Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

Полицаите сами си набавят средства за защита
Обновена: 26 мар 2020 10:30 | 26 мар 2020 10:28, Павел Гълъбов
75

15968 гледания   |  Още видео
Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.
Още по темата

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
38
 
! Отговори
обективен преди 2 месеца
Прави са полицаите , ама цялата държава се управлява само от техни колеги-Тиквата е милиционер ,Каскета е баш милиционер ,всички важни служби се управляват само от милиционери.Вдигнаха им заплатите ,купиха им нови коли ,увеличиха им бройката и сега сме страната с най-много полиция на човек в ЕС ,увеличиха им правомощията , отделно се навъдиха десетина нови полицейски служби и т.н.
Ами напускайте бе ,другари.Щом не ви изнася ,просто напускайте.Ваше право е.
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбирам само защо ще искат оставки след като кризата премине. През това време какво трябва да стане колко още дивотии трябва да съчинят същите тези чантаджии които явно не знаят какво правят.
26
3
 
42
 
! Отговори
Закривай преди 2 месеца
Цялата държава е една бутафория в която честните и почтенни хора само се мъчат за да хранят и правят милионери нашите мили депутати и покровителствани от тях честни и добре облечени бизнесмени !На мен Ирландия ще ми дава 400евро на седмица за 6 седмици а хазяина не може да ме изгони даже и да не плащам докато трае измисленат криза а вие българи какво получихте от правителството !
25
4
 
19
 
! Отговори
Илюминат преди 2 месеца
Всички в полицията и армията да си хвърлят рапортите.Да видим тогава тези *** кой ще ги пази да ни диктатурата!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо сме неподготвени - това е въпросът! За тези неща се мисли години напред, но от мислещи хора, които рационално разпределят благата и запасите в държавата...
А ние се превърнахме в общество от боричкащи се съсловия - дай на мене, дай на мене, на мене ми е малко, на тебе ти е много. Партизанщини и т.н. Това е.
Една държава би трябвало да има държавен резерв, който да се обновява регулярно. Швейцария е пример в това отношение. Там се предвижда.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора, гледайте накъде ви водят докато ви разказват за коронавируса. Когато паниката свърши да не се окаже, че сте на място което не ви харесва.
22
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога са на топло и рекетират,не риват.
Кога мръзнат сред полето гащите,
веднага синдикат,оле мале.
$ Народната полиция ни пази"?
21
4
 
13
 
! Отговори
Миирно. Равниис преди 2 месеца
Резултати искам, резултати ... по 10 кинта бонус давам за 1000 събрани декларации. Къде сте ми тръгнали? Пари нямали, ще искат от държавата - я си продайте колата. Мисирки с мисирки такива
20
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един полицай от КПП се среща с няколко стотин човека дневно, предават се документи от ръка на ръка и всичко това в студено и подходящо за разпространение на вируси време. Важното е Гешев да има документ кой къде е ходил
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От първия ден го говоря .... и как не им дадоха по едни очила ! Хващат онея лични карти аз след тях да бърша ли да карам ли
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно излишни КППта през които може да мине всеки виросоносител ,стига да си измисли и декларира повод за преминаване.Освен това защо решиха ,да тормозят само хората от областните центрове?
В другите градове и села има десетки хиляди върнали се от чужбина и тези полицай трябваше да контролират дали спазват 14дневна картина .
17
3
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 2 месеца
Ми недейте стоя, ве?Вие заради бонусите.Сложете само проформа мантинелата...И си джиткайте.Тъкмо народа ще се облекчи малко...
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 месеца
Не че нещо, но с влак мога да стигна на всякъде. Никой не проверява пътуващит с влак. С кола не може, но с влак може. Смях в залата
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е, единственото, което става в случая, е да поставят и полицаите и техните семейства и близки в риск, буквално по-голям от този на медицинските работници. После те ще изпозаразят всички останали хора, с които съжителстват при този раздут щат. Трябва рязка ръчна спирачка на милиционерщина от този тип.
14
13
 
23
 
! Отговори
МОБИ ДИКК преди 2 месеца
БИЗНЕСА МИ ФАЛИРААА !!...ЩЕ СЪДЯ БОКО КРАДИВАТА ТИКВА ЗА МИЛИОНИ..ЩЕ СЪДЯ ГЕРБ..ЩЕ ИСКАМ МЪСТ И ОТМЪЩЕНИЕ СРЕЩУ ВСЕКИ ГЕРБАДЖИЯ + И ЧЛЕН НА ВМРО И НФСБ--ЗАТОВА ЧЕ МИ ИЗЯДОХА ПАРИТЕ И МЕ ФАЛИРАХА !..

НЕ ПОНЯСЯМ КРАДЛИВИ ГЕРБ-ДИКТАТОРИ + И ТЕХНИТЕ ПУДЕЛИ - ВМРО И СКАТ:: ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА .


ТРЯБВА ДА ПОСТРАДАТ ЗЛОВЕЩО . КАКТО АЗ ПОСТРАФАХ .
13
2
 
49
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 месеца
Полиция , военни и пожарникари не разбраха ли , че се пенсионират рано и вземат добри заплати и пенсии , защото работата им може да е трудна и лоша. Като дремеха из патрулките и прибираха рушвети им беше супер. Сега такова е положението . Или търпите или подавайте оставки и идете да бачкате при някой частник.
12
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Изключително подходящ момент за оставки ...
11
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КПП-тата са инкубатор на инфекция ! Това подаване на хиляди бележки на един полицай ,който ги слеге някъде , без да има нужда от тях е средство за контакт между иначе изолираните водачи един от друг. Това е най-голямата идиотщина на милиционеро-пожарникарско-фатмашото управление
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 4 дни 4 пъти се променяха изискванията за декларациите. Последно трябева да оставяте по едно копие на всяко преминаване на КПП. Мето и Гешев получиха пълен картбланш за милиционерщина сега не могат да се спрат
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ми е чудно, ушевите какво правят със всичките тези листя, които събират по барикадите, после обеззаразяват ли ги. Да не говорим че, по математическия модел на оня с мундирите, твърде вероятно е част от хората да са преносители, както и вещите които пипат. Може би така затварят бацила в патрулката. Странна работа, непонятна за обикновения човек - милиционерска.