Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души

Бизнесменът коментира отнетия лиценз на "Еврофутбол"
Обновена: 26 мар 2020 10:59 | 26 мар 2020 10:58,
208
Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на Нове АД Холдинг разпространи до медиите позицията на собственика на Еврофутбол Васил Божков. Прилагаме цялото изявление:

Още по темата

„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.

Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет.
Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо  за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не  зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България,  хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на  милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт.“, завършва позицията си Васил Божков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
грешка!как па не разбрахте,че ДРУГИ,много по-умни от Тиквата стоят зад него?Тиквуня го ПОДХВЪРЛИХА във "висините",защото го познават-знаят неговото безкрайно его и кошмара му породен от вътрешното му изгарящо чувство за МАЛОЦЕННОСТ.За това от *** шофер и пазвантин на мутрите,го направиха "1" в държавата-за да може чрез него да прокарват далаверите си,защото той е толкова ЗАВИСИМ,че чак е срамно за един човек..
98
4
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 4 години
Абе клавиатурен командос , какви ти куршуми сънуваш, можеш единствено своя куршум да пуснеш в кухата си глава и да ни отървеш. Ограничи крими сериалите и парцуцата, твойто шефче вече ни е фактор
97
4
 
24
 
! Отговори
производство трябва преди 4 години
Веднъж имах печалба и не шяха да ми изплащат. Хем дребна сума беше.От тогава не съм и помислял да играя. С алчни тарикати, за които дадената дума не значи нищо, не се занимавам....Иначе, не е добре че 2300 са останали без работа, но не бива да се забравя и вредата от хазарта, нанасяна върху клиентите!"Бизнесмените' се бутат все на лесното - хазарт, стрипбарове, дроги... Съградете нещо смислено , бе тия, с тези пари, които и без това не са ваши!
96
10
 
14
 
! Отговори
абе божков преди 4 години
като си невинен що избяга, що се криеш? ела, плати си данъците!не се прави на ощипана мома!как па всички сте невинни или много болни след като ви погнат?ако беше невинен щеше да си тук, да се явиш където трябва и да доказваш че си невинен!а това със загрижеността за работниците сме го слушали.
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както са ги затворили казината, никога повече да не ги отварят. Колко хора със слаби ангели стигнаха до дъното. Защо няма и такава статистика.
94
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БУДА, ЧЕРЕПА И ОЧИТЕ СИ ОСТАВАТ 3-ТЕ НАЙ-ЕМБЛЕМАТИЧНИ ФИГУРИ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ!!! КОЙТО И ОТ ТЯХ ДА СИ ЗАМИНЕ ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА БАЛАНСА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО В ДЪРЖАВАТА КАТО ЗЛОТО ЩЕ НАМАЛЕЕ!!!НО КАКТО СЕ ВИЖДА ДОРИ ЕДИНЯ С 20 КУРШУМА НЕМОЖ ГО ЛИКВИДИРА !!!
93
7
 
13
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Дано да има възмездие за мародерите Шиши ,Тиквата ,Каскета и Цеките!Това са единствените печеливши от тази наказателна акция срещу Божков.Разграбиха имането му и съсипаха бизнеса му-факт.Никога не съм виждал Божков и никога не съм си купувал талонче или съм правил залог в Еврофутбол.
92
7
 
10
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Мдааа....значи Черепа насила кара хората да залагат, да търкат билетчета, да си продават апартаментите, за да играят хазарт и т.н. WTF?Значи по същата логика някой те кара насила да пушиш и да пиеш.
91
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Череп много си ***, спорта ще е замразен поне 1 година а тези хора така или иначе ще са безработни , няма кой и за какво да залага. Единствените залози са ,кога ще ти доведат спаруежения задн*к в България
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички дето потриват ръце, смеят се на сеира и вярват, че тях не го засяга и Баце ще ги спаси от кризата е добре да се обадят на личния си лекар. Техният вирус е много по-опасен.
89
7
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ей,ама вие сте нещо уникум бе!..-"Връщай парите,Череп,които окраде от народа!"...?!?!?!Божков да е влязъл в дома на некой от вас?..Да го е заплашил и пред очите на домочадието да го е обрал?-НЕ!ВИЕ САМИ СЕ НАТИСКАХТЕ да му давате парите си ДОБРОВОЛНО,а сега -.."Връщай!"..Смешковци..На мен защо ми е безразличен?..-Ами защото никога не съм дал и една стотинка за картончетата му..А от футбол не разбирам,особено от "евро" такъв..А че говори ИСТИНАТА е повече от очевидно.
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да успее да им отмъсти подобаващо на Шиши и Тиквун
87
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно прав е. Тепърва започва голямото разграбване. Сега и парламента разпуснаха.
86
7
 
18
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 4 години
Моля, всеки, който е накаран на сила да влезе в Еврофутбол, или на сила са го накарали да си купи билет за търкане, веднага да позвъни на др. Гешев. А, всички борци за свят без хазарт, да направят една блокада на Лас Вегас! Тръмп, ви чака с отворени обятия.
85
2
 
5
 
! Отговори
За един приятел пита преди 4 години
Хартията на фишовете за Еврофутбол дали е от по-меките?
84
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Наистина не беше подходящ момента за това...
83
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕЩАТА СА МНОГО ПО-СЕРИОЗНИ !!!ЧЕРЕПА НЕ ПРОЩАВА !!! ИЗОБЩО ВЕЧЕ НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ И БИЗНЕСИ ТОЙ ЧЕРЕПА Е ПЪЛЕН С ОФШОРКИ ТИП СИНИСТРО И МОЛЕСТО СЪС 100-ЦИ МИЛИОНИ В ТЯХ!НЯКОЙ ЩЕ СИ ЗАМИНЕ ИЛИ БУДА ИЛИ ЧЕРЕПА И ДВАМЦАТА СА МНОГО ОПАСНИ И НЕ СА ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ
82
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврофутболисти,не ревете.Вие не пълните хазната.Какъв продукт произвеждате.Може би обувки ,или машини,или нещо друго което намира добър пазар в чужбина.И с вас и без вас ,ВСЕ ТАЯ.
81
2
 
13
 
! Отговори
Корумпиран чиновник преди 4 години
Корумпирано ли е кучето, което храниш със собствената си ръка?
80
5
 
18
 
! Отговори
Чочи преди 4 години
Връщай парите караконджо!!!