло Дичев от Национална асоциация Българско семейство каза, че извеждането на деца от семейства може да става само с административна заповед.

“Разбира се, в случаите, когато има заплаха за живота на определено лице било то възрастен, или дете би трябвало да има такава намеса. Според нас извеждането на деца от семейства трябва да става само, ако не може да се изведе насилникът, така че детето да остане при нормалната страна, която няма да го насилва и да работи срещу неговите интереси“, коментира той, цитиран от БНР.

От своя страна бившият конституционен съдия Румен Ненков е категоричен, че текстовете не противоречат на Конституцията.

"Нездравословно е състоянието, в което се намира държавата. С нейните възможности нездравословно е ние изцяло да отричаме закона, нали сме държава на солидарността. Трябва ли държавата да е безучастна, когато някои хора страдат. Тук не става дума само за деца. Ако има някои разпоредби, които са неясни, могат да бъдат оправени", обясни той

Вера Иванова от движението "Системата ни убива" смята, че няма капацитет на социалните работници да правят преценка за извеждане.

"Ние със Закона за личната помощ и с елементарна таблица от 37 въпроса се убедихме, че социалният работник не може да направи оценка. Как този социален работник ще прецени дали това дете е в риск и с увреждане и дали трябва да се вземат мерки по закрила, включително и извеждане от семейството му. Това не трябва да се допуска", настоя тя.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 месеца
Оставка и да се маха откъдето е дошла.
18
0
 
6
 
! Отговори
РБ преди 5 месеца
Решете проблема в махалите "деца да раждат деца" и цял живот да живеят на помощи !!!Българите могат да се грижат за децата си !!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мафията на Боко Тиквата иска вече да отнеме и децата ни. Целта е ясна. Да се отнемат деца от български семейства, за да може ГЕРБ да печели и от "бизнеса" с осиновяване. Защото там се праща много. А бездетните западняци, гейове и лесбйики ще плащат добре за българските дечица, повече отколкото за мангелчетата.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябваше да им вземат и конфискуват инвалидите, когато ги държаха в студа да рекетират властта за пари.

Валери щеше да подаде сигнал до социалните работници.

Сега щяха да са гладни и да си намерят работа.
15
1
 
15
 
! Отговори
нормален преди 5 месеца
Законът е антибългарски и античовешки. Нпо-рките могат сами да си подават анонимни сигнали, да "извеждат" деца, безконтролно и да ги продават, на когото си искат. В Италия беше разкрита такава система за търговия с деца за десетки милиони.
14
1
 
12
 
! Отговори
толерантен преди 5 месеца
Ако са читави тези родители, а не фалшиви и подставени лица, не трябва изобщо да преговарят с тази нп о-рка, а трябва да искат читав човек за министър.
13
1
 
13
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 месеца
Абе справете се първо със спазването на КОНСТИТУЦИЯТА : лица до 16г ЗАДЪЛЖИТЕЛНО образование !!! Справете се с "ДЕЦА РАЖДАТ ДЕЦА" !
12
7
 
3
 
! Отговори
пояснение преди 5 месеца
земат ли детето, парите към тия дето системата ги убивала, спират! това е истината, а майките искат парички!
11
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ПОНЕЖЕ КОМЕНТАРИИТЕ СА МНОГО ОБЩИ, СЪЩИТЕ КОМЕНТАРИИ СРЕЩНАХ И В "БОРБАТА ПРОТИВ СТРАТЕГИЯТА"- МОЛЯ, КАЖЕТЕ ТОЧНО ПРОТИВ КОЯ ТОЧКА/ТОЧКИ АЛИНЕИ ОТ ЗАКОНА ЗА СОЦ УСЛУГИ ПРОТЕСТИРАТЕ, КОЕ СМЯТАТЕ ЧЕ ЩЕ РАЗРУШИ БГ СЕМЕЙСТВО, КАК ТАКА ДЕЦАТА ЩЕ СЕ ОТНЕМАТ ОТ СЕМЕЙСТВОТО....ТРОЛОВЕ- ЗА ЕДНАТА КУТИЯ ЦИГАРИ ЛИ ТРОЛИТЕ ПРОСТОТИИ- ТЕТКА МАГДАЛЕНА ТАШЕВА Я РАЗБИРАМ- ТЯ ПРОВЕЖДА КРЕМЛЬОВСКАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сачева не търси компромис. Сачева търси да разбие държавната централизация , за да може държавата да прехвърля отговорностите си на частни лица под благовидния предтекст за право на избор.
Видяхме какво стана с пенсионните фондове, където уж щяло да има допълнителна пенсия.... Чиновниците се мултиплицират и плюскат народна пара.
9
0
 
