ZDF пита: Защо българските деца страдат от чуждия боклук?

Репортаж на телевизията обръща внимание на проблема с горенето на отпадъци
9 фев 2020 17:17, Боряна Павлова
245

10286 гледания   |  Още видео
Горенето на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" стигна и до германската телевизия ZDF.

Репортаж от 7 февруари е посветен на проблема с нелегалния внос, ниското ниво на регулация и контрол и изгарянето на боклук в България.

Германия генерира 220 кг отпадъци на човек годишно. Ние сме европейски шампиони, гласи началото на репортажът. И макар че квотите на Германия изглеждат добре на хартия, реалността е, че планините от отпадъци отиват в други държави, които трябва да се справят с проблема.

Още по темата

Така се оказва, че тези, които генерират най-малко, страдат най-много.

"Защо заради това страдат деца в България", пита репортажът. "Когато деца от Бобов дол играят навън ръцете им са мръсни с пепелта на ТЕЦ "Бобов дол", а въздухът мирише на сажди", продължава нататък ZDF.

Пепелта е от ТЕЦ-а, който редом с въглищата, гори и отпадъци, често пластмасови.

В материала се посочва, че изгарянето на отпадъци е доходоносен бизнес в България и страната ни е един от най-големите вносители на боклук от Западна Европа.


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
„Добре де къде са хората тея проклети природозащитници на които най-големия им проблем беше 2рия лифт на Банско ?”

Не им е платено :)
176
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Защо българските деца страдат от чуждия ***?"
Защото преди повече от четвърт век техните дядовци и баби , а на някои и родителите им скачаха и пееха:"Кай не скача е червен!".

Най-точния коментар под статията. На ви кока кола, банани и тоалетна хартия :)) Да бяха само 80%, с мед да ги намажеш!
175
0
 
9
 
! Отговори
Опс преди 3 месеца
Българите сме си продажни от време оно!
174
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
ZDF,не питайте децата,а питайте мъдрите ръководители,на бащи те им.Превърнаха България в сметище на ЕВРОПА,и малко на Африка,
173
2
 
9
 
! Отговори
УпраявляватНиБоклуци преди 3 месеца
"Защо българските деца страдат от чуждия ***?"
Защото преди повече от четвърт век техните дядовци и баби , а на някои и родителите им скачаха и пееха:"Кай не скача е червен!".
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде са МИСИРКИТЕ да разровят бунището и дано изхвърлят някой отровен червей на светло ? Страхуват се изглежда от охранения *** ! Той обича месцето и ще ги похапне на закуска набърже . Страх лозе пази , а мисирките топлото местенце и заплатичките .
171
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коронавируса бледнее пред алчните българоубийци.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До истината 173
Вярно е, но там работата явно е не могат да се разберат кой да вземе концесията.
169
0
 
14
 
! Отговори
язе преди 3 месеца
Трябва да се направи международна спогодба, всяка държава генерирала *** да си го преработва на собствена територия, а особено опасните *** да се обработват само от специализирани предприятия с 0 вредни емисии на цената на която се полага. Всеки опит за нелегален износ да се счита за терористичен акт и участниците да се преследват като терористи и да се съдят а престъпления срещу човечеството.
168
1
 
18
 
! Отговори
истината преди 3 месеца
Добре де къде са хората тея проклети природозащитници на които най-големия им проблем беше 2рия лифт на Банско ? Това е хиляди пъти по-голям проблем и никой нищо не прави.Кога ще има поне едни свестни за които може да се гласува?
167
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече официално се наричаме Бангладеш на Европа.
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото Бойко и Ковачки са партия как защо.
165
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
Продължение на 169 В заключение: Коато самото упавление подписва и толерира това, никакви контролни органи няма да напраят нищо, но ако напишете за протест, или стачка тук или във ФБ, ще цъфнат на врантата ви с предупреждение , както при оная баба, със скъсаните ***, дето клати правителството.Така че-дишайте дълбоко, и следващия път, на изборите, внимавайте коя бюлетина пускате. Децата ви пак ще страдат, и играят в пепелта. Гарантирано от Герб.
164
1
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
Има къса памет, народа ни, за съжаление....Точно когато се започна да се шуми за боклука, още преди италианците да хванат влака с боклука на мафията, Новачки даде изявление , че спрем ли вноса на ***, България ще плаща милиарди неустойки.Това нещо е разрешено отгоре, за да се угоди на "началниците" , и за да влезе някой лев в тази наша агонизираща вече държава.Потвърждение на тези думи са и думите на Ревизоро, а и действията на Хидроинженера на Републиката, който си купи и тец, и пристанище.
163
1
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 месеца
ИМАИКИ В ПРЕДВИД КАКВИ б ОКЛУЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ ВСИЧКО СИ Е НА МЯСТО.
162
1
 
32
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 месеца
Ама на ZDF,ли да вярвам или на Ревизоро,който каза,че ние изнасяме повече отпадъци отколкото внасяме.С малката разлика,че изнасяме метали,а внасяме всякакви гадости.Ясно е,че внасяме огромни количества отпадъци,с които се финансират политици и партии.Ясно е,че Ревизоро пее в същият хор.Измисленият образ,че е по-различен от другите политици е само за наивници.Той ще посещава занемарени и разграбени язовири,ще надзирава продупчени водопроводи,следствие на системни кражби,но боклука нама да спре
161
2
 
25
 
! Отговори
Дзъ преди 3 месеца
Нека Йорданка каже дали Топлофикация не гори също отпадъци. Проблемът с мръсния въздух в София е от около 5 зими... също така от около 5 години сме били внасяли активно италианските контейнери.
160
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До HeinrichHimmler

Даааа,бе,че като свалим Бойко ,да започнат убийства и проливане на българска кръв,не щем такава смяна,да си изкарат мандата герберите и на изборите да се реши кой да управлява по нормален,демократичен път,а не с кръв.
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е пропаганда със знака на английския Таймс,но Англия също внася смет в България доколкото знам,трябва да спре вноса на смет окончателно,с изключение на дърво,слама и хартия!
158
3
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 месеца
Защото не сме народ, а ***... защото сънародници , вие сте едни овце, които ще са виновни за гибелта не децата ни! Стоите си на диванчетата, вместо да излезнете , да изметете мутрата и да осигурите бъдеще на българските деца! Не ви ли е срам, валето време като е изтекло, поне осигурете такова за бъдещото българско поколение! Ако НВ го направите, значи заслужавате участта си и ставате съучастници на мафията от ГЕРБ в унищожението на нацията ни! Време е за ново начало! Време е за възстанем!