Роден инженер изработи евтин апарат за обдишване

Той работи с батерии до 3 часа
38

4489 гледания   |  Още видео

Бургаски инженер се включва в борбата с COVID-19. Той е изобретил апарат за обдишване, който можете да се сглоби вкъщи.

Инж. Константин Чепъков казва, че апаратът може да се ползва в домашни условия, ако болничната система от заразени с коронавирус се претовари. Той допълни, че апаратът е евтин, ефективен и може да се сглоби в домашни условия.

"Основните неща са 3 - тъй нареченото медицинско амбу за ръчно обдишване, другото е гърбичен механизъм и третото е задвижващ механизъм, в случай използвам най-достъпния механизъм - т.нар. винтоверт", каза още той.

Апаратът работи с батерии до 3 часа. При всеки оборот - механизмът притиска и отпуска съда и така осъществява обдишването.

"Могат фино да се настройват оборотите и от там обдишванията за минута, което е важно.За възрастни хора се препоръчва от 12 до 20 обдишвания на минута", категоричен е инженерът.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен няма кой знае колко ***, под големият дървен ексцентрик (така се нарича, нали?), според мен черната ролка е подвижна и вероятно на някакви лагерчета, така че контактуват само в една точка. Поне аз така го видях.
А за човека, Браво и пожелания за много успехи!
29
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
Хейърчетааааа реалността е следната - в Казанлък има 2 а в Хасково 10 респиратора! Познайте кво ще се случи ако короната ни залее както дави Испания или Италия.

Нека бъдем благодарни на всеки които мисли и прави нещо по въпроса.
28
0
 
6
 
! Отговори
Вярвам (продължение) преди 1 месец
Чух репликата "Кого е питал, та представя част от дисертация за зачисляване?" Беше казано по адрес на млад човек, донесъл в секцията към която работеше част от дисертационен труд, с молба да го зачислят на свободна докторантура.
Като им чу превзетите изказвания, от които личеше, че дори не са прочели представеното, си дигна чукалата. После чухме, че се е зачислил към катедра във ВУЗ.
Аз пък напуснах три години след успешна защита. Не се издържа.Ако си без връзки, гледат на теб като на натрапник.
27
0
 
8
 
! Отговори
Вярвам преди 1 месец
Неслучайно народът е казал: "Сиромах човек - жив дявол!"
Този инженер, ако имаше условия и живееше в някоя нормална държава, сигурно щеше да изобрети хем качествен и надежден, хем не прекалено скъп апарат.
Ако пък беше успял да постъпи на работа в БАН и се опиташе там да предложи дори само чертеж на някакво изобретение, щяха да му стъжнят живота, защото явно е човек без връзки. Изобретател ли? Кого е питал дали му се разрешава да изобрети нещо?
Не пиша това случайно. Подобна реплика чух по адрес
26
1
 
6
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Инджинере! Тури му и една помпа за гуми. От ония ръчните, дето вървяха с Москвичите.
25
1
 
7
 
! Отговори
AcOrP преди 1 месец
Много яка първо априлска шега. Как точно този апарат контролира обем или налягане ?
Мхм точно никак! Това си е просто играчка...
24
0
 
6
 
! Отговори
rutu преди 1 месец
Ако раздвои тръбичката, може по двама да ги надува едновременно с това нещо. Пък ако сложи по-голям мях и по-мощна дрелка, може цялата болница да закачи. И ако на аспуха на машинката закачи една ***, да издава всеки път звук на вдишване - ще е безценно.
23
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 месец
Еее тази пластмасова тромба може да се пласира за 10 бона, винтовертът няма как, както и дървото. Ама за пластмасата може да се врътне някоя измишльотина. Абе ей, недей дава безплатни съвети, че олигархията няма да е на кяр и кеф.
22
0
 
1
 
! Отговори
KamKam преди 1 месец
До 18.
Абсолютно 👍.
И после ще си споделяме на каква честота се чувстваме добре(12-20).
21
3
 
8
 
! Отговори
Власта преди 1 месец
Не може така да е просто и евтино!
Нали трябва да харчим милиарди
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хах тия новини разбирам, че целта им е да преповдигнат *** на хората, но някой път става банално.... Какво става с тия българи, за които пишат веднъж в седмицата, че били изобретили лекарство против рак/спин или ядрен космически кораб....
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4

Успех с търсенето на млада медсестричка в България....
18
4
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 месец
Във нета има доста такива "изобретения" , особенно в руските сайтове, направени дето се казва "от зор заман". А къде е държавата? да му създаде веднага условия, да му прикрепи 5-6 човека компетентни медици, за да усъвършенстват направеното? Да му даде първоначален тласък с капитали, помещения, машини, и да почне да произвежда? Забравих-в ЕС сме, а там това е забранено-трябва само да купуваме, и да работим като общи работници , без да надигаме глава, че ще ни спрат "проектите", тоест далаверата
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо да качи клип как да си го направим. Така и така се е видяло, че всеки ще се спасява поединично - призовават ни като сме болни да си стоим в къщи; няма тестове за простосмъртните; лекарствата, които са ефективни са само за богоизбрани; в болница биха ни приели чак когато е сигурно, че ще умрем, за да ни впишат в статистиката... Поне един апарат за обдишване да си имаме и съвсем няма да им товарим системата.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 12
А как ви звучи пластмасов клапан изработен от 100 грама пластмаса на цена от 15000 евро защото го произвеждат 2-3 фирми по целият свят?И тва е само една от многобройните части на оригиналният апарат за обдишване.Наскоро гледах филмче за един us самолетоносач.При транспортът на 2 бр ф18 леко натиснали задният стабилизатор и се появила хлътнатина.50000 долара в завод на Боинг.И хората го оправили в работилницата на самолетоносачът за без пари.И тук така но в по-малки размери.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интерес може да има от клуб Приятели на доброволната евтаназия.
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е открил магазина за едно левче. Очакваме и други "изобретения" с вехтории от гаража и мазето, родени от безделието по време на карантината.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стигнал ли си до състояние да ти се налага изкуствено обдишване вкъщи - пиши се бегал.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже, колко мъка има по белия свят, Боже!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда доста примитивно Но се пак да се тества всяка помощ е добре дошла но без трибуна за хаховци