13
 
! Отговори
5 преди 5 месеца
Фодейшъните и фондейшънчетата, "гражданските организации" все някой ги спонсорира, за да организират каквото и да е.
Сорос катурна дузина и повече държави с "грижата си към човека" Май първият му опит е бил за Индия, но там не успял. Мизантроп. Или хуманоид?
Новият закон дава големи права на всевъзможни организации. Дали си даваме сметка колко прикрити секти има зад благовидно име?!
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДО 7- НЕ НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО НЯКОЙ УПОРИТО ПЛАЩА ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА- ВЗЕМАЙ *** И ВЕДНАГА В МАГАЗИНИТЕ- ДА ИМА ПОЛЗА ОТ ПРАНЕТО НА ПАРИ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ДА СЕ СЪЖИВЯВАТ ТИЯ ПРОТЕСТИ- РОДЕНИ ОТ НИЩОТО- НАМЕРЕТЕ КОЙ ПЛАЩА И ГО ОСЪДЕТЕ.
7
2
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 5 месеца
Какъв международен пазар, това се прави за стока, не за хора. Иначе си с чисто робство. Годината 2020 ще е интересна, 100% ще има предсрочни избори.
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НА МАЙКИТЕ ПЛАЩАТ ЗА ДА ПРОТЕСТИРАТ- ТОВА Е ОТ ЯСНО ПО ЯСНО- В НАЧАЛОТО БЕШЕ СТРАТЕГИЯТА, ПОСЛЕ НЯКОЙ ИМ НАТЪРТИ, ЧЕ Е ГЛУПАВО ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ИЗБОРИ ЗА ВИЗИОНЕРСКИ ДОКУМЕНТ, КАКВАТО Е СТРАТЕГИЯТА И НОВАТА ОПОРКА Е ЗАКОНЪТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ- НЯКОИ ДОРИ НЕ СА ЧЕЛИ ЗАКОНА, НО ПРОТЕСТИРАТ. ТАЛАВИЗИЙКА АЛФА И ТЕТКАТА ТАШЕВА УПОРИТО ОБЕСНЯВАТ КАК ГЕРБА ЩЕ ОГРАБЯТ БГ СЕМЕЙСТВО- КОЙ СЕ ЗАИГРАВА СЪС СТРАХОВЕТЕ НА ХОРАТА...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Законът не е само за извеждане или не от дома.
Законът въвежда право на международен пазар в подпомагането на хора. Един вид свободна търговия в областта на услугите. С всичките последици на всеки свободен пазар: липса на регулируемост, спекула, монополизъм, картел, движение на цените.... Най-малко е търсена грижа за човека.
4
0
 
12
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 5 месеца
Нов закон значи нова изпълнителна агенция.Нова агенция значи нов източник на корупция и нови данъци.Чиновничество и ненужни институции,данъци и корупция е пътя по който е поела Обединена Европа.Крайно време е да решим дали това е пътя по който искаме да вървим.За другота макар и атеист трябва да се присъединя към Църквата, че няма и не може да съществува семейство в ядрото на което не е двойка мъж-жена.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 2
Майките на децата с увреждания "На всеки километър" !
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Майките с увреждания се превърнаха в шпицкоманда на Нинова за дестабилизиране на държавата.
1
5
 
23
 
! Отговори
8 преди 5 месеца
Майки , не й вярвайте на нито една дума ! Тази прелетна птичка не свърши за пет пари работа в МОН и сега , тази тарикатка , я пробутаха на вас , защото много умело и красиво лъже !